Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Problemã serioasã, soluţie ,,şmecheroasã“
Problemã serioasã, soluţie ,,şmecheroasã“

 

     Pe mulţi dintre fãgãrãşeni îi arde acum faptul cã nu mai arde apa caldã. Prilej pentru aleşi sã îşi facã treaba şi sã gãseascã soluţii pentru a ieşi din crizã. La prima vedere, şedinţa de consiliu de joi a fost un pas important în aceastã direcţie. S-a tunat, s-a fulgerat, a fost muştruluit temeinic Dumitru Şandru, directorul Ecoterm, şi conducerea primãriei s-a fãlit cã a obţinut gaz pentru spital şi cazarma militarã. A fost chiar şi un proiect de hotãrîre privind reorganizarea/divizarea/desfinţarea Ecoterm. În fapt, proiectul de hotãrîre iniţiat de primar a fost atît de slab întocmit, încît a fost desfiinţat cu mare uşurinţã de jurista Ecoterm. Iar consilierii, marea majoritate dornici sã scape cît mai repede de responsabilitate, s-au arãtat dispuşi sã voteze orice, doar doar scapã de regie şi printr-o logicã ciudatã şi de problema fãgãrãşenilor. Liberalii au propus chiar ,,hai sã votãm cã înfiinţãm o firmã nouã şi vedem dupã aia ce facem exact cu divizarea, activele şi autorizaţiile“. Astfel, o problemã extrem de serioasã şi complicatã a ajuns sã fie tratatã ,,la mişto“, sub promisiunea unor acţiuni date aleşilor la societatea de termoficare nou înfinţatã . Transformarea regiei Ecoterm în societate pe acţiuni a fost de mai multã vreme propusã de o micã parte a consiliului. Scopul era sã se punã capãt abuzurilor fãcute de regie şi a cheltuielilor nejustificate. S-au fãcut documentãri serioase şi propuneri de bun simţ, s-a şi votat o hotãrîre de consiliu dar pentru cã nu venea ,,de la cine trebuie“, nu s-a pus în aplicare. S-a preferat în schimb sã se mergã pe un proiect fãcut pe genunchi, cu care administrativul vrea sã scape de datoria pe care Ecoterm o are la furnizorul de gaz. Adicã primarul gîndeşte în imensa sa înţelepciune cã dacã ia activele de la regie, face o societate nouã şi lasã datoriile pe umerii Ecoterm, cei de la gaz o sã îi dea materie primã ignorînd faptul cã este de fapt aceeaşi Mãrie cu altã pãlãrie. Majoritatea aleşilor par sã ignore faptul cã pentru noua firmã se vor cheltui mulţi bani pentru înfiinţare, capital, autorizaţii şi aşa mai departe. Chiar dacã ,,ingineria financiarã“ reuşeşte, responsabilitatea plãţilor va pica tot pe bugetul local. În spiritul deja tradiţional, liberalii aduc la o problemã foarte serioasã o soluţie de şmecher de cartier, risipind şi mai mult bruma de buget local ce a mai rãmas. (Alin Bujor)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766003

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare