Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Piraţii din Primãrie
Piraţii din Primãrie

 

 

     Moliuc, Cârme şi Duru sînt eroii principali ai filmului regizat de un fãgãrãşean necunoscut ce va rula la cinematograful Transilvania cînd acesta va fi redeschis

 

 

     Dupã succesul moderat al mega producţiilor ,,Stãpînul bugetului“, ,,Terminator -mandatul 2“ şi ,,Totul despre sex“, regizorul fãgãrãşean al cãrui nume este necunoscut dar înjurat, revine cu o nouã mega producţie cu buget de crizã,  intitulatã ,,Piraţii din Primãrie“. Filmul va rula la Fãgãraş abia dupã ce va fi redeschis cinematograful ,,Transilvania“ sau dupã ce va fi plãtitã ultima ratã la stadionul municipal. Sau cînd va zbura porcul prin (sau de la) primãrie, dupã caz. Pînã atunci, vã oferim o scurtã avanpremierã a acestui film remarcabil, laureat cu premiul ,,Punga goalã“ la Festivalul  Comunal de film de la Pãguboasa. Producãtorii filmului susţin cã orice asemãnare cu personaje sau situaţii reale este oarecum întîmplãtoare, cã în general este un supliment nutritiv pentru criza, se elibereazã fãrã reţetã. În caz de efecte adverse consultaţi oglinda sau farmacistul.

 

 

      ,,Piraţii din Primãrie“ se desfãşoarã pe o insulã a comorilor denumitã încã din strãbuni Terra Blachorum. Fostul viceguvernator Sorin Moliuc ,,om bun la suflet dar manevrabil“ a reuşit  sã îi convingã pe bãştinaşi sã  îi dea lui funţia de guvernator general, dupã ce fostul stãpîn al insulei se dedulcise la cuferele cu comori. Moliuc nu a fost singur în lupta pentru putere. Au debarcat şi i-au sãrit în ajutor o bandã renumitã de oameni ai mãrilor, trecuţi prin bugete şi  afaceri , reuniţi sub denumirea Piraţii Nenorocirii  Localnicilor. Folosindu-se de un program misterios numit CASA şi invocînd o Axã Magicã Guvern-CJ-Primãrie, Moliuc a cîştigat funcţia supremã.

 

 

     Primele luni de guvernare a lui Moliuc şi a piraţilor a decurs în linişte. Guvernatorul şi-a ales drept mînã dreaptã, viceguvernator, un om dîrz, care ştia cum se fac afacerile şi cum se trînteşte uşa în nas oamenilor. Era cunoscut drept Cãtãlin Cîrme , om al fierului, al intermedierilor  şi al negocierilor în favoarea lui. În Consiliul Insulei,  Piraţii Nenorocirii Localnicilor şi-au fãcut o majoritate covîrşitoare, şi cei din gaşca lor au pus treptat mîna pe frîiele a tot ce mişcã, se lucreazã şi se construieşte pe insulã. S-au impus biruri, comisioane şi taxe şi pînã şi palmierii vroiau sã fugã pe alte insule.

 

 

     Moliuc şi Piraţii Nenorocirii Localnicilor aveau însã un secret cumplit. Un om rece, despre care se zvonea chiar cã nu are inimã, îi controla pe toţi din umbrã. Prin tentaculele  lui se scurgeau toţi banii insulei şi în mod firesc, pentru cã tentaculele au ventuze, o mare parte din bani se lipeau de ele fiind ireamediabil pierduţi. Nu doar banii s-au lipit de tentaculele lui Duru, cãci acesta este numele temutului om caracatiţã, ci şi oamenii. Simţind imediat cu ventuzele punctele slabe ale bãştinaşilor, maleficul Duru i-a prins în tentacule şi pe mulţi dintre Înţelepţii Locali (nu chiar toţi înţelepţii în sensul literar), ca Virgil Mijiea , Vighente Dragorş sau Ioanul Merhedinţiu.

  

 

     Maleficul om caracatiţã l-a prins în tentacule şi pe Moliuc, controlîndu-l dupã proprile pofte. L-a învãţat şi sã se înfrupte, împãrţind cu restul piraţilor din vestitul cufãr Negru. Cufãrul Negru adãpostea toatã agoniseala bãştinaşilor, toate speranţele, viitorul lor şi al urmaşilor lor. Dar Moliuc a gãsit, normal cã nu singur, un  mod de a goli cu comision tot conţinutul cufãrului. A plãtit constructorilor din gaşca Piraţilor lucrãri de fanfaronadã şi a cumpãrat  apoi un megalomanic colisseum  dotat cu terme, rãmãşiţã a muribundului Imperiului Combinat  Chimic.

 

 

     Cu aceastã manevrã dibace şi secretã de a cumpãra termele şi colisseumul, populat apoi doar de bãlãrii şi plante tropicale, Duru şi Moliuc au reuşit sã goleascã definitiv cufãrul. Bãştinaşii au ajuns sã mãnînce doar coajã de nuci de cocos, sã munceascã pentru mãrgele colorate şi sã blesteme ziua în care au ales guvernarea Piraţilor. Pînã şi Moliuc a început sã se sature de tentaculele şi ventuzele lui Duru, dar era prins ca într-o menghinã. S-a hotãrît sã scape de Duru, sã îl dea afarã din frãţia piraţilor, dar era deja prea tîrziu.

 

 

     Finalul filmului nu se povesteşte niciodatã aşa cã în aceastã avanpremierã nu o sã dãm prea multe amãnunte. Cert este cã Moliuc şi Piraţii Nenorocirii Localnicilor nu au avut o soartã bunã. Unii bãştinaşi au slãbit aşa de tare cã au fost luaţi de vînt şi au fost duşi pe alte insule ca Ithalia, Spanhia sau Germanhia.

     Despre maleficul Duru  vã putem spune doar cã îşi dorea enorm sã aparã şi în a doua parte a filmului, eventual în posturã de guvernator din partea Piraţilor Demolãrii Localnicilor.

Comments
Comentariu nou Cautare
vladimir  - beton!   |24-06-2010 17:24:14
asta e de-a rasu plansu. cei trei care au speriat orasul. dar mai e un personaj.
domnul care manevreaza de fapt sforile ca un papusar desavrasit. domnule alin
mi-au placut toate productiile dumitale, dar cum i-ai gasit aici locul domnului
duru este beton!
feri  - da   |06-07-2010 22:05:01
da frate super tare a fost asata
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 176 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4660697

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare