Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Vizionarii anuntã Apocalipsa
Vizionarii anuntã Apocalipsa Email
Marţi, 26 Octombrie 2010 14:07

 

 

     Dacã ar fi sã ne luãm dupã toţi cei care vorbesc în ziua de azi, am fi înclinaţi sã credem cã sfarşitul lumii este în 2012. Cel mai mare profet din toate timpurile, Nostradamus îi contrazice pe vizionarii contemporani prin catrenele sale care indicã sfarşitul lumii undeva dupã anul 5000. .Prezicerile unei femei din Bulgaria, Vanga Dimitriova, devenitã celebrã dupã prezicerea cãderii Turnurilor Gemene din New York la 11 septembrie 2001, spun cã sfîrşitul lumii va fi in 5079.  Dar pînã ca lumea sã se sfârşescã aşa cum spun viziionarii, omul se va dezvolta enorm de mult, va gãsi cum sã se întoarcã în timp, va întîlni extratereştrii, va popula alte planete şi chiar va ajunge sã comunice cu Dumnezeu, datoritã nivelului de cunoştiinţe acumulat în timp.

 Aceste consideraţii sînt date tot de prezicãtori, care mai spun cã în viitorul nu prea îndepãrtat Europa va ajunge sã fie condusã de musulmani. Dar pentru viitorul nostru apropiat, se anunţã sã înceapã anul viitor WORLD WAR III, care va ţine 4 ani. În acest rãzboi se vor folosi arme normale, la început, dupã care vor fi folosite armele nucleare şi chimice. Oamenii vor muri pe capete, vor suferi de cancer de piele şi alte boli, ca o consecinţã a rãzboiului, iar populaţia Europei va scãdea. Europa va începe sã-şi revinã abia în anul 2025. Futurologul Alvin Tofler susţine cã în urmãtorii 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fãrã precedent, migraţia musulmanã cãtre Occident se va amplifica, mersul la birou nu va mai fi de actualitate, tot mai mulţi îşi vor cultiva singuri produsele de subzistenţã şi vor „trãi şi respira“ prin internet, China va deveni o mare putere care va domina inclusiv SUA. Pãrintele Arsenie Boca, „Sfîntul de la Fãgãraş“ a prezis vremuri tulburi pentru omenire cauzate de lipsa credinţei.

De la ghicitul în tarot la ştiinţã
 

     Ghicitul în palmã, în cãrţile de tarot sau în zaţul din ceaşca de cafea sînt strãvechi metode empirice de prezicere a viitorului individual. Futurologia, o ştiinţã apãrutã din a doua jumãtate a secolului XX, porneşte şi de la aceste practici şi se ocupã de predicţii cu acoperire globalã. Prezicerea viitorului îşi are rãdãcinile adînc îngropate în istorie. Cu milenii în urmã, oamenii se duceau la Oracolul din Delphi pentru a afla dacã soarta favoriza acţiunile pe care urmau sã le întreprindã, iar, pentru a stimula o predicţie pozitivã, custozilor templului le erau aduse cadouri. Tradiţia mersului la Oracol, la prezicãtor sau la ghicitor a continuat pînã astãzi, cînd predicţia s-a transformat într-o ştiinţã modernã, ce stã la baza unor afaceri de succes. La Chicago are loc, în fiecare varã, o reuniune de trei zile consacratã „oracolelor“ secolului XXI. Conferintţa Anualã World Future Society (Societatea pentru Viitorul Lumii) atrage sute de experţi din domeniul militar, guvernamental şi al mediului de afaceri. În atmosfera competiţionalã a lumii moderne nu mai este ceva neobişnuit ca o companie care cautã promovarea unei anumite tehnologii sau un guvern care doreşte sã-şi menţinã anumite poziţii geopolitice sã se adreseze futurologilor pentru a identifica riscurile şi oportunitãţile de care trebuie sã ţinã cont. Futurologii nu prezic evenimente care vor avea loc intr-un moment anume, ci observã prezentul pentru a-i identifica liniile de forţã şi a-i deduce tendinţele. Aria temporalã obişnuitã pentru astfel de predicţii este de 50 de ani.
     Alvin Tofler a fãcut astfel de predicţii pînã în anul 2050.

Futurologia, ştiinţa viitorului
 

     O strategie a futurologilor este fixarea unui rezultat-ţintã pentru a stabili apoi cum pot fi „manevraţi“ oamenii şi organizaţiile în vederea atingerii acelui obiectiv. In Marea Britanie, Tomorrow Project, Centre for Future Studies sau The Futurists Network sînt organizaţii futurologice orientate exclusiv în aceastã direcţie. Potrivit lui Eamon Kelly, unul dintre participanţii obişnuiţi ai conferinţelor de la Chicago, futurologia utilizeazã numeroase metode, însã trei sînt principale. Prima opereazã cu faptul cã aceastã ştiinţã poate acoperi orice domeniu, de la economie la psihologie. O alta vizeazã capacitatea de planificare şi de construcţie, care poate include interviurile cu experţi şi cartografierea de tip cauzã-efect. O altã mrtodã constã în arta sau abilitatea intuitivã de a reuni toate elementele acumulate într-un întreg coerent. Futurologii pot exploata tendinţele prezentului pentru a prezice evenimente pe termen lung. De exemplu, majoritatea infracţiunilor implicã barbaţi cu vîrste cuprinse între 18 şi 24 de ani, iar o creştere a numãrului de bãieţi nãscuţi astãzi ar putea determina o creştere infracţionalã în urmãtoarele douã decade. O altã metodã de predicţie, Conferinţa Delficã, presupune faptul cã un grup de experţi sã fie consultaţi, fiecare în parte, asupra unei probleme. In sprijinul activitãţii futurologilor vin şi simulãrile computerizate, evaluãrile de impact, „roţile viitorului“şi schemele de relevanţã (utilizate de NASA pentru a stabili etapele necesare pentru finalizarea unor programe complexe).

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Futurologia în armatã, afaceri şi politicã
 

     Un mare consumator al futurologiei este Armata. David A. Javis, membru al Centrului Naval de Rãzboi Submarin din SUA, afirma cã „armata este foarte deschisã în privinţa futurologiei. Al doilea mare consumator de futurologie este domeniul marilor afaceri. Philip Watts, directorul Shell, afirma cã „scenariile futuriste nu sînt un exerciţiu de profeţie. Mai degrabã, ele sînt concepute pentru a ne provoca gîndirea, astfel încît sã putem lua astãzi decizii mai bune în afaceri, avînd în vedere cîştigul de mîine“. Urmãtorii pe lista beneficiarilor de pe urma futurologiei sînt politicienii. De exemplu, în decembrie 2004, parlamentul scoţian a gãzduit o conferinţã a 150 de futurologi veniţi din toatã lumea. Cu aceasta ocazie, respectivul parlament a pus bazele unui forum care a avut ca temã evoluţia Scoţiei în urmãtorii 20 de ani. O practicã obligatorie în campania electoralã a oricãrui politician respectabil este angajarea unei firme de audit politic a cãrei menire este pregãtirea candidatului pentru trecerea cu brio a oricãrei situaţii ce poate apãrea în competiţia electoralã. La ora actualã, cei mai mari consumatori de studii futurologice sînt guvernele şi companiile asiatice – asta poate şi datoritã background-ului cultural, în special filosofiei orientale. De exemplu, megacorporaţia japonezã a prognozat în amãnunt felul cum va arãta industria de home entertainment care a explodat pe la mijlocul anilor ’80. Odatã cu intrunirea din aceastã vara de la Chicago, ţinta futurologiei s-a schimbat. Ştiinţa predicţiei trebuie acum sã imagineze cel mai bun viitor posibil şi sã înceapã sã îl creeze.

Pentagonul foloseşte futurologia
 

     Futurologii Peter Schwartz şi Doug Randall au fost angajaţi, anul trecut, de cãtre Pentagon pentru elaborarea unui raport care sã dezvãluie efectele unor schimbãri climatice drastice. S-a pornit de la premisa unei bruşte scãderi de temperaturã cu 10-15 grade Celsius în America de Nord, Asia şi Europa, concomitent creşterii acesteia cu 10-15 grade Celsius în Australia, America de Sud şi sudul Africii. Concluzia: un asemenea fenomen ar duce la furtuni hibernale şi la secetã severã pe intreaga suprafaţã a globului. Raportul a evidenţiat consecinţe de-a dreptul dezastruoase ale unei asemenea modificari de climã în intervalul de timp 2009-2015. Concluzia celor doi futurologi este una pesimistã: în prezent, nicio ţarã din lume nu are capacitatea de a rãspunde satisfacãtor unor catastrofe climatice, iar pentru cele mai multe naţiuni modificarea bruscã a climei ar duce la o adevarata apocalipsã.

Previziunile lui Tofler
 

     În 1970, Alvin Toffler declara cã ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atît de rapid, încît cei mai mulţi oameni nu vor putea sã „digere“ acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi sã se „deconecteze“ de la acest ritm de viaţã mult prea trepidant. Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informaţii, acceptarea mariajelor homosexuale şi accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit în anii care au urmat. Pentru urmãtoarele patru decenii, Toffler prevede cã din ce în ce mai mulţi oameni vor cultiva legume şi îşi vor produce singuri hrana fãrã sã mai depindã, lunar, de marii producãtori şi distribuitori. Internetul de mare vitezã va deveni un etalon, iar videoconferinţele, un obicei deja destul de rãspîndit, le vor permite angajaţilor sã nu mai meargã la birou şi sã munceascã din şi în orice colţ al lumii. Femeile vor ocupa posturi importante, iar rapiditatea cu care vor circula informaţiile ne va determina omenirea sã intre în era "petabyte-ului", o unitate de mãsurã, de stocare şi de putere informaticã superioarã deja mult uzitatului gigabyte. Doar câteva ţãri vor mai fi considerate în viitor „state poliţieneşti“ - în principal Coreea de Nord şi Iran. China îşi va consolida statutul de putere economicã majorã, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu cîteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic. Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibrid. Se vor dezvolta forme alternative de energie care vor afecta economic ţãri precum Arabia Sauditã, Iran, Irak, cîteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela.
Creştinismul se va extinde în ţãrile din emisfera sudicã, iar musulmanii vor emigra în numãr mare cãtre ţãrile din Occident. Orientul Apropiat va deveni „un ghem de religii, de mişcãri religioase şi de etnii“. Schimbãrile climatice vor cauza conflicte, iar topirea calotei glaciare va determina descoperirea de noi zãcãminte petroliere şi minerale. Fenomenul de îmbãtrînire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vîrstã, iar sistemul american al asigurarilor de sãnãtate va înceta sã existe în forma sa actualã.

Divinaţia, arta strãveche a ghicitorilor
 

     Futurologia are la bazã divinaţia, o „artã“ care dateazã din timpuri strãvechi. Divinaţia se baza pe mai multe metode şi practici.
u Astrologia folosea relatia dintre toate corpurile materiale ale Universului, pe influenţa corpurilor celeste asupra indivizilor, societãţilor şi evenimentelor de orice fel. Astrologia babiloniana prezicea destinul omului dupã poziţia astrelor în momentul naşterii sale.
Oracolul era metoda de divinaţie prin care zeii (spiritele) erau consultati prin intermediul unui medium pãmîntean. Cele mai faimoase oracole au fost cele de la Dodua, unde Zeus oferea rãspunsuri prin foşnetul stejarilor, sau cel de la Delphi, unde Apollo dãdea rãspunsuri prin intermediul unei preotese.
Cartomanţia era metoda de prezicere a viitorului cu ajutorul cãrţilor de joc. Îşi are originea în ghicitul cu cãrtile de tarot. Tarologia originalã se bazeazã pe un pachet special de 78 de cãrţi şi a apãrut în Europa, la începutul Evului Mediu.
Chiromaţia se referã la ghicitul în palmã. Prin aceastã metodã se prezicea unei persoane cursul vieţii dupã liniile din palme.
Bobliomanţia este metoda de prezicere a evenimentelor cu ajutorul cãrtilor (în special al Bibliei), prin alegerea la întîmplare a unui pasaj, urmatã de interpretarea textului respectiv.
Cristalomanţia sau ghicitul în globul de cristal, se bazeazã pe vizualizarea unei suprafeţe reflectorizante (oglindã, sticlã, cristal, luciul apei) în care, prin intermediul unor incantaţii, „apar“ imagini din viitor.
Cititul în zaţul de cafea sau în frunzele de ceai implicã descifrarea modelelor lãsate de frunzele de ceai sau de zatul de cafea pe pereţii ceştii dupã consumarea lichidului din interior.
I-CHING sau Cartea Schimbãrilor este cea mai veche metodã de divinaţie şi a apãrut în China, în urmã cu peste 2.500 de ani. I-Ching descrie 64 de schimbãri ale persoanei, schimbãri care acoperã etapele de tranziţie de la o experienţã de viaţã la alta. Combinarea complexã a acestora conduce, deseori, la rãspunsuri profund filosofice, dificil de inteles de cãtre profani.

Un român va salva lumea, a susţinut Vanga

     Unul dintre cei mai cunoscuţi mediumi din lume, Vanga, s-a nãscut la Strumica, în Republica Macedonia de azi, la 31 ianuarie 1911, într-o familie de ţãrani. A fost un copil nãscut prematur şi cu complicaţii. Conform tradiţiei locale, un nou nãscut nu este botezat decât în momentul în care se presupune cã va trãi. Dupã primul sãu ţipãt, moaşa a ieşit în stradã ca sã cearã de la un trecãtor un nume pentru copil. Numele ales pentru ea a fost Vanghelia, prescurtare de la Evanghelia, un nume grecesc care înseamnã „purtãtoarea de veşti bune”.
În copilãrie a fost o fetiţã obişnuitã, blondã cu ochi albaştri, inteligentã, cãreia îi plãcea sã se joace de-a medicul, prescriindu-le celorlalţi copii remedii din plante. La 12 ani, însã, a trecut printr-un moment dramatic, care i-a schimbat definitiv viaţa. O furtunã cu vânt puternic, iscatã din senin, a luat-o pe sus, târând-o departe pe câmp. A fost gãsitã dupã multe cãutãri, înspãimântatã, acoperitã cu crengi şi pietre, cu ochii plini de praf şi de nisip. Nicio încercare de vindecare nu a avut succes, astfel încât în scurt timp şi-a pierdut definitiv vederea. În 1925 a fost primitã la o casã pentru orbi din Zemun, Serbia, unde şi-a petrecut urmãtorii trei ani învãţând sã citeascã în alfabetul Braille, sã cânte la pian, sã tricoteze, sã gãteascã. Dupã moartea mamei sale vitrege a trebuit sã se întoarcã acasã pentru a avea grijã de fraţii ei mai mici. S-a cãsãtorit în 1942 cu Dimitar Gushterov din Petrici, Bulgaria, unde s-a mutat şi ea curând şi unde a trãit apoi tot restul vieţii. Vanga Dimitrieva a murit la 11 august 1996, spunându-le celor apropiaţi cã nu-i este teamã de acest moment. A fost conştientã pânã în ultima clipã şi vorbea despre moarte într-un mod poetic, pentru ea aceasta fiind doar o trecere într-o altã lume.

Darul profeţiei
 

     Dupã ce şi-a pierdut vederea, au început treptat sã i se dezvolte alte simţuri. La scurt timp a început sã-şi manifeste darul prezicerii şi clarviziunea. Uneori vorbea cu fiinţe invizibile celorlalţi. Alteori, pe neaşteptate, intra în stãri de transã, glasul îi devenea mai puternic şi spunea lucruri pe care în mod normal n-ar fi avut de unde sã le ştie. Avea capacitatea de a comunica cu cei morţi, spunea unde se aflã persoane dispãrute, rezolva cazuri criminalistice, punea diagnostice care se dovedeau exacte, vindeca bolnavii folosind remedii din plante. Prima sa profeţie dateazã din perioada adolescenţei şi a constat în descoperirea unei oi care dispãruse din turma tatãlui ei. Spunea cã ,,a vãzut în vis unde era oaia dispãrutã“. A mai spus cã vede mereu câte ceva în vis, iar visele ei se împlinesc. Tot în perioada adolescenţei prietenele sale o rugau sã le ghiceascã soarta. Toate prezicerile ei se împlineau şi lucrul acesta impresiona, deoarece încã nu bãnuia nimeni cã Vanga are harul prorocirii. Majoritatea predicţiilor sale s-au referit la vieţile private ale oamenilor care o cãutau, dar a fãcut şi multe preziceri referitoare la viaţa politicã internaţionalã; toate acestea s-au adeverit. Cercetãrile statistice au arãtat cã, de-a lungul timpului, peste un milion de oameni i-au solicitat ajutorul.
Susţinea cã extraordinarele sale capacitãţi paranormale erau în legãturã cu prezenţa unor fiinţe invizibile a cãror origine nu s-a priceput prea bine sã o explice. Aceste fiinţe îi puteau oferi orice informaţii despre oameni, timpul şi spaţiul nefiind o problemã pentru aceştia. Pentru Vanga, viaţa fiecãruia îi apãrea ca un film în faţa ochilor, de la naştere pânã la moarte. Doar cã nu era în puterea ei sã modifice nimic; putea numai sã spunã ce vede.

Soţii Ceauşescu au vizitat-o pe Vanga
 

     În ianuarie 1941, Vanga a fost vizitatã de un spirit: un bãrbat înalt, blond şi dumnezeiesc de frumos, cãlãrind un cal alb, îmbrãcat într-o armurã strãlucitoare, ca un rãzboinic din antichitate. Acesta a anunţat-o despre cel de-al Doilea Rãzboi Mondial: „Lumea a devenit tãrâmul dezastrului. Milioane de oameni vor muri. Tu însã vei rãmâne aici şi vei profeţi. Nu te teme, îţi voi spune eu ce sã zici!”.
     La 6 aprilie 1941, aşa cum prezisese Vanga, trupele germane au traversat graniţa iugoslavã. Ea a început sã se manifeste ca un adevãrat canal pentru aceastã fiinţã şi a început sã facã preziceri exacte despre locuri, evenimente, oameni implicaţi în rãzboi. Faima sa de prezicãtoare s-a rãspândit şi numãrul celor care o cãutau a crescut. La 8 aprilie 1942 a vizitat-o chiar regele Bulgariei, Boris al III-lea.
     Între anii 1940-1950 a fost persecutatã de comunişti, o perioadã a fost chiar în închisoare pentru cã prezisese moartea lui Stalin. Capacitãţile ei inspirau totuşi teamã, iar valul de persecuţii a luat sfârşit dupã ce a trimis acasã un poliţist venit sã o ancheteze, îndemnându-l sã-şi salveze copiii cãzuţi într-o groapã cu var. Din 1967, pentru cã afluxul de oameni care o cãutau era din ce în ce mai mare, a cerut ajutorul statului. Au fost desemnaţi oameni care sã pãstreze ordinea în faţa uşii sale, iar la primãrie a fost înfiinţat un serviciu care înregistra datele tuturor solicitanţilor. În cele din urmã Vanga a fost recunoscutã oficial. Se ştie cã de-a lungul timpului ea a fost vizitatã şi de importanţi şefi de state, care i-au cerut sfaturi. Printre aceştia se numãrã şi fostul cuplu dictatorial din România.

Previziune pentru România
 

     Cu puţin timp înainte de moarte, Vanga a înregistrat pe bandã de magnetofon o previziune pe care a încredinţat-o uneia dintre nepoatele sale. Rugãmintea sa era ca aceastã previziune sã ajungã la o anumitã datã la o persoanã anume, care are misiunea de a o face cunoscutã românilor. Explicaţia pe care ea a dat-o a fost cã „Românii sunt oameni speciali, dar nu mai cred în valorile lor şi, dacã mesajul le este adus de un strãin, este mai bine primit decât de la unul de-al lor.”
Textul previzunii înregistrate a fost tradus în limba românã. „Eu sunt foarte micã pentru ca el sã vinã la mine, aşa cã eu transmit aceastã veste, care mi-a venit de Sus. Sã fie despachetatã în luna ianuarie, ziua 24, anul 2005 şi, în cel mult o lunã de zile, sã fie dusã celui la care voi face referire în text. Dacã nu se va putea ajunge la el, sã fie datã celor din preajma sa. Sã vã ajute Dumnezeu! În bucuria acestei lumi, în România va veni cel promis lumii. Se va bucura întregul Pãmânt de naşterea lui. Dumnezeu îl va ocroti într-un loc, departe de locul unde se odihnesc strãbunii lui, pânã când va veni ceasul sãu. Cu puterea de Sus va fi dãruit. Pãmântul, Apa, Focul îi vor veni în ajutor. O datã cu venirea lui în aceastã lume, tot ceea ce este construit pe minciunã se va nãrui. Toate acestea se vor petrece în anul 2005. El va fi piatra de temelie pentru omenire. Primii care îl vor recunoaşte vor fi cei din poporul sãu, poporul din care el a ieşit. Drept rãsplatã, el va aduce acest popor pe cea mai înaltã culme a desãvârşirii, din întreaga lume. Acest popor va deveni o adevãratã pildã pentru toate popoarele pãmântului. El nu va veni cu un cal viu, ci cu un cal din fier, pe care singur îl va mânui.”
     În afara capacitãţilor previzionare şi de clarviziune, Vanga a fost şi o vindecãtoare miraculoasã.

Cîteva din previziunile Vangãi
 

     Vanga a prezis de-a lungul timpului evenimente marcante pentru omenire cum ar fi cele de la Praga din 1968, din Liban din 1982, dezastrul de la Cernobîl, cãderea URSS, scufundarea submarinului Kursk (previziune fãcutã cu 20 de ani înainte de producerea catastrofei) sau distrugerea turnurilor gemene din New York. Ea spunea cã „Lumea va suferi o mulţime de cataclisme şi necazuri mari se vor abate. Se va schimba însãşi conştiinţa oamenilor. Timpuri grele vor veni. Oamenii se vor împãrţi dupã credinţa lor.” „Suntem martorii evenimentelor cutremurãtoare ce vor modifica soarta şi destinul omenirii.”
     Pentru viitorul ceva mai îndepãrtat a prevestit cã „În cosmos se va descoperi viaţa şi deodatã va deveni limpede cum a apãrut viaţa pe Pãmânt.” Iar în urmãtorii 200 de ani oamenii vor intra în contact cu fraţii lor spirituali din alte lumi.
Pentru viitorul omenirii, Vanga a prezis evenimente majore pînã în anul 5079. Publicãm cãteva dintre aceste previziuni aferente unei perioade mai apropiate zilei de azi:
2010 – Al treilea rãzboi mondial. Rãzboiul va începe în noiembrie 2010 şi se încheie în octombrie 2014. Va începe normal, dar dupã se vor folosi bombe nucleare şi apoi arme chimice.
2011 – Ca urmare a cãderile de precipitaţii nucleare în emisfera nordicã nu va fi nici un animal sau vegetaţie.
2014 – Cei mai mulţi oameni vor suferi de cancer de piele şi alte boli de piele (o consecinţã a rãzboiului chimic).
2016 – Europa fãrã populaţie .
2018 – New China devine o putere mondialã.
2023 – Un pic de schimbare în orbita Pãmântului.
2028 -Crearea unei noi surse de energie. Foamea este treptat depãşita. Se lanseaza o navã spaţialã cu echipaj la Venus.
2033 – Gheata de la poli se topeste. Creste nivelul marilor si al oceanelor.
2043 – Economia mondialã este înfloritoare. În Europa, musulmanii sînt la putere.
2046 – Înlocuirea organelor (clonare) devine una dintre cele mai bune metode de tratament.
2066 – În timpul atacului de la Roma musulmanã, Statele Unite au folosit un nou tip de armã – climatice. De rãcire bruscã (îngheţarea instant).
5079-Sfarşitul Lumii
 

Nostradamus a prezis rãzboiul al treilea mondial
 

Specialişti faimoşi în studierea centuriilor lui Nostradamus cred despre catrenele acestuia cã anunţã urmãtoarele evenimente pentru 2010:
- posibila începere a celui de-al treilea rãzboi mondial în noiembrie, în care arme bacteriologice şi chimice vor fi intrebuinţate
- vor exista conflicte între occidentul european şi SUA
- un conflict se va isca între Marea Britanie şi Franţa
- existã posibilitatea unui conflict militar armat în peninsula Crimeea.
- Europa va suferi un picaj economic
- în Marea Neagrã va avea loc o catastrofã care va implica hidrogenul sulfurat.
Nici criza economica nu va trece. Unii dintre cei mai faimosi astrologi au prezis cã problemele economice se vor agrava în 2010 şi multe companii mari se vor declara falimentare. Aceasta va duce la foamete, conflicte etnice şi religioase şi la probleme ecologice. Incãlzirea globalã va deteriora masiv culturile agricole şi un conflict armat este posibil în Asia Centralã. Rusia va fi afectatã de un val de cutremure, dintre care unul va distruge o clãdire uriaşã. Multe cataclisme vor avea loc şi pe teritoriul Statelor Unite. Pe 11 noiembrie 2010, un rãzboi va fi declanşat între douã ţãri mari, iar numai cei care se vor ascunde în est sau în Caucaz vor supravieţui. Patru regi se incleşteazã într-o bãtãlie şi astfel izbucneşte cel de-al treilea rãzboi al lumii, sustin interpretii misterioaselor catrene.

Edgar Cayce, ,,profetul adormit“
 

     În plin secol XX, într-o epocã a ştiinţei, în care superstiţiile şi ocultismul nu îşi mai gãseau locul, un om şoca o lume întreagã prin prezicerile sale. Numele sãu era Edgar Cayce. S-a nãscut în martie 1877, într-o familie de fermieri sãraci din statul Kentuckysi. Dupã vîrsta de şapte ani, a început sã povesteascã pãrinţilor despre viziunile ciudate pe care le avea şi despre capacitatea sa de a intra în legaturã cu persoane decedate de curînd. Pãrinţii l-au sfãtuit sã citeascã Biblia, lucru pe care l-a şi fãcut.
Lipsa banilor il opreşte pe Cayce din studii dupã numai 8 clase, studii considerate suficiente, de altfel, pentru copiii familiilor de fermieri şi muncitori de la sfarsitul secolului XIX. El se angajeazã intr-o librãrie de carte şi îşi ajutã familia cu bani. La vîrsta de 23 de ani, tînãrul american, îşi pierde vocea din cauza unei misterioase crize de laringitã. Nevoit sã renunţe la serviciu, Cayce accepta intervenţia unui medic ambulant ale cãrui tratamente se bazau pe hipnozã. Ceea ce a urmat avea sã îi şocheze pe martorii evenimentului. Şi-a prezis singur tratamentul, acela de a creşte presiunea sanguinã din zona gîtului şi, mai mult, s-a autovindecat în vãzul a zeci de persoane. Ştirea a fãcut înconjurul ţãrii, presa titrînd evenimentul. Edgar Cayce devenise peste noapte un vizionar şi un vindecator cu puteri miraculoase. A fost solicitat de oamenii cu bani de pretutindeni pentru a le prezice evenimentele ce vor urma. Fostul fermier intra în transã, ceea ce avea sã îi aducã şi numele de „Profetul adormit”, şi prezicea tratamente celor care sufereau de boli grave, boli în faţa cãrora medicii se dãduserã, de cele mai multe ori, bãtuţi. Ajutat de o dactilografã, Cayce dicta în timpul hipnozei, tratamentele, majoritatea naturiste. . Nu mai puţin de 14.000 de copii ale reţetelor prescrise de Edgar au fost pãstrate şi se aflã şi astãzi la Centrul Egdar Cayce din Virginia.

Misterele lui Edgar Cayce
 

     Dacã nimeni nu putea oferi o explicaţie pentru tratamentele acordate de vizionarul american, puţinele preziceri pe care acesta le-a fãcut în legãturã cu viitorul au fost de-a dreptul şocante. Astfel, Cayce prezicea începerea celui de al doilea Rãzboi Mondial, ascensiunea lui Hitler, cãderea comunismului, asasinarea preşedintelui J.F.Kennedy, independenţa Indiei şi apariţia statului Israel pe harta lumii, evenimente confirmate de trecerea timpului.
     Edgar Cayce anunţa producerea în viitor a unui puternic cutremur care va duce la scufundarea întregului stat California sub apele oceanului. De asemenea, vizionarul prezicea apariţia unor cataclisme care vor modifica radical harta lumii, precum şi izbucnirea unui al treilea Rãzboi Mondial, care ar urma sã porneascã din Orientul Mijlociu. De menţionat cã toate aceste preziceri au avut loc între anii 1925 şi 1945.
      Dar ceea ce a şocat cel mai mult, au fost informaţiile lui Cayce despre trecutul omenirii. Conform acestuia, marile civilizaţii din Egiptul antic şi din America de Sud au apãrut ca urmare a migraţiei locuitorilor Atlantidei din fosta cetate distrusã în urma unui cataclism natural. Edgar Cayce afirma la începutul secolului cã adevarata vechime a piramidelor este de 10.500 de ani, la fel ca şi misteriosul oraş Tihuanaco (sau Tiwanaku) din Bolivia. Mai mult, profetul modern declara cã numele artizanului marilor piramide din Egipt se numea Ra, şi cã pe lîngã uriaşele construcţii din Platoul Giza, acesta ridicase şi Sfinxul, cu rolul de a proteja o încãpere subteranã, numitã şi Camera Arhivelor, în care ultimii atlanţi depozitaserã înscrisuri referitoare la tehnologia de care dispuneau. Mai mult, Cayce prezicea cã la finalul anilor 1960 şi începutul lui 1970, ruinele Atlantidei aveau sã fie descoperite în apropiere de Bahamas. Ca o coincidenţã, in 1968, scafandrii americani identificau, la o distanţã de cîţiva kilometri de ţãrmul insulelor din arhipelagul Bahamas, formaţiuni de roci, asemãnãtoare unor ziduri rectangulare, create, în mod sigur, de o civilizaţie disparutã. In ceea ce priveşte vechimea piramidelor egiptene, astãzi, tot mai mulţi arheologi inclinã sã îi dea dreptate.
     Ultima şi cea mai disputatã previziune a lui Edgar Cayce este cea privitoare la camera subteranã aflatã între labele din faţã ale Sfinxului. Testele sonice efectuate asupra calcarului din sol au confirmat cã în zona indicatã de american existã mai multe goluri legate înte ele prin posibile tuneluri, dar nu au putut aprecia dacã acestea sînt formaţiuni naturale sau au fost create în urma activitãţii oamenilor.
     La 1 ianuarie 1945, Cayce fãcea o ultima declaraţie, cea prin care îşi anunţa moartea. Douã zile mai tîrziu, „Profetul adormit” se stingea din viaţã lãsînd în urma sa zeci de volume cu însemnãri şi previziuni pe care le realizase în timpul vieţii.
Una dintre ideile predilecte ale lui Cayce a fost cea a reîncarnãrii. Conform acestuia, sufletele oamenilor trec printr-o perioadã de tranziţie înainte de a se întrupa la diferite intervale de timp. Poate cea mai controversata viziune a sa, este cea legatã de Iisus, pe care americanul l-a vãzut ca pe o reîncarnare a atlantului Amilius, primul legiuitor divin din istorie, a lui Adam, primul om, a lui Melchisedec şi a lui Enoh, bunicul lui Noe.
O altã previziunea luatã în rîs de contemporanii sãi, a fost cea legatã de hibrizii oameni-animal, care au fost creaţi de atlanţi, întîmplare care urma sã se reia şi în viitor.

Uimitoarele profeţii ale lui Mitar Tarabic
 

     Prevestiri legate de viitorul apropiat al omenirii şi de schimbarea cursului istoriei au fost date de Mitar Tarabic, un sîrb care a trãit între anii 1829-1899. Mitar s-a nãscut şi a trãit tîn satul Kremna, loc unde a avut toate viziunile sale pofetice. A fost un om extrem de religios şi devotat credinţei ortodoxe, avîndu-l ca naş şi duhovnic pe preotul Zaharja Zaharic (1836-1918). Preotul Zaharic a fost cel cãruia Mitar i s-a destãinuit cu privire la viziunile care-i tulburau liniştea şi existenţa sa simplã, de ţãran. Tot preotul Zaharic a fost cel care a notat mãrturisirile profetice pe un caiet. Astãzi, textul original se aflã la Belgrad, în posesia lui Dejan Makencovic, strãnepotului preotului Zaharic. Cele mai cunoscute profeţii ale lui Tarabic pe plan local, vizeazã o serie de evenimente politice care au zguduit Serbia secolului XIX. Trabic a prezis asasinarea familiei regale sîrbe Obrenovic, drama care s-a întîmplat în realitate în anul 1903, cînd regele Alexandar Obrenovic şi regina Draga au fost ucişi de cãtre propriile gãrzi.
Viziunile ţãranului sîrb nu s-au limitat la viitorul Serbiei, ci au vizat multe evenimente internaţionale precum ambele rãzboaie mondiale, viitorul omenirii dupã rãzboaie, apariţia televizorului şi a calculatorului, decãderea spiritualã din zilele noastre, poluarea, cãlãtoriile în spaţiu şi pe Lunã, dependenţa oamenilor de computere, telefoane mobile şi maşini, distrugerea Naturii, Noua Ordine Mondialã. Mitar Tarabic a decedat în anul 1899.

Profeţiile lui Tarabic şi faptele istorice
 

     Prezentãm cîteva din previziunile sîrbului Tarabic pe care le corelãm cu faptele istorice aşa cum s-au petrecut ele.
“Dupã uciderea mişeleascã a regelui şi reginei din casa Obrenovic, va veni la putere prinţul Karageorgevic. Va stîrni pentru început rãzboi cu turcul. Patru ţãri creştine vor ataca Turcia, graniţa noastrã (a Serbiei), va fi la rîul Lim. Atunci vom începe recucerirea dragului nostru Kosovo.”
În 1903, Alexandar şi Draga Obrenovic, sînt asasinaţi de gãrzile regale, iar prinţul Petar Karageorgievic devine noul rege al sîrbilor. In 1912, izbucneşte rãzboiul dintre Serbia ajutatã de Bulgaria, Grecia şi Muntenegru (cele trei state creştine) şi Turcia…
A urmat previziunea despre Primul Rãzboi Mondial care s-a adeverit întocmai.
“Ascultã-mã bine, naşul meu bun. Dupã primul mare rãzboi, Austria va dispãrea, iar Serbia va fi mare cît un regat din vechime. Vom trãi alãturi de fraţii noştri din nord. Pentru cîţiva ani, vom trãi in pace, dragoste şi belşug. Dar nu va dura mult, o urã veninoasã va izbucni între popoarele noastre. Sîngele va fi vãrsat, va fi groaznic. Nu ştiu de ce sau cum, dar cred cã din cauza acestei uri.” Istoric faptele au fost urmãtoarele: 1918, imperiul Austro-Ungar se dizolvã, iar regatul Iugoslaviei apare pe scena istoriei. Noul stat este zguduit constant de probleme economice, sociale şi politice, cauzate de conflictele dintre numeroasele partide politice nationaliste.
1928, in timpul unor dezbateri politice incinse, un parlamentar, membru al Partidului Radical Sîrb, scoate un pistol şi ucide 3 deputaţi croaţi, rãnind alţi 3. Imediat dupã incident, este stabilitã o dictaturã militarã.
“Apoi, cel care sta pe tronul ţãrii noastre va fi ucis lãsînd în urmã o vaduvã şi orfani. O rudã a sa va urca pe tron şi va incerca sã conducã cu dreptate avînd in grijã copiii regelui ucis. Dar oamenii nu-l vor iubi şi-l vor acuza de multe nedreptãţi. Va sfîşsi detronat şi inchis de propria armatã. Viaţa sa va fi salvatã de regii Angliei. Pe tronul nostru va domni pentru cîteva zile fiul celui detronat. Va fi dus de soldaţii sãi peste mãri deoarece regatul nostru va fi invadat de o forţã a rãului, o armatã strãinã care va cuceri toatã Europa şi o va obliga sã se închine crucii lor încîrligate anti-creştinã.”
iIstoric: 1934, în timpul unei vizite la Marseilles, Regele Alexandar Karageorgievic este ucis de un naţionalist croat. Vãrul sãu, Prinţul Pavle Karageorgievic, va deveni rege provizoriu deoarece fiul regelui ucis, Petar, era încã un copil. Datoritã nepopularitãţii sale, Pavle este arestat de propria armatã şi exilat forţat în Anglia. Tînãrul print Petar, devine rege, dar la scurt timp pleacã din ţarã, Serbia fiind invadatã de armatele lui Hitler. 1941, Iugoslavia este ocupatã total de armatele naziste. Semnul omniprezent al zvasticii lui Hitler troneazã aproape peste tot in Europa.
Continuã previziunile pentru al Doilea Rãzboi Mondial şi pentru perioada de dupã rãzboi.
„Pãrintele meu drag, cînd dupã cel de-al doilea Mare Rãzboi, lumea va începe sã trãiascã în pace şi belşug, dar toate acestea vor fi doar o mare şi amarã amãgire, pentru cã mulţi îl vor uita pe Dumnezeu şi vor preamãri doar omeneasca lor deşteptãciune deşartã… Si ştii bine, pãrinte, ce este deşteptãciunea omeneascã faţã de Dumenzeu? Nici mãcar o singurã picaturã în ocean…Oamenii vor plãsmui o cutie, un fel de mainãrie cu imagini mişcãtoare, însã ei nu vor fi în stare sã vorbeascã cu mine care voi fi mort pe atunci, chiar dacã aceastã maşinãrie cu poze va fi mai aproape de cealaltã lume. Cu aşa maşinãrie, omul va putea sã vada tot ce se întamplã oriunde în lume.
     ...Numai dupã multe veri, oamenii îşi vor aminti de marea putere, şi atunci îşi vor da seama ce proşti au fost sã sape mine în pãmînt. Acestã putere se afla şi înlãuntrul oamenilor, dar va trece multã vreme pînã cînd ei o vor descoperi şi o vor folosi."
uTarabic profeţeşte Planul Marshall, materialismul şi ateismul secolului XX, apariţia televizorului şi a calculatorului, criza petrolului şi ecosoluţiile de energie alternativã - turbinele eoliene şi panourile solare.

Profeţii uluitoare despre viitorul omenirii
 

,, Sufletele oamenilor nu vor fi posedate de Satana, ci de ceva mult mai rãu. Ei vor crede cã vedeniile şi minciunile lor sunt adevãrul adevãrat. In capetele lor nu va mai fi loc pentru adevãr. Oamenii vor începe sã urascã aerul curat şi frumuseţea Dumnezeiascã a naturii şi se vor ascunde în oraşe urîte cu aer otrãvitor. Nimeni nu-i va forţa sã aleagã asta, ci o vor face din proprie voinţã...Va fi imposibil sã-i deosebeşti pe bãrbaţi de femei. Toţi se vor îmbrãca la fel, femeile vor avea pantaloni preecum bãrbaţii. Acestã nenorocire va veni din alte ţãri şi va sta mult la noi. Un mire îşi va lua mireasa fãrã sã fie sigur cã e femeie din naştere. Se vor naşte din ce in ce mai mulţi copii care nu vor şti cine le sunt taţii.
     Intreaga lume va fi potopitã de o boalã nemaivazutã şi nimeni nu va fi în stare sã-i gãseascã leacul. Toţi doctorii vor striga cã ei ştiu, cã sînt deştepţi şi învãţaţi, dar nu vor fi in stare de nimic. Adevaratul leac îl vor gãsi cu ajutorul lui Dumnezeu, înlãuntrul lor şi peste tot în jurul lor…
     Oamenii vor cãlãtori în alte lumi, dar vor gãsi acolo doar deşerturi fãrã de viaţã, şi vor gîndi în trufia lor cã ei cunosc mai multe decît Domnul însuşi. Oamenii vor cãlãtori în jurul stelelor şi Lunii, dar nu vor gãsi viaţa la fel de frumoasã ca şi cea de aici. Vor gasi alte feluri de viaţã, dar ei nu vor fi în stare se le înţeleagã. Cu cît oamenii vor cunoaşte mai multe, cu atît va fi mai puţinã dragoste între ei. Ura dintre ei va fi atît de mare încît le va pãsa mai mult de micile lor maşinãrii, decît de rudele şi prietenii lor iubiţi.
Învãţaţii rãi vor face lucruri rele şi groaznice, vor otrãvi aerul şi apa şi vor imprãştia mizerii peste mãri, rîuri şi pãmînturi, iar mulţi oameni nevinovaţi vor muri de felurite boli necunoscute. Oamenii buni şi înţelepţi vor vedea cã munca şi eforturile lor nu valoreazã un singur ban şi vor privi neputincioşi la distrugerea lumii. In loc sã caute înţelepciunea în maşini, numere şi socoteli, oamenii buni se vor indrepta spre rugãciune şi meditaţie.
     Cînd cei mulţi se vor apuca sã mediteze, vor fi mai aproape de înţelepciunea lui Dumnezeu, dar va fi prea tîrziu, pentru cã cei rãi vor otrãvi lumea, iar oamenii vor pieri pe capete. Atunci, oamenii vor fugi cu miile din oraşe înapoi la ţarã. Vor cauta munţii cu trei cruci, şi acolo înlãuntrul lor, vor putea, în sfîşsit, sã bea apã şi sã respire aer curat. Cei care se vor salva pe ei şi pe familiile lor, vor avea de suferit, deoarece o mare foamete va apare. Va fi mancare şi bãuturã cu nemiluita în oraşe, dar va fi toatã otrãvitã. Multi o vor manca, fiindcã foamea le va lua minţile, dar vor muri pe loc.
     Cei care vor posti pînã la sfîrşit vor scãpa cu viaţã, deoarece Domnul se va uita dupã ei şi ei vor fi aproape de Domnul. Numai o singurã ţarã, aflata la capãtul Pãmîntului şi înconjuratã de mare şi la fel de intinsã ca Europa, va trãi în pace şi fãrã de necazuri. Cei care vor fugi şi se vor ascunde în munţii cu trei cruci, se vor afla la adãpost şi vor scãpa cu viaţã, care mai apoi, va fi plinã de fericire, bunãstare şi dragoste, pentru cã nu vor mai fi nicicînd rãzboaie."

Pãrintele Arsenie Boca a prezis vremuri grele
 

     Pe pojghiţa varului de fresca din pronaosul bisericii din Drãgãnescu, pe care Arsenie Boca a pictat-o începînd cu anul 1968, pãrintele a strecurat inexplicabil cîteva imagini premonitorii, neobişnuite prin actualitatea lor: telefonul mobil, turnurile gemene incendiate pe 11 septembrie la New York sau naveta Discovery. Acestea se contopesc cu unele scene biblice importante: Invierea, înfãţişarea iadului şi a Cetei celor Drepti. Aici, mesajul şi proorocia pãrintelui se aflã chiar în faţa ta. Cu litere de un roşu sîngeriu, stã scris cuvîntul: "Fãrãdelegile atrag pedeapsa pe pamînt". Alãturi, într-o completare tainicã, apare desenul şi toatã prefigurarea evenimentelor care vor cutremura iremediabil lumea modernã: de la terorism la modificarea geneticã; de la globalizarea mondialã la secularizarea new-age-istã a bisericii lui Hristos.
     Pãrintele Arsenie Boca a prezis multe din evenmentele viitoare şi în faţa oamenilor care l-au vizitat neîncetat de-a lungul salei vieţi. Redãm cîteva dintre aceste viziuni relatate de anumite persoane.
„Mãi, sã ştiţi cã mulţi vor pleca din ţarã, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori sã se întoarcã şi n-or mai putea, cãci România va fi înconjuratã de flãcãri”.
,,Odatã mi-a zis cã, într-o noapte, cãtre ziuã, ne vor ocupa trei ţãri: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sã ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)
,,Mi-a spus odatã Pãrintele: „Bucureştiul are sã fie al doilea Ierusalim. Sã nu vã fie fricã, cãci Ţara Fãgãraşului este pãzitã de Maica Domnului. Stã Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagã pentru Ţara Fãgãraşului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum sã fim noi aşa de vrednici, noi - nişte pãcãtoşi, ca sã stea Maica Domnului în genunchi sã se roage pentru noi!?”. Şi mi-a rãspuns: „Ascultã aici, Silvia, la voi e mãnãstire la Sâmbãta, se face mãnãstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani şi se mai face una… Deasupra la munţii voştri veţi vedea o stea cu coadã. Când o veţi vedea se va întâmpla ceva. Şi tot în Munţii Fãgãraşului se va arãta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacşe Silvia, Copãcel)
„În ea (n.r. ocarte) ne-a spus pãrintele Arsenie - se gãseşte descrierea hidrei cu rãsuflarea otrãvitoare, care va urmãri prin toate mijloacele sã împiedice lumina şi voinţa dumnezeiascã… Veţi vedea şi veţi înţelege spurcãciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituţiile statului, în conducerea lui şi mai ales în politicã. Din nefericire, ea va intra pe furiş chiar şi în sânul Bisericii, murdãrind unele suflete de aici. Aproape cã oamenii îşi vor pierde speranţa. Doar cei care îşi vor pãstra credinţa adevãratã vor fi salvaţi şi mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.
Aici, însã, pãrintele a fãcut o afirmaţie neaşteptatã, ,, în mod paradoxal şi într-un interval de timp scurt, atenţia lumii se va concentra asupra ţãrii noastre, datoritã schimbãrilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depãşi cu mult puterea limitatã de înţelegere a cunoaşterii materialiste”.
„Vor veni necazuri mai mari decât Munţii Fãgãraşului”.
„Îmi pare rãu de voi cã sunteţi slãbiţi în credinţã. Veţi cãdea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vã fie fricã pentru a vã salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngãduite de Dumnezeu, Care este tovarãşul de drum al fiecãruia, de la naştere pânã la moarte. Vor cãdea şi cei aleşi. Îmi pare rãu cã sunteţi cei pe urmã. Vã vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrãdiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Mãniş, 81 ani, Codlea)
„Trebuie sã ne întãrim spiritualiceşte, cã altfel viaţa noastrã este moartã, chiar dacã ne merge numele cã trãim. Luaţi exemplu de la Ştefan cel Mare, care cu o mânã de oameni întãriţi spiritualiceşte, ţinea pe tãtari la Nistru şi pe turci la Dunãre”. (Nicolae Streza, 84 ani, Fãgãraş)

Comments
Comentariu nou Cautare
roXI   |31-10-2010 01:44:59
ma ia frica citind acest articol.oare chiar este adev tot?
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 145 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4660797

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare