Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Incompetenta si nepotismele
Incompetenta si nepotismele

 

     Elita învãtãmîntului fãgãrãsean a fost dintotdeauna Liceul Radu Negru. A surclasat Liceul de Fete care ulterior s-a denumit D-na Stanca. Sã nu mai vorbim de Liceul Agricol sau Industrial. Îmi vorbea la superlativ despre calitatea învãtãmîntului de la Radu Negru un absolvent din promotiile anilor '48. ,,Se fãcea scoalã pe vremea mea. Examenul tineretii asa cum se numea pe atunci bacalaureatul era foarte greu si era considerat o sãrbãtoare pentru tot liceul, elevi, profesori, dar si pentru pãrinti. Erau probe pentru fiecare materie studiatã în toti anii de liceu, iar comisia era formatã din profesori universitari. Învãtam nu doar materia ci si respectul fatã de oameni, de muncã, de tarã. Acum este o joacã sau mai bine zis o bãtaie de joc. Nu mai exitã respect pentru nimic si nu se mai învatã. Scoala de atunci a dat oameni capabili si bine pregãtiti în toate domeniile. De aceea a mers tara bine, iar acum este în prãpastie". N-am vrut sã dau crezare fostului absolvent de Radu Negru, dar situatia actualã mã determinã sã mã aplec în fata acelor generatii de elevi si de profesori. Nimeni nu poate contrazice faptul cã în ziua de astãzi avem multe licee în oras, dar calitatea învãtãmîntului este în scãdere. Sînt declarati absolventi de liceu testati la bacalaureat si elevii foarte slab pregãtiti. Care urmeazã apoi scoli postliceale si universitãti si obtin la fel de usor diplome de economisti, de juristi, de medici, de ingineri, de manageri. Ocupã apoi posturi cheie si decid pentru sorta oamenilor, a companiilor, a scolilor, a spitalelor, a oraselor, a tãrii. Pãi sã analizãm situatia din urbea noastrã. Absolventii de la cel mai bun liceu din oras activeazã în alte orase ale tãrii sau în strãinãtate si sînt foarte apreciati în domeniile lor. La cîrma orasului si a multor institutii publice locale s-au aciuiat, prin diverse metode, absolventii liceelor fãrã prestigiu. Spre exemplu, aceia care au diplomele cu însemnele Grupului Scolar Agricol Senchea, licee cu promovabilitatea cea mai scãzutã din oras sa bacalaureat. De cîtiva ani fiecare fãgãrãsean trãieste efectele deciziilor, a capacitãtilor profesionale si intelectuale ale acestor conducãtori scoliti la licee obscure din urbe. Putem spune fãrã sã gresim cã Fãgãrasul a înregistrat o involutie în ultimii ani, iar vinovati sînt numai conducãtorii. Administratia publicã, spitalul si scolile zac în mediocritate, iar sefii numiti îsi justificã incompetenta prin lipsa banilor. Industria si economia orasului sînt si ele în cãdere liberã datoritã conducerilor numite pe criterii politice sau de rudenie. Si exemplele pot continua. Politicul si nepotismele care fac regulle în urbe au înlocuit competenta, profesionalismul si respectul.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 140 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4765982

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare