Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Catedrala Mântuirii Neamului
Catedrala Mântuirii Neamului

 

     Da, neamul are nevoie de ridicarea unui astfel de lăcaş. Existenţa noastră ca popor aici şi acum pe pămîntul Daciei nu e o enigmă şi un miracol istoric, ci sigur e o minune a lui Dumnezeu pentru care suntem datori să-i mulţumim. Numai că, înainte de a zidi o catedrală din piatră şi din sticlă, neamul nostru are nevoie de o catedrală a sufletului, de o viaţă creştină adevărată atît pentru fiecare român în parte, cît şi pentru neamul întreg. O viaţă dovedită prin fapte, legi creştine şi dragoste. Să-i deschidem lui Iisus, care bate zadarnic să intre, poarta sufletului nostru şi al ţării. Dar cu cîrciumi tot la a doua casă, cu numărul de divorţuri egal cu numărul căsătoriilor, cu un milion de avorturi pe an, tot al patrulea copil născut, părăsit la maternitate sau în containerele de gunoi, cu discoteci şi case de toleranţă legale sau ilegale, cu cîţiva miliardari din ţigarete şi afaceri necurate şi milioane de muritori de foame, cu armate de şomeri în ţara în care totul e de făcut, cu superlux la Bucurşti şi opinci de gumă în Maramureş şi-n Apuseni, cu pornografie şi trivialitate în ziare şi la televiziune, cu kiki riki miki la ora cînd copiii ar trebui să fie la biserică, cu filme în care se face elogiul desfrîului, scîrnăviilor şi sodomiei, cu piese de teatru în care Iisus este batjocorit cum n-a fost de nimeni în decursul a 2000 de ani, cu munca batjocorită şi cu hoţia ridicată la rang de virtute, cu.... Zidind o catedrală cu un astfel de suflet al actualei generaţii înseamnă a-l răstigni pe Iisus a doua oară, ba mai rău. Duşmanii lui Iisus L-au arestat, bătut, răstignit, dar L-au respectat măcar mort, mai mult decît s-a pornit să se facă acum cu creştinismul în cultura românească. Cu astfel de suflet al neamului, cu astfel de purtări ,,creştine“ putem să ridicăm ziduri cît munţii, tot degeaba. Şi-ar mai trebui cîteva lucruri. Ar trebui ca la baza altarului catedralei, alături de oase de la Călugăreni, Roşcani, Valea Albă, să fie aduse oase lăsate de brigada popilor la canal, oase din rîpile cimitirelor săracilor de la Sighet, Aiud, Gherla, Piteşti, Tîrgu Ocna şi Valea Piersicilor de la Jilava, de acolo unde s-a murit pentru Hristos şi pentru neam. Şi de la Poşaga, din poiana de unde doi popi au fost ucişi şi îngropaţi. Iar atunci cînd se va pune piatra de temelie şi va fi sfinţită catedrala, să facă slujbă feţe bisericeşti (mai trăiesc cîteva) care au suferit pentru Hristos în viaţa lor, care au avut ponoase de pe urma credinţei lor, şi nu foloase.

(Ion Gavrilă Ogoranu)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 165 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766116

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare