Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Adevăr încătuşat
Adevăr încătuşat

 

     O propunere legislativă recentă aduce în faţa românilor o reîmpărţire administrativă a României. Cei drept aparţine UDMR, dar a fost analizată şi de actualul Guvern. Conform acesteia, s-ar vrea împărţirea teritoriului ţării în vreo cinci regiuni şi mai multe judeţe. Se respectă într-o oarecare măsură vechea zonare, cu deosebirea că judeţele cu populaţie de etnie maghiară să fie incluse într-o singură regiune cu ieşire spre Ungaria. Nu s-a făcut prea mare tam-tam pe acest subiect, nici măcar presa n-a insistat. Acest lucru mă face să mă gîndesc că unii sîntem mai români decît alţii. Mai interesaţi, mai apăraţi, mai ascultaţi, mai patrioţi. Iar dacă ne-am referi la aplicarea legilor în vigoare, situaţia devine şi mai dificilă. Urmăream bugetele ministerelor, alocate pe capitole. Deşi e criză şi s-au impus disponibilizări de personal, la mai toate ministerele bugetele de personal au crescut. Aşa cum au crescut averile unor categorii de români pentru care legile nu se aplică cu aceeaşi măsură. M-a surprins să văd frumoase cartiere de vile şi palate în diverse zone ale ţării. La Abrud, în Pipera, în apropiere de Timişoara sau de Arad, la Craiova şi la Tîrgu-Jiu. Îţi inspiră prosperitate, un nivel de trai mai bun şi înclini să te bucuri. Palatele în cauză mai ceva decît cele interbelice sau castelele vechi aparţin însă unei categorii mai aparte de cetăţeni ai acestei ţări. Care cîştigă foarte bine, dar nu plătesc nimic la stat din veniturile lor. Dar nici nu-i controlează autorităţile pentru a le impozita averile. În ţările europene aceste neconcordanţe dintre realitate şi declaraţiile celor vizaţi sînt aspru pedepsite de lege. La noi, însă, aceste lucruri nici măcar nu sînt băgate în seamă chiar dacă ar întregi bugetul statului şi reduce economia subterană. În schimb, veniturile mici cîştigate legal sînt impozitate la sînge, pensiile mici se vrea a fi şi ele impozitate, profiturile IMM-urilor sînt cocoşate de taxe. Înclin atunci să cred că în România sînt români şi români aciuiaţi în regiunile descrise în proiectul legislativ al UDMR. Mai pe româneşte fiind spus, exisă în România cu 90 de procente de manelizare, conform afirmaţiei preşedintelui Băsescu, o mare ţigăneală. De pildă manelistul cel mic, Adi Minune, se lăuda că este o maşină de făcut bani. Documentele de impozitare existente pe numele lui arată în ograda micuţului o sărăcie lucie care nu se asortează cu palatul în care locuieşte, cu maşinile nenumărate parcate la poartă, etc. Ţigăneala se găseşte în spitale unde se distribuie vaccinuri expirate, în şcoli unde nu există căldură sau laptele şi corn etc. Avem nevoie de o altă propunere legislativă care să impună descătuşarea adevărului la români. (Lucia Baki)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 161 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766112

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare