Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Conferinţă Faro în Cetatea Făgăraşului
Conferinţă Faro în Cetatea Făgăraşului Email
Marţi, 25 Septembrie 2018 13:25

 

     În Cetatea Făgăraşului s-a desfăşurat miercuri, 18 septembrie, începînd cu ora 9.00, conferinţa de promovare a principiilor Convenţiei de la Faro cu titlul: „Patrimoniul cultural şi natural, o resursă pentru dezvoltarea durabilă a societăţii”. Evenimentul a continuat şi joi, 19 septembrie cu vizitarea obiectivelor turistice din Ţara Făgăraşului şi a zonei Viscri. Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Judeţean Braşov, în colaborare cu Consiliul Europei şi în parteneriat cu Fundaţia Mihai Eminescu Trust, Primăria Municipiului Făgăraş, Asociaţia de Dezvoltare

 Țara Făgăraşului. La conferinţă au participat autorităţi regionale, naţionale şi internaţionale, reunite pentru recunoaşterea valorilor patrimoniului cultural şi natural pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor multiculturale din regiunea Braşov. Invitaţii speciali ai conferinţei au fost: Francesc Pla Castelltort, reprezentantul Consiliului Europei; Ștefan Bâlici, director al Institutului Naţional al Patrimoniului; Leoncio Orellana Vivanco, expert internaţional; Sabrina Ciancone, CoE, FCN, primar Fontecchio; Lacziko Enikő Katalin, secretar de Stat, Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Au fost interesaţi de acest eveniment şi unii primari din Ţara Făgăraşului care au participat la atelierele de lucru şi la dezbaterile ce au avut loc în aula Academiei de la Sîmîta de Sus. Un punct important pentru comunităţile locale s-a referit la modul prin care comunele pot face parte din reţeaua Convenţiei Faro – Faro Network Convention. ,,Am participat la acest eveniment alături de directorul muzeului Elena Băjenar, oficialtăţi judeţene, primari din Țara Făgăraşului, dar şi invitaţi speciali precum Francesc Pla Castelltort-reprezentantul Consiliului Europei, Ştefan Bâlici – director al Institutului Naţional al Patrimoniului, Leoncio Orellana Vivanco – expert internaţional, Sabrina Ciancone – primar Fontecchio (Italia), Lacziko Eniko Katalin – secretar de Stat, Departamentul pentru Relaţii Interetnice. Convenţia de la Faro este o convenţie la nivel european prin care patrimoniul cultural şi natural este pus în slujba comunităţii, în vederea dezvoltării economice. Această conferinţă organizată la Făgăraş are scopul de a identifica patrimoniul natural şi cultural al Țării Făgăraşului şi înseamnă, totodată, o oportunitate extraordinară din punct de vedere al promovării turistice. Dacă în urma acestei conferinţe, noi reuşim ca microregiunea Țara Făgăraşului să intre în reţeaua Convenţiei de la FARO, cum s-a întâmplat şi la Viscri, la altă dimensiune, se poate întâmpla şi la noi în Țara Făgăraşului. Eu cred că după această conferinţă, aceasta este direcţia. Experţii care au venit la acest eveniment şi au vizitat Țara Făgăraşului, ne vor nominaliza ca şi parteneri ai acestei reţele a Convenţiei de la FARO” a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgăraşului. În cadrul evenimentului au fost vizitate satele Drăguş, Lisa, Sâmbăta de Sus, Cîrţişoara, fiecare comunitate prezentîndu-şi tradiţiile, meşteşugurile şi potenţialul cultural.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 77 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4796280

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare