Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Explozia solarã şi Apocalipsa
Explozia solarã şi Apocalipsa Email
Marţi, 10 August 2010 13:32

 

 

     Nu mai este o noutate pentru nimeni cã la sfîrşitul sãptãmînii trecute a avut loc o explozie solarã masivã. Fenomenul a fost înregistrat de mai mulţi sateliţi, printre care şi unul al NASA. Fenomenul a fost prezentat de mass media din toatã lumea, a fost analizat de cercetãtori şi au fost avansate fel şi fel de ipoteze asupra efectelor lui. Au funcţionat din plin şi aşa zisele teorii ale conspiraţiei care au legat fenomenul de Apocalipsa prezentatã în Biblie. Toate au avut însã în comun anii 2012 şi 2013 care ar marca cel mai clar efectele exploziei solare pentru Terra.

 Tsunami solar
 

     Acest fenomen va avea influenţe serioase asupra Pãmîntului. Astronomii din toatã lumea au putut observa explozia de deasupra unei pete solare de dimensiunea Terrei, care a fost asociatã de specialişti cu o erupţie şi mai mare care a avut loc la suprafaţa Soarelui. Explozia a fost îndreptatã spre Pãmînt, provocînd un „tsunami” solar. Experţii spun cã valuri de particule gazoase cu suprasarcinã electricã vor ajunge în aceste zile pe Terra, lovind scutul magnetic natural care protejeazã Pãmîntul. Este posibil ca în urmã sã se formeze aurore spectaculoase, dar şi pertubãri serioase a funcţionãrii sateliţilor, reţelelor de distribuţie a electricitãţii şi liniile de comunicaţii de pe tot globul. Totodatã prognozele meteo devin imprevizibile, fiind posibile canicule greu suportabile de cãtre organismul uman, sau formarea unor furtuni devastatoare. Astronomii români susţin, însã, cã efectele exploziei nu vor afecta simţitor Pãmîntul. Exploziile care au loc pe suprafaţa Soarelui provoacã ejecţii de masã solarã, acestea formeazã un nor de plasmã care se poate îndrepta spre Pãmînt. Norul, care conţine particule încãrcate electric, se loveşte de cîmpul magnetic care protejeazã Terra. Dacã nu reuşeşte sã treacã de el, nu se întamplã nimic periculos, însã dacã îl pãtrunde sau îl deformeazã, se pot produce aşa-numitele furtuni solare sau geomagnetice, cu efecte multiple.

 

 

Prima explozie masivã a avut loc în 1859
 

     Una dintre cele mai puternice explozii solare s-a produs în anul 1859, cînd atmosfera a fost atît de ionizatã, încît aurora borealã s-a putut vedea şi de la Ecuator. Istoria astronomiei aratã cã Terra, de la existenţa speciei umanoide, a fost afectatã de erupţii solare cu mult mai puternice decît cea care a avut loc duminicã, 1 august a.c., fenomenele meteorologice şi organismele vii fiind şi atunci afectate similar. Pe vremea respectivã încã nu existau sateliţi artificiali şi reţele de telecomunicaţii care ar fi putut fi distruse de astfel de fenomene. În aceastã perioadã se vorbeşte chiar de pene de curent care ar putea dura sãptãmîni, luni sau chiar ani. Efectele cele mai mari sînt la poli unde sînt observate şi aurorele boreale. În 1981, în urma unei astfel de erupţii, a cãzut sistemul energetic al Canadei aproape o zi. Activitatea solarã foarte intensã afecteazã şi vremea. Meteorologii din România au emis în aceastã perioadã avertizãri de vijelii şi ploi torenţiale, dar şi de caniculã şi creştere exageratã a emisiilor UV mai ales în zonele de cîmpie. Astfel, maximele termice se încadrazã între 26 de grade Celsius, la Baia Mare şi 35 de grade, la Galaţi. O furtunã solarã mult mai puternicã a avut loc în 1859 la sfârşitului lunii august. Fenomenul a afectat reţelele telegrafice, care au cãzut, stâlpii au luat foc, iar oamenii puteau citi la lumina aurorei boreale. Ultima furtunã geomagneticã majorã a fost pe 5 aprilie 2010, fiind consideratã una dintre cele mai puternice ale anului.

 

 

Explozii solare în lanţ în acest an
 

     Astronomii afirmã cã un lanţ de explozii solare de intensitate mare este aşteptat la sfîrşitul anului 2012. În astfel de perioade, scutul magnetic al Pãmântului ar fi afectat, iar nivelul radiaţiilor solare ar creşte.
     „Explozia solarã îndreptatã spre Pãmânt nu va afecta România direct, deşi se spusese, iniţial, cã valul de cãldurã din ultimele zile ar fi generat de furtuna solarã. În cel mai rãu caz, fenomenul astronomic ar putea afecta comunicaţiile şi reţelele de electricitate de la Polul Nord" spune preşedintele Agenţiei Spaţiale Române, Dumitru Prunariu. „Aceste fenomene afecteazã creierul. În plus, modificã proporţia elementelor din sînge. Poţi fi sãnãtos, iar aceste modificãri tot au loc. Poţi sã stai şi-n buncãr cã tot nu ai cum sã scapi de o furtunã geomagneticã mare“ spune Cristiana Dumitrache de la Institutul Astronomic.

Incendii în Rusia
 

     Exploziile solare au provocat pe glob mai multe dezastre. Incendiile de pãdure devasteazã Rusia centralã provocînd deja 48 de decese. Şi mai grav este cã flãcãrile sînt foarte aproape de uzina pentru arme nucleare din Sarov. Şeful Agenţiei Federale pentru Energie Nuclearã Rosatom, Serghei Kirienko, asigurã cã centrul nuclear rus este în siguranţã. Şi în capitala Rusiei, Moscova, cetãţenii s-au trezit sãptãmîna trecutã într-o atmosferã încãrcatã de fum. Corpurile a opt persoane au fost gãsite sub ruinele unor case arse, trei în regiunea Moscovei, douã în Nijnii Novgorod, iar câte unul în regiunile Voronej, Riazan şi Ivanovo, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţã.

Avertismente prntru 2012-2013
 

     Experţii în astronomie atrag atenţia cã în 2012-2013, viaţa oamenilor va fi afectatã grav de exploziile solare. Vremea va fi datã peste cap, la fel ca şi telecomunicaţiile şi transportul aerian. Concret, lumea s-ar putea trezi fãrã energie electricã, lifturi, aer condiţionat, telefoane, maşini, trenuri şi avioane, din cauza avalanşei de explozii solare. Astronomul Daniel Baker avertizeazã cã am putea avea pene de curent care sã dureze sãptãmîni întregi, luni sau chiar ani. Cercetãtorul indian Vasudev Moolrajani confirmã cã anul 2013 ar putea fi foarte periculos pentru planeta noastrã, însã nu crede cã acesta va aduce sfârşitul lumii. El mai spune cã perturbaţiile cosmice ar putea cauza şi cutremure, erupţii vulcanice, furtuni, uragane. Astronomii cer guvernelor din întreaga lume sã ia mãsuri din timp pentru protecţia reţelelor electrice înainte de 2013. Dacã nu vor fi luate astfel de mãsuri, omenirea s-ar putea confrunta cu crize energetice fãrã precedent.

Cinci semne ale Apocalipsei
 

     De la începutul anului 2010 au avut loc cutremure de intensitãţi inimaginabile, un vulcan a erupt, norul sãu blocînd traficul aerian din Europa, iar inundaţiile şi viiturile au fãcut prãpãd în aproape toate colţurile lumii. Criza financiarã produce sinucideri pe bandã rulantã, dar face şi victime printre oamenii care trãiau de pe o zi pe alta. Icoana lui IIisus plânge cu lacrimi de sînge, iar statuia care-l înfãţişa a fost arsã de un trãsnet. Toate aceste semne îi fac pe oamenii de rînd sã se întrebe „cît ne va mai suporta Pãmîntul“?

Ploi şi inundaţii fãrã precedent în Franţa
 

     Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în departamentul Var, din sud-estul Franţei, în urma ploilor torenţiale care s-au abãtut asupra regiunii. Peste 1.350 de persoane, blocate pe maşini sau pe acoperişurile caselor, au fost ridicate cu elicopterul

 

 

O icoanã plînge cu sânge în Argentina
 

     Mii de pelerini au dat nãvalã într-o micã bisericã din Argentina, dupã ce o imagine a lui Iisus Hristos pãrea sã plîngã cu lacrimi de sînge. O substanţã de culoare roşie a fost fotografiatã curgînd din fruntea lui Iisus şi pe obrazul Mîntuitorului, într-o icoanã reprezentînd «Cina cea de Tainã»

Gãuri apãrute din senin în China
 

     Un chinez care mergea cu maşina era cît pe ce sã moarã cînd s-a trezit pe stradã cu o gaurã imensã apãrutã din senin în asfalt. Autoritãţile din China au raportat mai multe astfel de gãuri apãrute în cîteva oraşe în ultima perioadã.

Statuia lui Iisus Hristos, trãsnitã în SUA
 

     O statuie giganticã a lui Iisus Hristos, cu braţele ridicate spre cer, a fost lovitã de un trãsnet şi mistuitã de flãcãri. Statuia «Regele Regilor» avea o înãlţime de 18 metri şi reprezenta unul dintre simbolurile statului american Ohio

NASA anunţã explozii solare devastatoare
 

     Terra va suferi, în anul 2013, efectele unor explozii solare devastatoare, anunţã oficialii NASA. Sistemele electrice vor fi distruse, sateliţii artificiali vor înceta sã funcţioneze, iar Terra se va scufunda în întuneric dupã ce generatoarele de curent electric se vor supraîncãlzi.

Leonardo da Vinci ştia cînd are loc Sfîrşitul Lumii
 

     Simbolurile din pictura «Cina cea de Tainã» a lui Leonardo da Vinci stabilesc cu precizie Apocalipsa.
     Conform unor cerecetãtori italieni celebra picturã conţine simboluri care dezvãluie cu precizie sfîrşitul lumii. Studiul realizat în arhivele secrete ale Vaticanului aratã cã deasupra lui Hristos în picturã se aflã simboluri care calculate şi amestecate matematic aratã data cînd va avea loc Sfîrşitul. Conform ceretãtorilor, cele 24 de litere din picturã reprezintã 24 de ore ale zilei. Leonardo da Vinci a crezut întotdeauna cã suma tuturor lucrurilor duce cãtre o concluzie unicã, logicã şi fireascã: Sfârşitul Lumii. Adãugînd la aceste simboluri semnele astrale, zodiacale, mesajele biblice şi informaţiile oferite de Platon şi Aristotel, se poate prezice cu exactitate Sfârşitul Lumii. Acesta ar fi 1 noiembrie 4006. Da Vinci a început sã lucreze la „Cina cea de Tainã" în 1495 şi a terminat-o în 1498.

Europa în 2050: caniculã, secete şi inundaţii
 

     Este greşit sã credem cã Europa va fi mai feritã de efectele încãlzirii globale, deşi este adevãrat cã este mai bine pregãtitã pentru a le face faţã. Mai mult decît atât, conform ultimelor studii Europa pare sã se încãlzeascã mai rapid decât media mondialã. „La o creştere a temperaturii medii globale de 0,8 grade Celsius pe secol, Europa se încãlzeşte în medie cu 1,1 grade Celsius, cu diferenţe regionale de pînã la +6 grade Celsius în Arctica“, spune Jacqueline McGlade, directorul Agenţiei Europene pentru Mediu (AEM). Din Groenlanda în Grecia, aceastã creştere a temperaturilor va fi mai marcatã în Europa de Sud, Finlanda şi în centrul continentului. Canicula din 2003, soldatã cu 70.000 de morţi, nu este decît o prefaţã pentru valurile de cãldurã din anii viitori care s-ar putea manifesta cu o frecvenţã de o datã la doi ani, de-a lungul acestui secol. Astfel, perspectivele pentru anul 2050, aşa cum sunt ele prezentate de AEM într-un raport publicat în luna aprilie, lasã sã se vadã o Europã divizatã în douã: sudul mediteranean uscat, secetos, în curs de deşertificare şi un nord cu un regim de precipitaţii foarte abundente în cursul iernii, afectat frecvent de inundaţii. Vara anului 2008 a ilustrat deja aceste contraste cu o secetã prelungitã în Spania şi inundaţii catastrofale în Marea Britanie. Apa va fi de asemenea un motiv de preocupare pentru guvernele din sudul Europei şi nu numai. Nouã ţãri sunt considerate încã de pe acum ca avînd un deficit de apã, printre acestea numãrându-se Cipru, Spania, Italia, Bulgaria dar şi Belgia şi Anglia şi Ţara Galilor (din Marea Britanie). Un alt motiv de îngrijorare este reprezentat de creşterea nivelului mãrilor şi oceanelor cu 0,70 - 1 metru, în condiţiile în care zonele de coastã sînt dens populate. Zonele europene extrem de vulnerabile în faţa unei astfel de creşteri a nivelului apelor mãrii sunt Olanda, Londra şi zona mediteraneanã dintre Barcelona şi Marseille.

Comments
Comentariu nou Cautare
Adela   |10-08-2010 17:33:09
"Sfarsitul lumii depinde de purtarea lumii" asa ne spune bunul preot
monah Arsenie Boca.
Sergiu  - 2012   |14-11-2010 23:14:12
Va veni,dar nu si la TECO.
FLORIN  - SA NE PREGATIM   |01-12-2010 14:54:26
E timpul sa ne cultivam singuri legumele. Pt. mai multe detalii accesati:
https://sites.google.com/site/culturalegumelor
titel   |10-06-2011 14:46:12
sa fim seriosi noi distrugem planeta si cu ea toate fiintele nevinovate .noi
oamenii suntem terminatori!!!! sfasitu pamantului nu egzista asta se numeste
sfarsitul erei omului si a tuturor fiintelor din era sa .viata pe pamant va mai
fi dar peste foarte mult timp .iam spus timp si nu ani pentu ca ani e masura
noastra
lorena  - nu vine   |25-06-2011 22:45:58
sfarsitul lumi vaveni cand vrea dumnezeu numai EL stie cand se va intampla acest
lucru
susu   |31-07-2014 15:06:23
Lorena cine-i dumnezeu ? Aud zilnic termenul asta,cind vrea d....u,cum o vrea
d...u,d---u e mare,il aud in autobuz ,cind imi astept rindul la giseul BCR,la
Primarie ,pina si doctorul de familie il rosteste. Chiar acuma prin geamul
deschis patru preoti bat tarusi in pajistea de linga bloc spunind ca-i vor face
casa lui dumnezeu... pai nare destule ?
Z4p4CiTu3D  - Salut.!   |24-01-2012 16:52:57
@Florin .. in legatura sa ne pregatim sa cultivam .. marihuana sau ce
?:)))... numa asa nu ne poate lua apocalipsa.!! oricum .. cum or fost atatea ..
profeti de fiecare om dp strada.. nu o sa vina prea curand :-j...!! bafta
tuturor..!!
Vali  - Salut   |29-07-2014 21:48:11
Gãuri apãrute din senin în China


Un chinez care mergea cu maşina era
cît pe ce sã moarã cînd s-a trezit pe stradã cu o gaurã imensã apãrutã
din senin în asfalt. Autoritãţile din China au raportat mai multe astfel de
gãuri apãrute în cîteva oraşe în ultima
perioadã

=======================

Dapai la noi in romania, deja avem gauri din
senin vazand cu ochii...:)))
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 166 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4660688

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare