Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Cea mai bună şcoală e cea de partid
Cea mai bună şcoală e cea de partid

 

     Cele mai prestigioase şcoli din România, care îţi garantează succesul în domeniul în care activezi sau din care vrei să scoţi bani sînt de departe PDL, PSD şi PNL. Odată acceptat la cursuri, de multe ori intri pe locurile cu plată, taxa fiind în funcţie de aspiraţiile tale. După ce te rodezi în cîteva campanii electorale şi te dovedeşti a fi un elev conştiincios şi sîrguincios ţi se înmînează Cartea Cunoaşterii. Nu e groasă şi e uşor de ţinut minte. Partidul te pune în funcţii publice fie că ai legătură sau nu cu domeniul respectiv şi tu cotizezi la partid. Sau, după caz îţi foloseşti funcţia pentru a îndeplini orbeşte interesul partidului. Dacă îţi înveţi bine lecţia, mai ales tabla împărţirii şi răspunzi întotdeauna după placul ,,profesorilor“ vei avea numai note bune şi vei lua tot felul de premii şi prime. Ţi se permite şi să spargi tabla, să o violezi pe femeia de serviciu, să nu ai habar de ecuaţii şi în genere cam tot ce altfel ar fi imoral, ilegal, ilogic. A avea în CV referinţe bune de la o astfel de ,,instituţie de învăţămînt“deschide orie uşă din România, atît timp cît decanii partidului sînt la putere sau chiar şi în opoziţie, dar cu putere de decizie. Competenţa profesională, concursurile pe post şi aşa mai departe sînt pentru fraieri care nu au gustat încă din înţelepciunea vieţii de înregimentat politic. Cu tot mai mulţi absolvenţi de şcoli de partid, oamenii care au doar o facultate şi un master la bază încep să devină inutili. Posturile din sistemul bugetar încep să se atribuie tot mai frecvent pe bază de algoritm politic, iar firmele care lucrează pentru stat au şi ele şefi înregimentaţi politic. Jigodiile au ajuns astfel să conducă oraşe, judeţe şi o ţară întreagă, bine înfipte în posturi, avînd ca singură calitate sprijinul unor partide care se milogesc odată la patru ani pentru voturi şi în rest dau mure poporului. Poate că ar trebui ca toţi dintre noi să fim membri măcar într-un partid, ca să scăpăm de complexul acesta că nu sîntem la fel de ,,educaţi“ ca oamenii din diferite instituţii de stat.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 121 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798613

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare