Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Lupul paznic la oi
Lupul paznic la oi

 

     De multă vreme mă tot întreb care este modul în care este înţeles cuvîntul ,,sindicat" de către unii făgărăşeni. Sindicatele de pe fosta platformă chimică au dat putere considerabilă unor oameni, vorbesc aici de conducători şi nu de plebe, au obţinut compensări şi mai ales au dat la timp şi mulţumitor pachete de sărbători şi bilete de concediu. Liderii de sindicat mai erau din cînd în cînd ,,mobilaţi" de conducătorii societăţii(lor) dar totuşi compromisurile în defavoarea membrilor nu au fost foarte mari. În sindicatul primăriei situaţia este de mult timp una ciudată. Pe vremea lui Bărbuţi, sindicatul condus de Tanţa, devenise un copil de suflet al primarului. Se pompau bani în el cu nemiluita, primele se ţineau lanţ, fondurile nu aveau o evidenţă strictă. S-au mai şi scos bani prin uşa din dos a sindicatului, iar la un moment dat acesta era chiar acţionar la echipa de fotbal a oraşului. S-a schimbat primarul, s-au tăiat sporurile şi primele, s-a redus personalul şi zilele de lapte şi miere au făcut loc unora pe bază de lapte acru. Sindicatul s-a schimbat şi el radical şi a trebuit să îşi intre în atribuţiile adevărate, acelea de a fi un partener incomod al conducerii primăriei, de a deschide procese şi de a aface faţă abuzurilor. În momentul de faţă sindicaliştii sînt divizaţi, după ce actualul lider Laurenţiu Pop, deşi s-a bătut în instanţă şi a fost un ghimpe în coasta lui Mănduc, a căzut în dizgraţie pentru că ,,nu a dat pachete de Crăciun şi vorbeşte urît cu oamenii". Primarul nu poate decît să îşi frece mîinile de bucurie. După ce a fost înghesuit pe la colţuri de tot felul de procese cu salariaţii, în sfîrşit are acum ocazia de a manevra şi el din umbră sindicatul, prin diverşi interpuşi. Culmea este că unii oameni din primărie chiar caută apropierea sindicatului de primar, sperînd că vor intra astfel în graţiile edilului şef şi că acesta va ignora de la tăiere capetele lor plecate. Puţin probabil. În urmă cu ani buni, cînd era doar viceprimar, Sorin Mănduc a fost umilit de Bărbuţi, care i-a schimbat pur şi simplu încuietoarea de la birou. Mănduc nu a uitat istoria şi a făcut acum acelaşi lucru cu yala de la biroul lui Laurenţiu Pop. Asta după ce l-a concediat într-un mod discutabil şi a sechestat toată arhiva sindicatului. Este puţin probabil deci ca Mănduc să fie doar un bun samaritean care ajută sindicatul, atît mediatic cît şi administrativ, să iasă din impas şi să aibă ,,alegeri libere". Sindicaliştii primăriei, în goana lor de a-şi alege un nou păstor, au decis astfel să facă un pact cu lupul, doar pînă vor trece podul. Ce îi aşteaptă de cealaltă parte însă nu va corespunde probabil cu aşteptările lor. Dar asta este altă poveste care va da bătăi de cap celor dornici acum de ,,schimbare“. (Alin Bujor)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 129 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766045

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare