Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale E vremea colindelor
E vremea colindelor Email

 

     De cum decembrie bate la uşă, oamenii încearcă să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă. Dar parcă, an de an, grăbim venirea Crăciunului. Pe ecranele televizoarelor urlă încă din noiembrie „Vine Crăciunul!“, apar moşii în săniuţele trase de reni, apar feţele voioase ale copiilor care aşteaptă darurile Moşului, magazinele îşi umplu rafturile, apar brazii în pieţe, apar ofertele agenţiilor de tot felul, apare agitaţia străzii, se aude guiţatul porcilor sacrificaţi la sate. După solstiţiul iernii apar şi colindătorii care încearcă să ţină treze tradiţiile şi obiceiurile. Sînt cei care aduc în casele românilor bucuria Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Şi mai aduc speranţa în vremuri mai bune. Numai că toate acestea poartă amprenta acestui an, 2009, sumbru pentru mulţi români. Iar anul care vine nu pare să aducă veşti mai bune. Şi asta chiar dacă preşedintele votat de cinci milioane de români s-a instalat la Cotroceni în vremea solstiţiului, chiar dacă Guvernul Boc IV vrea să fie validat pînă de Crăciun şi să pună în discuţie bugetul pentru anul 2010. Sărbătorile de iarnă aduc pentru majoritatea românilor şomaj, salarii diminuate, concedii forţate şi neplătite, afaceri închise, frig în case, facturi majorate, preţuri mai mari la utilităţi, pensii mici, taxe mai mari, impozite mai multe, doar griji şi incertitudini. Cei din conducerea ţării nu se mai grăbesc să dea speranţe prea mari românilor sătui de griji, aşa cum o făceau în campaniile electorale. Ci le flutură, de acum, sub nas acordul cu Banca Mondială sau cu FMI care le impune totul, iar ei nu mai pot decît să respecte „indicaţiile“ celor la care au îndatorat poporul. Sînt aceiaşi, de la preşedinte la premier şi la miniştrii. Poate pe ici pe colo au schimbat vreun nume, că năravul este la fel. În spiritul sărbătorilor de iarnă s-a numit guvernul, reîmprospătîndu-l pe cel demis de Parlament, iar „noii“ miniştrii apar zîmbitori şi veseli pentru a da legi, ordonanţe şi hotărîri care să le încununeze victoria. Trebuie să uităm de toate aceste neajunsuri şi să ne gîndim, măcar de Crăciun, la suflet. La venirea în lume a Mântuitorului. Cel care a coborît printre oameni să aducă lumina, a trăit viaţa plină de griji a pămîntenilor doar pentru a ne face să înţelegem că mai important pentru om este sufletul şi nimic altceva. Colindele tradiţionale ne aduc, an de an, aminte că Dumnezeu ne-a dat o şansă. Trebuie doar să le ascultăm cu luare aminte. Pentru că „Vestea cea minunată“ a venit în urmă cu două milenii...

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4765981

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare