Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştirile locale Prima victimă a zăpezii
Prima victimă a zăpezii Email
Marţi, 02 Octombrie 2018 14:37

     Primul strat de zăpadă s-a aşternut în Munţii Făgăraşului în noaptea de 24/25 septembrie 2018. Zăpada şi frigul au surprins turiştii neechipaţi la cabanele şi refugiile din masiv. ,, Peste 20 de turişti români şi străini au fost surprinşi de zăpadă în masivul Făgăraş. Aceştia s-au cazaţi la Cabanele Turnuri şi Podragul, dar şi la refugiile montane. Temperaturile înregistrate au fost de -10 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a depăşit 10 cm. În zona de creastă vîntul bate cu putere. Turiştii nu erau echipaţi de iarnă, însă s-au descurcat şi nu am înregistrat evenimente în zona noastră de intervenţie” a spus Tomas Bross. Salvamintiştii montani recomandă turiştii să amîne excursiile din zona alpină pentru că există pericol de alunecare. Un accident soldat cu victime a fost însă înregistrat tot în masivul Făgăraş, în zona de intervenţie a salvamontiştilor sibieni. Un voluntar SMURD din Sălaj a murit îngheţat, după ce a plecat într-o drumeţie împreună cu o prietenă. Cei doi au fost găsiţi de Patrula Salvamont de la Bâlea care a fost solicitată să intervină pentru salvarea lor. ,,Barbatul a fost adus în stare foarte gravă, cu hipotermie severă şi stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare şi procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel ca marţi, 25 septembrie, în jurul orei 12:50, a fost declarat decesul acestuia. Femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare", a spus purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 105 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798675

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare