Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Noaptea preşedinţilor
Noaptea preşedinţilor

 

     Duminică seara la orele 21.00 aveam doi preşedinţi. Dacă Mircea Geoană a avut decenţa de a aştepta anunţarea primului exit-poll, Traian Băsescu a ieşit cu o declaraţie şocantă înainte de închiderea urnelor liniştindu-şi votanţii că a cîştigat alegerile. Fiecare tabără, epuizată după o campanie de dat la ţurloaie, sărbătorea victoria. Geoană şi aliaţii lui, mînaţi de rezultatele exit- poll-urilor, iar Băsescu şi portocaliii folosindu-se de instinctele prezidenţiale şi de anvergura „muncii“ depuse în teritoriu. După o noapte albă bazată pe „profesionalismul“ institutelor de sondare, dimineaţa de luni a adus veşti noi. Băsescu l-a devansat pe Geoană cu 0,67%, adică vreo 70.000 de voturi. Victoria „aliaţilor“ a cules un preşedinte al exit-poll-urilor, iar victoria portocalie un mandat de preşedinte. BEC a anunţat sec voinţa alegătorilor prin rezultate parţiale, apoi totale, spulberînd iluzii, speranţe, vise, alianţe şi progres. România va avea acelaşi preşedinte încă cinci ani. Un Băsescu uzat, orgolios, răzbunător, dar învingător. Această emoţie a prezidenţialelor parcă se repetă ca-ntr-un vîrtej răsunător al istoriei. În urmă cu cinci ani s-a derulat în faţa românilor cam aceeaşi poveste. Candidatul PSD era favoritul sondajelor pe tot parcursul zilei alegerilor şi după închiderea urnelor, iar Traian Băsescu îl urma la un procent distanţă. După numărătoarea oficială, scorul a fost răsturnat ca prin minune. Atunci, la fel ca şi acum, candidatul PSD a fost un preşedinte al exit-poll-urilor, iar contracandidatul lui un preşedinte ales. Războiul victoriilor, declaraţiilor, contestaţiilor anunţate se va răsfrînge asupra vieţii de zi cu zi a românilor. Votul aruncat în urnă duminică, fie de mîini murdare fie de mîini curate, a decis viitorul României. Unii vor putea vorbi de stabilitate, de linişte, de siguranţa zilei de mîine, de ieşirea din criză, de imagine pe plan extern. Alţii vor acuza scandalurile perpetue, demisiile, majorările de taxe, neplata salariilor şi a pensiilor, prăbuşirea totală a ţării. Moş Nicolae a adus, prin votul de duminică, ceea ce românii au vrut să trăiască în următorii ani. O Românie acoperită cu o perdea portocalie a bugetelor tocate fără eficienţă, a bordurilor, a bucăţelelor de autostrată de milioane de euro, a forfetarelor, a nepotismelor, a acoliţilor de partid, a miniştrilor mici la stat şi la sfat şi a vorbelor lungi şi goale.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 136 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766085

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare