Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Debut de 1 Mai
Debut de 1 Mai

 

      1 Mai a fost o zi însorită şi plină de evenimente. Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat, Codul Muncii a intrat în vigoare, Osama bin Laden a fost ucis, românii au stat liniştiţi la iarbă verde gustînd tradiţionalii mici şi bînd rînd pe rînd halbe de bere, pămîntul României s-a zgîlţîit cu 5,5 grade pe scara Richter, au trecut 48 de ore de la cea mai somptuasă nuntă regală, pedeliştii şi-au continuat turnirul prin ţară după voturile celui mai agreat preşedinte al lor, iar opoziţia nu şi-a luat liber niciun minut faţă de activitatea ei critică la adresa puterii. Astfel a debutat a cincea lună din 2011. Pînă la alegerile din 2012 de care se face atîta vîrlvă deja, mai trebuie să treacă vreo 365 de zile cel puţin. Timp în care se fac jocurile, se trasează regiunile, se modifică legea electorală după interese. Dar nu ştiam că a început deja campania electorală pentru 2012. Cineva îmi spunea, tot de 1 mai, că aceasta n-a încetat de loc în cei trei ani scurşi deja de la precedentele alegeri. Dar mi-a căzut în mînă un ziar în care se lăudau de mama focului liberalii şi conservatorii braşoveni, uniţi în alianţa lor de poveste, cu investiţiile lor, dar şi cu toţi candidaţii propuşi pentru 2012. Deşi ziarul a fost împărţit şi prin Făgăraş, n-am putut vedea în paginile publicaţiei electorale nicio investiţie în municipiu. M-am întrebat de ce Făgăraşul sau Ţara Făgăraşului n-au fost prioritare pentru liberalii din judeţul Braşiv, deşi au obţinut mare parte din voturi de aici. Nu mai contează cum, cumpărate 80% dintre ele, după cum susţin chiar surse apropiate conducerii liberale locale. Şi m-am convins de ce Făgăraşul, condus de liberali, nu a avut investiţii. Pentru că municipiul şi bugetul lui au fost folosiţi pentru alte interese. De pildă achiziţii păguboase şi credite. Obiective precum Cetatea Făgăraşului, drumul judeţean Şercaia-Hoghiz, drumul judeţean Victoria- Perşani, pe sub munte, n-au picat la zar pentru aleşii liberali şi de aceea sînt în paragină. Analizînd mai departe publicaţia electorală care are în deschidere cuvîntul preşedintelui organizaţiei judeţene Braşov şi la final pe cel al liberalului şef Crin, aceasta uimeşte prin persoanele propuse să reprezinte partidul în administraţiile locale, judeţene şi în Parlament. Sînt nume sonore de care atîrnă scandaluri, dosare de cerectare penală, condamnări şi multe critici din partea populaţiei. Care or fi fost oare criteriile care au stat la baza acestei selecţii a liberalilor? Dacă se analizează statutul acestui partid, astfel de indivizi n-au ce căuta nici măcar la uşa acestui partid istoric. Dar, lăsînd la o parte principiile şi statutul, pe astfel de liste încape oricine dacă este ferchezuit, spălat şi parfumat de media, de stradă sau dacă are bani... (Lucia Baki)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 156 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766110

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare