Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale ,,Monitorul de Făgăraş ne-a ajutat”
,,Monitorul de Făgăraş ne-a ajutat” Email
Marţi, 02 Octombrie 2018 10:45

 

Spun părinţii copiilor înscrişi la Şcoala specială din Victoria Neregulile de aici au ajuns la şefii din CJ Braşov prin intermediul articolelor publicate în Monitorul de Făgăraş Alocaţiile pentru rechizite şi majoratea indemnizaţiei de hrană au fost plătite după 10 luni Directorul instituţiei a aplicat legea abia după scandal Copiii cu handicap grav primesc 24 lei/zi pentru hrană în loc de 16,60 lei


     La Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Victoria lucrurile încep să intre pe un făgaş normal după ce părinţii s-au revoltat şi au acuzat conducerea că nu respectă legea. Deşi cu o întîrziere de 10 luni, copiii şi-au primit banii cuveniţi. Conducerea CJ Braşov, forul care coordonează această unitate şcolară, s-a declarat surprinsă de situaţie mai ales că a aflat din Monitorul de Făgăraş şi nu de la consiliul de administraţie al şcolii sau de la părinţi. În această unitate şcolară mai sînt însă mici derapaje.
 

Şi-au obţinut drepturile, dar după scandal
 

     Trei elevii cu handicap grav înscrişi la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria şi-au primit drepturile legale privind majorarea cu 50% a indemnizaţiei de hrană aşa cum stipulează Legea 272/2004. Părinţii au solicitat acest drept din luna decembrie 2017, însă fără rezultat. Neplata acestor bani a dus la o revoltă a părinţilor care a fost titrată în Monitorul de Făgăraş în perioada august – septembrie 2018. Directorul instituţiei, Cristina Albăceanu, a dat explicaţii la CJ Braşov, forul superior, pentru nerespectarea Legii 272/2004. ,,Am fost chemaţi la unitatea şcolară să semnăm documente cu referire la majorarea indemnizaţiilor de hrană, apoi la cîteva zile ne-au intrat banii în cont” au spus părinţii.

După luni de aşteptare
 

     Și banii pentru rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte au fost viraţi în contul părinţilor după multe luni de aşteptare. ,,Conform HG nr. 564/2017 elevii cu cerinţe educaţionale speciale beneficiază de un ajutor pentru rechizite, articole de îmbrăcăminte, încălţămînte şi pentru materiale igienico- sanitare. Sumele alocate sînt în funcţie de vîrsta copilului, elevii cu vîrstă curinsă de la 7 – 14 ani beneficiază de 611 lei, cei cu vîrste cuprinse de la 14 – 18 ani beneficiază de 754 lei, iar elevii cu vîrste cuprinse de la 18 – 26 ani beneficiază de 800 lei. Pentru a primi aceste sume de bani elevii nu trebuie să înregistreze absenţe nemotivate, iar banii se plătesc în două tranşe. ,,Ne-am săturat de aceste probleme. Am fost la şcoală de zeci de ori, să vedem de ce întîrzie plata. Ne plimbau dintr-un birou în altul, fără rezultat şi am renunţat. În luna septembrie a.c., am primit prima tranşă de bani pentru rechizite, îmbrăcăminte şi încălţăminte. Pentru două fete am primit suma de 470 lei. Plata s-a făcut în funcţie de prezenţa la clasă” a spus Andreea Moldovan, mama a două fetiţe care frecventează această unitate şcolară.

,,Dacă nu făceam sesizare la ziarul Monitorul, nu rezolvam nimic”
 

     La şcoala specială din Victoria majorarea cu 50% a tarifului pentru hrana zilnică pentru copiii cu handicap grav care învaţă la domiciliu nu s-a aplicat, chiar dacă în şcoală sînt doar trei copii cu handicap grav. Părinţii au solicitat majorarea respectivă, însă fără rezultat. În toată ţara s-a majorat acest tarif, dar la şcoala specială de la Victoria nu s-a respectat această prevedere legală. ,,Dacă noi, părinţii, nu sesizam în presă această problemă nici în ziua de astăzi nu ne primeam drepturile. Imediat după ce aţi publicat în Monitorul de Făgăraş articolele cu titlurile ,,Indemnizaţiile copiilor cu nevoi speciale, la mîna directoarei” şi ,,Scandalul indemnizaţiilor” am fost chemaţi la şcoală să semnăm actele pentru rechizitele şcolare şi pentru majorarea indemnizaţiei de hrană. Ne-am şocat, cît de repede s-au mişcat. Noi ne-am rugat 10 luni să obţinem majorarea indemnizaţiei de hrană şi nu s-a putut. În anul şcolar 2017 – 2018 am primit 2.650 lei pentru hrană, plăţile s-au făcut în luna martie şi în luna iunie. Imediat după ce am început anul şcolar 2018 – 2019 şcoala ne-a virat în cont majorarea pe care am obţinut-o şi banii pentru rechizite şcolare, haine şi îmbrăcăminte” au spus părinţii.

Elev, dar fără alocaţie de stat
 

     ,,Din nou avem o problemă, copilul meu a împlinit vîrsta de 18 ani şi mi-au tăiat alocaţia de stat. Conform legii, copilul beneficiază de alocaţia de stat atîta timp cît este elev, pînă la vîrsta de 25 de ani. Alocaţia era de 200 lei, copilul fiind bolnav cu handicap grav. Școala trebuie să facă demersurile legale ca să primesc din nou alocaţie de stat. Acum însă, tot conform legii, pentru perioada următoare voi primi doar 84 lei/lună. Pentru acest drept am făcut cerere şi sper să beneficiez în continuare de alocaţia de stat” a mai spus un părinte.

Bani, în loc de mîncare
 

     De la începutul anului şcolar elevii de la Centrul Școlar pentru Educaţie Incluzivă din Victoria nu au primit mîncare la şcoală aşa cum este normal. Motivul este că angajatul care se ocupa cu achiziţiile SEAP s-a transferat la altă instituţie de învăţămînt şi nimeni din şcoală nu ştie să folosească programul pentru a contracta serviciile de hrană. Pentru a rezolva cumva problema, membrii din Consiliul de Administraţie al şcolii întruniţi în şedinţă în data de 5 septembrie 2018 au stabilit să fie plătiţi părinţilor cîte 16,60 lei pe zi/elev, dar în funcţie de prezenţa la ore. ,,Am cinci copii, dar gemenele, Bianca şi Ana Moldovan, au 13 ani şi sînt eleve la şcoala specială, în clasa a IV-a. Mă bucur că vom primi 16,60 lei/zi pentru mîncare. De la şcoală ne-au comunicat că în data de 10 octombrie 2018 vom primi banii pentru mîncare. Pentru gemene o să primesc lunar suma de 664 lei. Cu suma respectivă le fac fetelor pachet de mîncare cu ce vor ele” a spus Andreea Moldovan de 34 ani din Victoria.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 64 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843342

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare