Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Investiţie franceză
Investiţie franceză Email
Marţi, 02 Octombrie 2018 14:28

     Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat” din Victoria a beneficiat şi în acest an de o investiţie de 2.000 de euro din partea asociaţiei franceze Chevilly Larue. S-a achiziţionat un laptop, imprimantă şi aparatură pentru laboratorul instituţiei. ,,În ultimii ani, Asociaţia Chevilly Larue a finanţat multe proiecte, majoritatea fiind în şcoli. Mii de euro au ajuns la Victoria prin această asociaţie. Au fost reabilitate şi dotate cabinete şcolare, s-au cumpărat rechizite şcolare, s-au oferit mese calde pentru elevi, s-au donat cărţi, au fost proiecte precum ,,Cultură, bucătărie şi civilizaţie franceză” şi ,,Floare de colţ” a spus preşedintele asociaţiei, Marilena Constantin. În perioada 22-26 octombrie a.c., o delegaţie din cadrul Asociaţiei Chevilly Larue va veni la Victoria unde voa rămîne patru zile pentru a iniţia noi proiecte. Asociaţia a fost înfiinţată în urmă cu 28 de ani şi se poate lăuda cu 100 de membrii. Biroul Asociaţiei de prietenie Victoria Chevilly Larue este format din preşedinte Marilena Constantin, vicepreşedinte Angela Farcaş, contabil Camelia Ciobanu, cenzor Alexandrina Pasăre, casier Adriana Ciornei. De la înfiinţarea asociaţiei preşedinţi au fost: Ioon Baiulescu (1990 – 1991), Luminiţa Bucelea (1991 – 2001), Nina Ionescu (2001 – 2004), Doina Gheorghe (2004 – 2005), Olimpia Beca (2004 – 2016), Marilena Constantin (2016 – prezent).

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 71 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843336

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare