Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Manager demis
Manager demis Email
Marţi, 12 Mai 2009 09:44

 

L-au detronat pe managerul spitalului Mircea Grapă
Mortalitatea din Spitalul Municipal Făgăraş i-a adus demisia din funcţia de manager lui dr. Mircea Grapă
Salariile prea mari din unitate pentru acoliţii managerului au cîntărit greu la încetarea contractului de management
,,Minte cu neruşinare şi are tupeu fără limite,, spune despre managementul spitaluilui din Făgăraş medicul Daniel Bordaş într-un interviu acordat ziarului Monitorul de Făgăraş


    Prevederile Ordinului 1490/2008 emis de ministrul Sănătăţii privind evaluarea managerului spitalului public au fost puse în practică. 
 Rezultatul evaluării a dus la încetarea mandatelor pentru 70% din managerii de spitale din ţară. Pe lista neagră se află şi managerul de la Spitalul Municipal Făgăraş, dr. Mircea Grapă.  Demiterea lui din funcţie se datorează neîndeplinirii a trei indicatori, poate cei mai importanţi din activitatea spitalicească. Este vorba despre indicatorul D1 care se referă la rata mortalităţii intraspitaliceşti pe total spital şi pe fiecare secţie, indicatorul C4 privind procentul cheltuielilor de personal din totalul veniturilor spitalului şi indicatorul C5 care se referă la procentul de cheltuieli cu medicamentele din total cheltuieli spital. Deşi în scriptele MS, managerul Mircea Grapă figurează că şi-a încetat mandatul, acesta susţine că nu ştie nimic de acest lucru şi pune schimbarea pe criteriul politic. Nu doar ministrul este nemulţumit de managerul Grapă ci şi o serie de colegi de-ai lui din spital, medici, asistenţi sau de altă categorie. Pentru o informare corectă a opiniei publice, reporterul Monitorul de Făgăraş a stat de vorbă cu unul dintre cei mai vechi medici din unitatea medicală, dr. Daniel Bordaş, medic primar şef secţie obstetrică-ginecologie.

R: Cum interpretaţi d-le doctor ordinul MS de destituire a managerului Spitalului Municipal Făgăraş?
Dr. Daniel Bordaş: Nu i-aş spune chiar destituire ci exact cum se numeste ,,încetare de contract". Ordinul este foarte corect şi nu are la bază absolut nimic politic. Pentru cine cunoaşte şi doreşte să interpreteze corect legea, atunci acest ordin este cît se poate de clar şi mai ales elegant din partea Ministrului Sănătăţii.
R; Unde este eleganţa unui astfel de ordin?
Dr. D. B: Managerii de spitale au ocupat acest post printr-un concurs şi au efectuat un contract pe o perioada de 3 ani cu MS. Printre prevederile contractuale, ei şi-au asumat şi anumiţi indicatori de management stabiliţi de MS. Aveau la dispoziţie şi posibilitatea neasumării acestora şi atunci nu deveneau ei manageri ci veneau alţii. Tot printre prevederile contractului exista şi prevederea că anual managerii sînt evaluaţi asupra modului de îndeplinire a acestor indicatori. In anul 2008 s-a făcut de către fostul ministru evaluarea managerilor cînd, conform presei, 70% din managerii spitalelor nu ar fi corespuns. La 40% dintre foştii manageri le-a încetat contractul atunci, restul din cei 70% au mai fost lăsaţi în continuare cu condiţia efectuării unor cursuri de management pînă la sfarşitul anului 2008. Managerul spitalului Făgăraş a fost în această categorie. Acum s-a efectuat evaluarea conform legii anterioare fără niciun adaus din partea MS actual. S-a respectat în totalitate legea şi nimic mai mult.

Managerul Grapă minte
 

R: De ce credeţi că managerul spitalului Făgăraş spune că a fost evaluat politic? Şi mai mult susţine că i-au fost schimbaţi indicatorii. Cum este posibil aşa ceva?
Dr. D. B.: O minciună gogonată şi semnele frustratului politic, chipurile! Nimeni altcineva decît el în colaborare cu cele trei directoare de care a fost ,,ajutat" în perioada mandatului său. În preajma depunerii dosarului de evaluare a constatat că unii indicatori nu ar corespunde şi ar da un calificativ nesatisfăcător. Atunci în mare grabă şi prin manevre obscure şi-a modificat acei indicatori prin adăugare la numărul total de bolnavi externaţi din spital a unei alte categorii de bolnavi, mărind numărul lor. Neţinînd cont că modificarea iniţială poate aduce şi alte modificări, atunci s-a ajuns în situaţia constatată de minister. Adică indicatorul D1 care a devenit inferior celui asumat de el şi care i-a atras încetarea contractul.
R: Acest lucru înseamnă că managerul a făcut un fals în înscrisuri oficiale şi a uzat de fals. În codul penal acestea reprezintă infracţiuni şi se pedepsesc.
Dr. D.B. Categoric, dar eleganţa MS tocmai în asta consta. A realizat acest lucru, a ieşit public şi a spus într-o primă fază că datorită faptului că la marea evaluare din minister s-au constatat unele neconcordanţe din declaraţiile managerilor şi actele existente în baza raportărilor anuale, trebuie să amîne rezultatele evaluarii pînă la data de 30.04.2009. Mai mult nici nu le-a reproşat fasul. De fapt nici nu mai era cazul pentru că prin declaraţii false au rezultat alţi indicatori care să-i ,,ajute" să cadă.
Şi iată-l acum crezînd că prosteşte opinia publică şi se văicăreşte asemenea impostorului de piaţă managerială cum a fost ,,înlăturat politic". Omul minte cu neruşinare, de fapt minciuna i-a fost singurul ideal în funcţie şi principala pîrghie. Tupeu fără limite.

Mortalitatea din spital şi cheltuirea banilor pe salarii l-au debarcat pe manager
 

R: De unde ştiti toate astea?
Dr. D. B.: Sînt în proporţie de 99% deducţii personale şi asta pentru că de-a lungul anilor mi-am făcut un bagaj bogat de cunoştinţe legislative. Nu am surse şi nici nu puteam avea. Dumneavoastră credeţi că acel indicator D1 declarat iniţial în forma corectă nemodificată nu era corect? Repet el a devenit incorect după modificare! Anul acesta am urmărit fenomenul fiindcă în anul anterior se întîmplase un fenomen asemănător cu un alt indicator, iar nouă ni se vindeau gogoşi după aceea, ba chiar eram acuzaţi. Era vorba de indicatori ai infecţiilor intraspitaliceşti.
R: Dar sînt şi alţi indicatori incriminaţi pentru care spune că ar fi avut foarte bine şi i-au fost modificaţi.
Dr. D.B.: Discordanţa cu procentul cheltuielilor pe medicamente şi materiale sanitare din totalul veniturilor. In repetate rînduri s-au plîns medicii că suma alocată de dumnealui este mult prea mică. A ascultat vreo dată de ei? Niciodată! Apoi discordanţa între cheltuielile de personal şi veniturile totale. Au fost nenumărate luări de poziţii şi discuţii pentru plăţile suplimentare acordate nelegal şi în exces ,,colaboratorilor" săi apropiaţi. A ascultat pe cineva ? Din contră i-a tracasat pe toţi îndrăzneţii! Dar despre asta presa poate reveni şi poate cerceta cu lux de amănunte, cum erau cheltuiţi banii şi unde erau discordanţele. Vă asigur că veţi fi uluiţi de ceea ce veţi putea afla!
R: Dacă ne vor fi puse la dispoziţie astfel de informaţii pentru că pînă acum spitalul s-a dovedit a fi o adevărată fortăreaţă. Dumneavoastră de ce spuneţi numai acum despre aceste lucruri?
Dr. D. B. Eu nu am menajat actualul manager şi nici pe colaboratorii săi. Le-am spus cît am putut şi unde mi s-a oferit ocazia. Din păcate n-am prea fost ascultat! Am constatat uneori cu amăraciune că foarte mulţi superiori nu cunoşteau nici ei legea sau chiar dacă o cunoşteau în vreun fel erau de acord mai repede cu cîrdăşia. Şi atunci....
R: De multe ori Monitorul de Făgăraş a scris despre mortalitatea din spital care a depăşit limitele normalului. Dar nu s-a întîmplat nimic, nimeni n-a fost sancţionat, nici măcar managerul. Dacă vreţi să comentaţi situaţia.
Dr. D. B.: Eu discut aici doar managerul din persoană, nu discut medicul şi profilul specialităţii de bază. Etica ,deontologia medicală, educaţia mea, nu-mi permit să fac nicio apreciere sau dezapreciere publică asupra profesiunii de medic. Şi nici n-am să fac niciodată, aşadar vă rog nu insistaţi!
R: Acum văd că vorbiţi mai detaşat despre manager, cu alte ocazii nu aţi dorit şi v-aţi ferit a discuta despre manager cu presa. De ce?
Dr. D.B.; Este adevarat! Conform legislaţiei aş fi putut fi acuzat că nu am loialitate faţă de angajator şi faţă de spitalul la care lucrez. Unii consideră că părerile contrare sînt pur şi simplu reclamaţii. Fostul manager făcea faţă cu brio acestui deziderat. Acum nu mai am această obligaţie contractuală de ,,loialitate faţă de manager". Ministrul Sănătăţii m-a anunţat că nu mai este!

Un manager incompetent
 

R: Ce va mai nemulţumit pe lîngă minciuna care a stat la baza manageriatului spitalului?
Dr. D.B. Inainte să vă spun ce m-a mulţumit vă mai spun încă un fapt ce nu m-a mulţumit: incompetenţa managerială a managerului!
R; Este acuzaţie gravă, o puteţi proba?
Dr. D. B. Cu foarte mare uşurinţă. Vă descriu pe scurt următorul eveniment desfăşurat în raporturile noastre de gardă unde participă medici, contabili, administratori şi alte persoane, în urmă cu cîteva săptămîni. Managerul se străduia să subevalueze munca unei colege medic şi îi explica că de fapt veniturile pe care spitalul le încasează de pe urma muncii sale sînt extrem de mici şi că ele se calculează după o formulă falsă care-i aparţine şi este ştiută numai de el. Folosea metoda înjosirii doctoriţei! Intrigat am intervenit şi l-am rugat să ne spună care este fomula de calcul generală pe spital după care Casa de Asigurări calculează suma ce o dă spitalului ca plată pentru serviciile medicale prestate, pe baza contractului dintre spital şi CAS. Răspunsul său a fost stupefiant: numărul de bolnavi externaţi x Indicele de complexitate x indicele K. Falsul din formulă este acel indice K. Uluit, îl mai intreb odată şi mi-a răspuns cu o aroganţă şi mai mare enunţînd acelaşi răspuns. Fac precizarea că această formulă este o banalitate şi este cunoscută de medici, dar nu poate fi necunoscută de manageri, directori,etc? M-am ridicat în picioare şi am părăsit sala. Concluzionînd, cînd vezi că managerul care se duce să semneze un contract de care depinde viaţa unui spital şi el nu cunoaşte după vreo 4 ani nici măcar cum se calculează suma ce trebuie să o obţină cum îl catalogaţi doamna reporter? Şi dacă spune ,,că nu este adevarat" fiindcă este capabil de aşa ceva, îl rog să mă dea în judecată!

Spital condus în cîrdăşie
 

R: Cei ce l-au sprijinit, cei din conducerea spitalului nu poartă nicio vină, nu i-au
atras atenţia că nu procedează corect?
Dr. D. B.: Cu exceptia domnului director administrativ, jr. Mihai Maga, care nu poate fi acuzat de absolut nimic nici de mine şi cred că de nimeni din cei cel cunosc, celelalte trei directoare au participat cu dibăcie la marginalizarea acestuia, ca fiind incomod. Ele s-au ,,fidelizat " cu uşurinţă şi rapid cu managerul într-o politică de minimalizare, dar şi de agresivitate îndrepartată împotriva medicilor. Nu de multe ori m-am intrebat observîndu-le comportamentul: să fie asta o componentă a fascinaţiei feminine ultrafidelizate? Dacă observaţi avem la ora de faţă directori tot atîţia cît are şi spitalul judeţean, şi cu ,,salarii nesimţite" după cum un ilustru politician spunea. Acum eu cred că ar fi normal ca ,,fidelizarea" să meargă pînă la capăt şi cele trei directoare să-şi ceară demisiile din funcţii. Mi-ar fi foarte greu să le aud după aceea cum ponegresc vechiul manager că ar fi fost răul total.
R: Cum catalogaţi intenţia de a se înscrie într-un partid a fostului manager?
Dr. D. B: ,,Politicienii de moment". Acesta este patidul care are în componenţă membrii care sînt capabili într-o zi să se înscrie în absolut toate partidele din România. Cu o singura condiţie, să-l pui într-o funcţie grasă sau să-l menţii în ea.
R: Pe perioada mandatului, cred că dr Mircea Grapă şi echipa lui au avut şi performanţe, nu?
Dr. D. B.: Da, au dat nume spitalului: ,,SPITALUL MORŢII!"
R: Ce aşteptaţi însă de la viitorul manager?
Dr. D. B.; Să se străduiască să înveţe cu rigurozitate cîteva legi care patronează munca în Sănătate şi mai ales să le aplice corect chiar dacă îi convine sau nu. Să stea de vorbă cu oamenii, să vorbească frumos, să-i convingă respectuos chiar şi atunci cînd au greşit. Să nu creadă că funcţia temporară pe care o ocupă îi dă şi dreptul de proprietate asupra spitalului. Să nu se autoaprecieze, zeificîndu-se, şi mai ales să nu mintă. Să nu se poarte urît (dacă va fi bărbat!} cu colegele doctoriţe şi cu nicio persoană de sex feminin din spital şi din afara lui. Sînt aşa mari pretenţiile?
(Interviu realizat de Lucia Baki)

Comments
Comentariu nou Cautare
maria neamtu   |15-05-2009 12:11:21
Profesionalismul va lipseste cu desavarsire unde este opinia medicului Grapa.
Anonim   |18-05-2009 14:39:01
Ma bucur ca cititi Monitorul de Fagaras. Dar sa stiti ca la un interviu se
prezinta doar ce are de spus persoana intervievata. Asta inseamna
profesionalism. Medicul Grapa tine reporterii pe la usi atunci cind i se cere
parerea. Sint sigura ca atunci cind se hotaraste sa se adreseze opiniei publice,
deci si d-voastra, va contacta el reporterii.
Groapa  - Abracadabra   |14-12-2009 15:00:23
Daca sunteti femeie,dupa cum reiese din din context,atunci,sunteti anonima,nu
anonim.Aveti un stil foarte incalcit;aproape indescifravbil.
doru  - ?   |14-12-2009 15:42:14
dacà tàceai, filozof ràmâneai !!!
Groapa  - Scuzele mele   |15-12-2009 12:56:41
Pe care il preferati dintre filosofi:Anaximene,Anaximandru,Democrit,Leucip,Epi
cur,Socrate, Spinoza,Seneca,Camus,Kant,Hegel, Schopenhauer,Parmenide,
Platon,Heideger,Conta,Blaga,Cioran,Noica,Confucius ...
Anonim   |15-12-2009 20:26:51
Groapànhauer de Vischtea
amalia  - rusine   |02-06-2009 16:54:10
rusine sa ii fie doctorului mircea gapa
sorin   |31-08-2009 02:49:40
Daca sunteti profesionisti si dl Grapa v-a tinut la usa trebuia sa incercati sa
aflati de la cineva mai sus decat el despre ce e vorba cu decizia respectiva. In
schimb ati gasit o siugura persoana pe care nu o cunosc dar care am impresia ca
isi varsa frustrarile personale pe persoana cuiva. Si cu parerea unei singure
persoane din spital doamna Baki acuza sporindu-si astfel lipsa de credibilitate
corina   |06-11-2009 16:48:59
Surprinzator cat de multe greseli gramaticale s-au strecurat in acest
reportaj(si nu numai).Daca tot se vorbea de competenta,poate aruncati o privire
in propria curte.Verificati si editorialul de pe prima pagina!
Cu tot
respectul,poate mai multa atentie la redactare n-ar strica!
doru   |25-11-2009 12:39:56
Ce are sula cu prefectura ? Dacà tu Corina ai fi fost suferit în spitalul lui
Grapà, sigur nu te mai durea capul de gramaticà !
Crin  - Replay   |15-12-2009 13:33:49
Vai domnu Doru (substantivele proprii se scriu cu litera mare) ce acid sunteti
pe deasupra si nepoliticos;se poate sa vorbiti asa cu o lady,cu d-na Corina?Sau
dv.sunteti moderatorul,caz in care,imi cer scuze.Daca **** cu Prefectura nu au
nimic in cumun,gramatica ptr. educatie este o conditie sineqva-non.Nu va
onoreaza un astfel de limbaj,iar formulari de tipul"Daca tu Corina ai FI
FOST SUFERIT"...sunt demne de letopiset.
Anonim   |15-12-2009 20:22:35
Crin, stai jos, 5 !
Aici e un forum de idei, cautà-ti locul în forumul de
gramaticà si apoi apasà corect tastele(cumun=comun !?).Ti-e jenà de letopiset
? Si-n primul rând: n-ai atins deloc subiectul acestei discutii...te bagi ca
musca-n dosul calului...
Crin  - I am sorry   |15-12-2009 21:59:46
Stimate d-le Doru Anonim am cautat forumul de gramatica dar nu l-am
gasit.Permiteti-mi sa revin pe forumul acesta de idei unde am foarte multe de
invatat, in special de la postarile dv. pline de idei.Analogia cu himenoptera
din anusul calului e cam ghiolbaneasca,nu vi se pare?
Anonim   |15-12-2009 22:26:23
Dacà n-ai de lucru cautà pe altu' pentru bla-bla...
Ramire  - GRAMATICA STOMACULUI   |14-10-2013 01:29:54
Fericiti cei saraci cu duhul ca aceea vor scrie CORECT GRAMATICAL ! Oameni mor
de foame , boli si neajunsuri si tu o dai cu gramatica ...Tu chiar esti beat sau
ai IQ-ul unui copil de clasa a 8-a de pui problema gramatici in situatia actuala
a ROMANILOR ???
cineva   |12-11-2013 17:56:34
Corect este "aceia vor scrie", "oamenii..." etc, deci pana la
urma cine este beat?
adi  - adevarul la lumina   |30-11-2009 01:35:20
ma bucur ca cineva ca dr.bordas poate vorbi deschis de spitalul in care am
lucrat si eu si nu prea au fost toate la rindul lor
anamaria   |14-12-2009 10:01:21
ma bucur ca vati dat seama cine conduce spitalu.doctoru grapa nu e bun pt noi in
fagaras cel mai bun doctor e doctoru bordas care refuza tot ce vrei sai dai in
schimbu la binele ce til face.pot comfirma asta.dar doctoru grapa cand ma operat
o trebuit sai platesc.va multumesc pt tot ce faceti pt spitalu fagaras
Costel Fagarasanu  - Ce ciudati suntem noi fagarasenii   |25-02-2010 21:38:06
Intrebarea este unde poate scrie un bou si consoarta lui?, Va spun eu aici pe
forum. Plini de nonsalanta ca niste copii de clasa a II-a, se scalambaie si se
corecteaza unul pe altul sa para eruditi. D-lor si d-relor cu mintea usoara ca
fulgul dati-va adresele de mail si balacariti-va acolo cat vreti.
In ceeea cel
priveste pe Dr. Grapa sunt de acord ca poate nu-i un medic prea bun, ca nici
ca manager nu a fost stralucit, ca a fost corupt si interesat de alte probleme.
Acum dupa ce a fost demis m-i se pare lipsit de eleganta sa scuip acolo unde mai
inainte am lins .Daca nu a fost competent nu trebuia sa astept ani in sir si
abia acum cand este schimbat sa ma dau artist si sa-l critic. Pot face asta
numai dupa dreptul la replica si sa nu astept rafuielile din spital.
Cu
deosebit respect pentru care savarsesc actul medical
Costel
Crin  - Unui ageamiu   |28-02-2010 19:35:58
Adresele de MAIL(care inseamna Posta ni le putem da, dar e complicat) mai bne
astea de EMAIL,care inseamna posta electronica. Dupa ce ne faceti boi si vaci,
ne ziceti D-lor si D-relor,straniu mod de gandire.Dr. Grapa ar trebui sa iasa la
rampa si sa dea explicatiile necesare la acuzele cei se aduc. De ce nu zice
nimic? nu poate sa sutina on dialog virtual cu colegii sau cu subalternii?Nu
numai ca trebuie blamat, daca a gresit trebuei facute si verificari la sange si
sa fie tras la raspundere daca a incalcat legea.
Medicu' de garda  - Ce mare se da cate unu'   |26-02-2010 01:41:22
O alta intrebare este, cu ce drept Jigneste un Bardou paricipantii la forum?
Wow! Ce direct sunteti.Nitam-nisam ii trimiteti pe toti in randul curnutelor
mari.Frumos!In contrast cu cei cu mintea ca fulgul se pare ca, mintea(!) dv. e
ca plumbul.De fapt,nu-i asa,insul daca nu-i fudul inseamna ca nu-i prost
destul.E treaba fiecaruia cum,ce si unde scrie.Va obliga cineva sa cititi
postarile cititorilor?Dupa cum scrieti se pare ca sunteti femela,motiv ptr. care
va invit sa le faceti un BLOW JOB la toti cei cu mintea ca fulgul.Da-te mai
intr-o parte ca mirosi a prost.
Costel Fagarasanu  - Dreptul la replica   |27-02-2010 01:35:18
Ma tem ca esti unul din cei despre care tocmai scriiam. Certat cu limba romana
si cu bunul sint, esti aidoma cum te descrii singur. Vorba ceea esti prea mare
sa te duci pe unde ai venit nu-ti incap urechile si biata femeie nu-i de vina
pentru boul pe care l-a facut .N-ai inteles cui ma adresam si e prea greu sa-ti
explic tot n-ai intelege. Dar nu face sa-mi pierd timpul cu unul ca tine. Pa si
dute ...
Costel Fagarasanu  - Pa si dute ...   |27-02-2010 01:43:46
Si daca n-ai unde sa scriii, iti spun eu. In galeata cu laturi (BLOW JOB pentru
toti cei cu mintea ca tine).
Costel  - Scuze   |27-02-2010 03:35:09
Atat de ingramadit sunt incat mi-am raspuns mie insumi. pa si dute(du-te).si dus
a fost...greu de gasit job-uri in ziua de azi.ma mai gindesc la oferta.
Medicu'de garda  - Ciocu' mic si pasul mare   |27-02-2010 03:18:44
Costele, nici unul dintre forumistii dinaitea ta nu a jignit pe nimeni.Te-ai
gasit tu,un oligofren, sa le arati cat de titrat esti.Apoi,in dreptul la
replica, atata ti-ai stors encefalul, pana a iesit baliga.Daca ti-au ruginit
sinapsele,vino sa ti le iau la pila.Ma gasesti la sala de operatii.Vindecare
imediata si nu raman sechele.Cu Limba Romana las-o mai incet ca iti prinzi
urechile;esti prea "mic" pentru un subiect atat de "mare".In
final-folosesc cugetarea ta, care mi-a placut mult-..."nu face(?) sa-mi
pierd timpul cu tine".Du-te(nu dute) mai incolo ca esti molipsitor! PS1: E o
dovada de marlanie sa faci trimitere la parinti. PS2: Cand mai intri pe net
sterilizeaza-ti creierul.PS3:Am toata consideratia pentru cei care lucreaza in
domeniul sanatatii dar, si ei sunt oameni, si nimic din ce este omenesc nu le e
strain..
gigi  - opinii   |23-07-2010 17:42:36
dupa felul cum esti tratat cind ai nevoie de ei nu se pot numii doctori
Costel Fagarasanu  - Manager demis   |27-02-2010 23:47:58
Asta este tematica comentariilor de pe forum, restul e povestei. Astept alte
puncte de vedere sau simetrice cu ceea ce am scris prima data referitor la
"Manager demis".Sunt de acord cu articolul scris. Dar nu credeti ca:
-
e cam tarziu sa-l blamam pe Dr.Mircea Grapa si ca trebuia sa luam pozitie cu
cativa ani mai inaite:
- Dr.Bordas nefiind manager nu este cel mai indicat sa
faca aprecieri la adresa activitatiii Dr. Grapa si ca poate din invidie sau
rautate face astfel de aprecieri
- poate Dr. Grapa are dreptul la replica
Dr. Jivago  - Director demis   |28-02-2010 09:39:03
Doctorul Bordas si-a expus opiniile cu franchete si fara menajamente, ceea ce
trebuie apreciat. _ Niciodata nu e prea tarziu sa faci publice greselile comise
de cei care gestioneaza "gresit,"din ignoranta sau cu rea intentie,panul
public;_ Oricine poate sa faca aprecieri la adresa conducatorului, indiferent de
pozitia sa pe scars ierarhica; -Nu poate ci, dr. Grapa cu siguranta, are dreptul
la replica.Daca n-o face inseamna ca nu are argumente favorabile si isi
insuseste criticile.Sau,probabil, se ascunde sub un pseudonim, ceea ce inseamna
lasitate.
Costel Fagarasanu  - Cum gresim   |03-03-2010 00:51:26
Nu nu sunt Dr. Grapa, dar numele de "spitalul mortiii" nu l-a adus numai
el. si ceilalti manager, ci ceilalti medici. Aratati-mi un medic in Fagaras de
renume, competent, in fata caruia sa nu trebuiasca sa te duci cu
"traista". Fata mea este medic rezident la Cluj si despre incompetenta
lor s-a dus vestea. Asa ca sa nu il ridivam in slavi nici pe X si nici pe Y.
TANIA   |03-03-2010 01:22:22
AUZI,DOMNULE FAGARASANU...
NU MAI COMENTA ATATEA LA ADRESA MEDICILOR
NOSTRI...SI LA FATA TA OR SA VINA PACIENTII CU TRAISTA CA DEH,ASA SE OBISNUIESTE
PE LA NOI,LA ROMANI.SISTEMUL NOSTRU SANITAR E DE VINA CACI NU PLATESTE MEDICII
LA ADEVARATA LOR VBALOARE...
DUPA ATATIA ANI DE MUNCA SA LE DAI UN SALAR DE
TOATA JENA..
SI SA FIE CLAR:NIMENI NU FACE RAU VOIT UNUI PACIENT CA DOAR NU E
NEBUN!
SI MAI SUNT O GRAMADA DE DOCTORI BUNI IN ACEST SPITAL;SI DIN GENERATIA
VECHE DAR SI PRINTRE CEI NOU-VENITI!DAR MAI TREBUIE SA TE SI INFORMEZI NEA
COSTELE;LIMBAJUL SI GRAMATICA MATALE LASA DE DORIT;AI CAM LIPSIT LA ACESTE ORE
SI ACUM VII SA TE DAI ROTUND PE ACEST SITE
Nasul  - Ptr.Tania   |03-03-2010 07:45:30
Carmen de ce nu postezi cu numele adevarat?Fii barbata, de cine ti-e teama?Domn'
Costel cam are dreptate.Evident,nu toti sunteti sefi de sectie deci, nu aveti
acces la "malaiul mare".Te-ai intrebat vreodata(normal ca da)cu cati
bani pleaca saptamanal acasa?In tara asta toata lumea se vaita ca nu are
bani.Justitia saraca,administratia saraca,politistii nu au bani, dar toti au
masini de lux.
POCI  - TANIA   |05-03-2010 04:09:54
Ma Tania da esti proasta rau nu numai analfabeta. Il corectezi tocmai tu care
nu stii sa scrii decat ca majuscule (oare stii ce e aia) si te-a cam lasat
gramatica. Cu capul tau de bibilica n-ai inteles aricolul asa ca mai bine dute
inapoi pe strada. Domn' Costel ai dreptate lupta pentru interese personale si
mai putin pentru cel public au dus la numele de "spitalul mortii".
Tania   |12-03-2010 16:49:44
Auzi,ma ...pocitanie...
Tu nu ma corectezi pe MINE.Habar nu ai gramatica limbii
romane.Nu te lega ca scriu cu majuscule si uite ca stiu ce reprezinta
acestea(sac! nu sunt inculta asa cum ma crezi).Asa ca du-te (nu "dute asa
cum scrisesi) tu pe strada si plimba ursul.mi se pare ca te bagi ca musca in
lapte in aceste discutii de oameni mari,discutii care nu te privesc pe matale si
cred ca cu greu le intelegi.(probabil ca iti trebuie un translator-asta daca
stii ce e!).
Alin Bujor   |12-03-2010 17:41:10
Fac din nou apel la un limbaj civilizat. Se lasa cu ban pe I.P. daca nu.
POCI  - TANIA   |16-03-2010 02:41:04
Te ador si te iubesc esti o dulce. Pe strada ai invatat sa te exprimi? sau ...
Angela  - Ne maritam soarta   |08-05-2010 02:44:18
oameni de nimic sunteti cu aceste atitudini in loc sa va apucati de munca; in
ce hal ati adus tara cu vanitatea voastra de romani adevarati care se uita numai
la capra vecinului, tin post si fac matanii. Va meritati soarta...
Va furati
caciula de la primul la ultimul...
Angela   |08-05-2010 02:49:42
Va meritati soarta...Sunteti romani vanitosi care va uitati numai la capra
vecinului, mai si spuneti ca postiti si faceti matanii.Ar fi timpul sa mai si
lucrati, uite in ce hal ati adus tara, cereti si furati de la primul la
ultimul.Rusine! stiti doar sa judecati cu mainile in san sau mai stiu eu unde...
Anonim   |08-05-2010 18:18:34
Ce sa scriu sa comunicati.?
Livia.  - Pentru Angela   |08-05-2010 18:06:23
Fata draga, TU DE A CUI ESTI? de emiti
astfel de judecati.
Oare nu i=ti este
rusine, daca esti cumva romanca?.
Esti in tara, sau speli vase pe aiurea?
AlexAndra   |27-05-2010 20:55:45
Fagaraseni , voi nu meritati un spital municipal , modern si dotat - niciodata
nu ati stiut sa respectati si sa apreciati medicii , indiferent de calitatile
umane sau profesionalismul lor ! Probabil ,daca veti beneficia de
"avantajele" vreunei reforme medicale dure si o sa alergati pentru
toate fleacurile inspre Brasov sau oriunde , o sa apreciati de justete o
institutie sanitara cu oferte de servicii de talia unui spital municipal ! Si
atunci , doctorii X sau Y nu vor mai fi etichetati criminali , spertari ,
ciubucari sau incompetenti , ci altfel - oameni dedicati meseriei , constienti
de riscurile asumate in practicarea unei medicini de secol 19 , sub presiunea
continua a unei campanii mediatice de discreditare a corpului medical ,
salarizati indecent si cu un statut social derizoriu . Rasfoiti intregul segment
mediatic , zi de zi , si nu veti rata niciodata articole incisive ,care
atenteaza la reputatia actului medical si a spitalelor din spatiul mioritic .
Acestea sunt stirile care le doriti si le gustati ! Acceptati deliberat o
manipulare mediatica a carei victima veti ajunge mai tarziu - cand reforma in
sanatate va fi atotbiruitoare - fara medici si personal sanitar mediu , fara
spitale dar si fara sanatate ! Cititi acest comentariu fara ura si fara idei
preconcepute , si - inainte de a ma insulta - ganditi-va , aveti incredere in
niste medici al caror profesionalism il contestati cu obstinatie ?! NU SE POATE
CONCEPE SANATATE FARA INCREDERE !
vant de primavara  - Salutari din Romania   |11-06-2010 21:45:30
Actul medical a devenit in zilele noastre un act de curaj.Toti il criticam dar
nu facem nimic pentru imbunatatire lui incepand cu guvernantii, Si uite asa ne
pleaca medicii tineri.
Alex  - cine esti de fapt??????   |08-07-2010 15:43:19
stiu precis si stiu si cine esti! esti, personal implicat.......
lasa pe
ceilalti, sa va califice si sa aduca aprecieri sau nu, la ce considerati voi cu
moralitatea voastra: medicina!
dortom  - La mai mare... trafic   |04-06-2010 11:34:23
Ma bucur ca pe langa OTV sunt si ziare locale care ,pentru a atrage cititorii
,accepta aceste "balacareli in direct" Daca v-au scazut
vanzariile,tineti-o tot asa,pare interesant....
Anonim   |02-07-2010 10:09:34
grapa nu inseamna in italiana ...tuica ?
Alex  - ce mizerie....   |08-07-2010 14:55:15
Rade ciob, de oala sparta..........unul incapabil si altul hot si las!
Bordas,
in primul rand, sa-si analizeze moralitatea profesionala si mai ales cea
personala (ar fi multe din "activitatiile" sale personal-amoroase sau
cum isi castiga banii murdari "elegant", -aceasta expresie ai place
foarte mult -!!! de relatat in ziarul local!) apoi sa-si permita astfel de
comentarii dupa ce ani de zile a profitat si s-a complacut in aceasta situatie,
care a adus prejudicii spitalului, oamenilor dar nu si buzunarului lui!
Mai
bine si-ar tine gura, si-ar exercita profesia, pentru ca ar putea avea surprize
mari, daca cineva l-ar intreba cum isi castiga banii fara sa-si plateasca
datoriile fata de stat, sau cit pe seama unor oameni sarmani!
Dora   |10-07-2010 02:46:14
Iar ati ajuns sa balacariti doctorii?Stimati cetateni chiar nu aveti ce face de
improscati cu noroi comunitatea medicala a acestui oras...
Chiar ca nu meritati
sa aveti spital aici si n-aveti decat sa va duceti la Brasov sau la
Sibiu(credeti ca acolo gasiti cainii cu covrigi in coada???)...Si acolo aceleasi
tarife o sa le dati la doctori sau chiar mai mult.
Nu vedti cum guvernul asta
isi bate joc de sistemul sanitar?Acum va mai bateti joc si voi de el...
Si pt.
Alex:poate o sa ai tu surpriza sa nu platesti hangaralele la stat cu toate
taierile astea din buget...Nu e frumos sa te legi asa de oameni si apoi de unde
stii tu ca DR.BORDAS(nu bordas) are datorii la stat...Poate ajungi sa fii dat in
judecata pt.calomnie(si ai mai fost tu dat in judecata)
Alex   |14-07-2010 16:40:26
Draga Dora, daca nu stiam nu as fi facut un astfel de comentariu! uita-te cite
lucruri isi permit (toti si chiar si acest "elegant" Bordas) si nu din
salariu de 39000-40000 RON! Un om cu aceeasi pregatire profesionala si
intelectuala si cu acelasi castig, nu poata realiza in veci pe langa celelalte
dari ce isi permit ei pe fata sau nu! El vorbeste de cinste si minciuna, care
personal construieste case cu banii scosi din buzunarul sarmanilor, pe alte nume
din familia lui??? Asta este cinstea, adevarul si eleganta lui?! cum sa nu
reactionezi atunci la astfel de comentarii de "Lup moralist" . El
vorbeste de eleganta, este el tot asa de elegant cu sotia lui care habar cu cine
de fapt este casatorita!! Crede-ma ca sint de aceeasi parere cu tine din punct
de vedere neglijarea de catre Guvern a Sanatatii si a Culturii, dar nu suport sa
las fara comentariu un astfel de "Lup moralist" care ar trebuii sa aiba
verticalitate sa se analizeze in primul rand pe sine si ca urmare sa-si tina cel
putin gura!
Alex   |14-07-2010 16:54:46
Draga Dora,
eu nu am spus ca are datorii la stat ci ca practica ca si alti
nenumarati, legea lui personala! Baga banii in buzunar fara sa-si faca procese
de constiinta ca din aceste motive nu sint bani pentru alte necesitati in
bugetul statului!
Deci impozite pe castig nu, impozit pe casa nu (pentru ca a
construit pe alt nume din familie!!!) atunci cum poate vorbii de
"eleganta" sau "coruptibilitate" sau "cardasia" sau
minciuna altora???????????
sa nu mai zic acum restul de eleganta lui, cu
aventurile pe care si le-a permis -pentru ca asta al priveste personal!
Tutankhamon   |30-11-2010 06:29:27
Asa este! NU IMPROSCATI TOTI MEDICII CU NOROI CA GRESITI!

Eu am fost zilele
trecute si la urgente, si la o alta sectie, si la laboratorul de analize.
Profesionalism de la un capat la altul!

Asistentele, infirmierele si doctorii
forfoteau peste tot! Erau pacienti in stare foarte grava si imediat au fost
preluati de infirmieri si au primit asistenta medicala de la doctori.

Deci nu
mai vorbiti aiurea!

In ce-o priveste pe d-na cu chistul daca tot ai internet
stimata doamna, uita-te si informeaza-ta ca un chist poate si recidiva.

E drept
eu nu am fost niciodata la d-nul bordas, nu stiu cum e ca si doctor dar am citit
candva pe un frum despre el si acolo foarte multe femei il laudau.

Acum oricat
ar fi un doctor de prost, nu poti sa ai nesimtirea si rautatea sa spui despre un
doctor batran ca nu are experienta si nu stie ce face!

Ca se baga d-nul doctor
bordas in conducerea spitalului, e cu totul alta problema si poate aveti
dreptate. Dar nu aruncati cu noroi in meseria unui om prin ale carui maini au
trecut mii de paciente.

Parerea mea este ca la conducerea unu spital ar trebui
sa fie tot un doctor dar se pare d-nul manduc stie mai bine.
Rapsodul de Galati  - Bordas ?   |26-01-2016 20:15:33
Manduc asta cred ca sa nascut si el tras de urechi de Bordas sau Micu (D-zeu
sa-L ierte !) si acum e si el "doctor" ca si Victoras ......
Problema
NU o vad la Doctori ( ca daca nu au destul , oameni , indiferent unde-si
practica profesia mai "completeaza" si altfel ..) ci la ultimul
"etaj" al societati romane . Oricine ar veni la conducere , chiar si cu
intenti bune , ( in romania insa NU este cazul ) vede ca nu mai este nimic de
facut si atunci nu ramine decit varianta de a-si umple sacul propriu , si asta
cit mai repede ! Asa sa procedat din 90 pina in prezent si asa va fi in viitor !
Asta pina cind POPORUL se va rascula si-si va lua ce-i al lui de la HOTII
NATIONALI !
Alex   |14-07-2010 18:44:44
Draga Dora, daca toti cei ce fac afaceri sau au venituri suplimentare, incearca
toate smecheriile de care sint capabili in "eleganta" lor (nu declara
venituriile, construiesc pe numele soacrelor, copiilor etc.) pentru a nu platii
impozite - sub motivatia ca platesc statului, atunci cum vreti sa putem
contribuii la reabilitarea bugetului?!
gogu  - opinii   |22-07-2010 15:37:17
dora laso balta cu doctorii .parerea mea
Anonim   |27-07-2010 21:27:01
Cine critica tot timpul uita sa mai iubeasca oamenii
alex  - fara critica constructiva.......   |16-08-2010 18:31:54
Domnule Anonim, nu stiu ce profesie ai dar trebuie sa-ti spun ca aceasta critica
cum o numesti dumneata, se poate numi critica constructiva si poate asa vom mai
avea o sansa sa schimbam ceva din coruptia si dezinteresul care primeaza de ani
de zile la noi si iau inca pe zi ce trece amploare!
mihai din fagaras  - sa ne uital la alti si sa luam exenplu   |13-11-2010 21:41:00
daca tot aveti internet folositil pt a vedea si alte tari care au fost ca si noi
saraci si au muncit din greu sa-si dezvolte nivelul de trai.nu asteptati tot de
la alti ca pe olt nu vine bogatie .puneti mana la treaba si lasti comentariile
inutile .
alex81  - doamne doamne   |17-11-2010 14:52:13
sa ne fereasca bunul dumnezeu sa avem nevoie sa mergem prin spitale.moarte
curata
Clu  - Incompetenta si....bani luati!!!   |28-11-2010 12:51:26
Nici cu dr. Bordas nu-mi este rusine!!!Acum trei ani si jumatate i-am dat
acestui medic 200 euro,pt onastere prin cezariana si o simpla extirpare a unui
chist(micut),iar el mi-a extirpat DOAR BANII!!!!Am avut neplacuta surpriza sa ma
trezesc cu un chist de 4cm.,acum jumatate de an!!!!Va dati seama,alti bani,alta
"distractie"!Multumesc d-le culegator de bani!!!!
look   |11-03-2011 18:33:50
BANII ACESTIA V-AU FOST CERUTI SAU ATI DAT , PT CA ASA SE PRACTICA>?daca un dr
iti cere nu te mai du la el, daca vrei tu sa dai, e treaba ta.
Judith din Victoria   |29-11-2010 18:09:03
credeti ca el este in primul rind acolo pentru meserie? da de unde, mai are inca
de luat spaga din plin sa-si mai faca o casa doua pina la pensie. Si la fata mea
care a venit vara din Italia, i-a luat 500 Euro si a avut apoi o hemoragie -
atunci nu am mai dat de el, luase banii asta era pentru el important. Am dus-o
de urgenta la Brasov. Astfel de om mai poti sa-l numesti doctor. Mai bine faceti
citiva km in plus pina la Brasov sau Sibiu, dar nu-i mai dati bani fratilor ca
si-a facut demult plinul pe seama femeilor. Altceva tot nu-l mai intereseaza
decit circota impotriva colegilor si banii.
Judith  - bani ceruti sau nu?!   |14-03-2011 19:35:18
parca nu ar stie toata lumea! Da, cer fara rusine, fiecare interventie are
pretul ei, nu dai nu te baga nimeni in seama, nu se uita ca la un caine. Cum dai
si sint multumiti, imediat isi dau osteneala si observa ca au un om in fata lor!
Daca nu dai zaci pe un cearceaf mizerabil, asistentele nu au timp doctorul nu se
uita pina nu vii cu plicul.
Asta stie o lume intreaga. Pe ce lume traiesti
domnule look?????
Alina  - merita sa recitim!   |22-06-2011 14:35:19
merita sa recitim! nu s-a schimbat nimic, e mai rau!
Giani   |21-03-2012 21:32:47
Mai fratilor noi avem PROBLEME aici la Fagaras cu sanatatea ! Te duci la
Piticasa pe Neurologie te mulge ca pe o vaca de lapte , daca nu dai TOT nu te
interneaza sau nu-ti da atest de pensie ....Te duci la raze te ia POPA si te
intoarce iar daca nu-i el acolo D-na.Dr. Ursu nu are certitudinea diagnosticului
si nu-si pune stampila pe rezultat .....Mai simplu spus : - sintem de CACAT ! Pe
cei care vor nu-i lasa , iar pe cei care trag sforile ai promoveaza !
Mitica de Fagaras  - Ai dreptate AMIGO !   |22-03-2012 19:05:39
Bai cite dreptate ai tu Giani ! PE BUNE !
Pai pe MADAM PITICAS o stie tot
judetul de MULGATOARE frate , iar pe Dom "PARINTE" ....Pai asta stie TOT
, daca nu te spovedeste pana la singe atunci te baga la raze si te
"citeste" pina in "Mosi-stramosi" (si nu pe gratis) Pe gratis
poti avea de la Madam Dr. Ursu un rezultat fara semnatura si stampila caci cum
nui sigura pe diagnostic nu se "coboara" sa-si puna pecetea si sa dea cu
"subsemnatul" !
Bai FRATILOR pai numai din astia sint pe la noi sau mai
sint si din aia de buna credinta ? Chiar au plecat TOTI si ne-au lasat pe mana
la la TEPANGII astia ???
NELU M. Fgs.  - De ce atata ura si dispret ?!   |21-02-2013 16:50:41
Eu nu am avut de a face cu spitalul de 44 de ani. In schimb in acesti ani am
avut parte de internari a unor membrii din familie : mama, sotie, nepot, ginere
si eu de 2-3 ori la urgente pt. puseuri usoare de tensiune pt. 1-2 ore si chiar
o gipsare la un picior la urgente si apoi la ortoped.Nu cred ca divulg vreun
secret dar am avut nevoie de dr. : Pandrea, Florea, Bordas,Grama. B. Bogdan si
altii. Daca nu citeam epistolele anterioare nu-mi dadeam cu parerea asa ca mai
apare cineva si cu ganduri mai bune. Primul lucru pe care il spun este acela ca
ma declar extrem de multumit ca spitalul nostru a scapat de orgia portocalie si
inca functioneaza fata de atatea care si-au gasit moartea si nu santem obligati
cum spun unii sa mergem la Brasov sau Sibiu ca acolo vom fi tratati pe gratis si
vom ajunge suta de ani fara a mai fi nevoie de medicii din Fgs. Ma asociez celor
ca Mihai, Iook, Gogu, Alex Andra, Tutankhamon, persoane care au pareri sanatoase
si spun ce simt. Nu am rude in sectorul medical deci spun ceea ce simt eu. Cei
de Italia, Spania etc. care dispun de bani de ce nu se trateaza acolo unde
lucreaza si castiga iar pe noi sa ne lase cu medicii nostrii buni sau rai si
acestia sa nu mai fie denigrati, injositi, batjocoriti de te miri cine. Nu
jignesc pe nimeni dar vreau sa se inteleaga ca pt. majoritatea orice leu
conteaza si mai ales la cei cu afectiuni medicale. Eu le doresc medicilor
fagaraseni multa sanatate si sa mai stea cu noi sa ne trateze cand avem nevoie
de ei.
unul  - Oare ?   |26-05-2015 14:40:28
sotia ta ce este NELU M ?
Liliana  - Comentariu la articol   |19-02-2014 14:50:01
Am descoperit tarziu acest ziar si acest articol. L-am citit cu interes pentru
ca am lucrat in Spitalul Fagaras cu multi ani in urma, si i-am cunoscut bine pe
Dr. Bordas si pe Dr. Grapa cu care am lucrat pe vremea cand erau tineri, abia
venisera si erau entuziasti. Eu cred ca Dr. Bordas si-a exprimat parerea sincera
si perceptia individuala, chiar si daca se poate insela in unele privinte, si
orice opinie trebuie respectata. Oricum, eu lucrez ca manager intr-un spital in
strainatate acum, si am studii de masterat in management pentru sisteme de
sanatate. Din ceea ce am citit, in opinia mea personala, e foarte posibil ca Dr.
Grapa sa fi fost depasit de situatie in conditiile de austeritate si de criza
generala din sistemul national de sanatate. In plus, managementul nu se invata
intr-un curs de cateva luni. As vrea sa adaug ca eu am plecat din acel spital cu
un gust amar pentru ca desi spitalul avea pe atunci cativa doctori buni si
competenti, atmosfera era pe cat se poate de nesanatoasa. Nu era munca de
echipa, doctorii nu se ajutau intre ei. Era o mancatorie si defaimare continua.
Se barfeau, se denigrau, se balacareau, si asa mai departe. Se aplica regula
"nu esti cu mine - esti impotriva mea". Era extrem de dificil sa mentii
o pozitie neutra si sa-ti faci treaba in liniste. Foarte mare pacat. Oricum,
umila mea parere este ca spitalul are nevoie de un manager cu experienta, nu
neaparat doctor, si de o restructurare pe care as traduce-o "curatenie
generala". Eu le doresc success si le tin pumnii.
Andrei   |21-05-2015 19:42:38
Am ajuns si eu din întâmplare la acest articol. Au mai trecut ceva ani de la
acest interviu si am crezut ca lucrurile se vor îndrepta către mai bine. Dar
nu a fost asa...lucru dezamăgitor. De atunci au plecat multi medici buni din
acest spital...spitalul a rămas fără medici,au dispărut linii de garda din
spital,de asemenea asistentele s-au mai împuținat si ele,acestea fiind atrase
către sectorul privat sau in străinătate. Nimeni nu face nimic sa atragă
personal sanitar. Citeam ca in alte orașe edilii se ocupa sa construiască
locuințe pentru medici..la noi de ce nu se poate?
S-au perindat si manageri
multi pe la cârma spitalului. A fost înlăturat si ultimul, acum de ce nu se
mai bagă dr. Grapa la șefie? Aici trebuia adus un om cu experiența care sa se
priceapă sa scoată spitalul din datorii....Nici primaria nu face nimic in
acest sens..păcat, oameni buni.In curând vom rămâne fără spital, fără
medici si vom ajunge sa ne tratam la Sibiu si Brasov. Nimeni nu a știut sa
aprecieze valorile pe care le-am avut.
Mihai placinta  - Spitalul nostru   |02-02-2016 23:52:33
Haideți sa fim serioși !! A plecat dr Bordas ..... avea mare dreptate ....
uite toate cazurile grave ginecologice se trimit la Brașov acum .... spitalul e
vai de capul lui ....
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 112 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798601

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare