Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Invitaţie la evaziune
Invitaţie la evaziune
Marţi, 19 Ianuarie 2010 13:54

 

 

     Că statul este cel mai prost administrator nu mai e de mult un secret. Asta se vede în jurul nostru. Am tot sperat că măsurile anticriză vor fi de aşa natură încît să mă convingă că mai există şi oameni capabili de lucruri bune la conducerea ţării. Măcar speranţa să nu moară. În schimb, am constatat că statul face gafe după gafe. În loc să ia exemplul americanilor sau al japonezilor, care au pompat bani în industrii tocmai ca ele să rămîne în picioare şi să facă profit, la noi se vrea ca acestea să moară, pentru a face loc importurilor şi monopolurilor. Se trîmbiţează faptul că vor fi concedieri masive din sistemul bugetar ca pe o mare victorie, cînd de fapt statul nu va mai plăti acei oameni cu salariu pentru muncă, ci din şomaj şi evenual plăţi compensatorii, pentru statul acasă. Bineînţeles că asta se va realiza pe spatele puţinelor firme care încă mai au activitate. Un angajat va trebui ,,să ţină în spate“ cel puţin doi pensionari şi vreo doi şomeri. Parlamentul, în imensa lui înţelepciune, nu s-a oprit aici. A hotărît că de la 1 ianuarie 2010, patronii care deţin intreprinderi mici şi mijlocii nu mai au opţiunea de a plăti impozit de 3% pe venit, ci trebuie să plătească 16% impozit pe profit, ca oricare altă firmă. Această schimbare a dat peste cap atît planurile de afaceri ale IMM-urilor pe perioada imediat următoare, dar şi bruma de rentabilitatea a firmelor afectate, pentru că vor plăti un impozit pe profit anticipat, calculat pe baza cifrei de afaceri înregistrată cu un an în urmă. Bineînţeles că este foarte uşor, dacă ai un contabil decent, să treci diverse cheltuieli pe firmă şi să-ţi diminuezi astfel profitul, lucru foarte probabil din moment ce românii sînt ,,băieţi descurcăreţi“. Mutarea statului este cel puţin curioasă din moment ce s-a trecut de la taxarea unui venit cert, respectiv cifra de afaceri a microîntreprinderilor, la impozitarea unui profit nesigur, sau chiar inexistent. În lupta sa epică împotriva evaziunii, statul de fapt împinge patronii cinstiţi la mici şmeicherii, pentru a putea supravieţui. În plus, specialiştii susţin că Fiscul va trebui să se supraîncarce cu personal, iar costurile de administrare a acestui impozit s-ar putea să depăşească sumele încasate de pe urma lui.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 185 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843047

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare