Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Cele mai bizare predictii pt 2012
Cele mai bizare predictii pt 2012 Email
Luni, 12 Decembrie 2011 19:05

 

 

     Cu cît ne apropiem de anul 2012, teoriile privind sfîrşitul lumii continuă să apară şi, deşi cea mai populară profeţie este cea a maiaşilor, există şi altele destul de ciudate. Oamenii de ştiinţă resping complet ideea unui eveniment de genul „End of the World“ şi susţin că teoreticienii conspiraţiei nu fac altceva decît să dezinformeze lumea şi să producă panică. Să nu uităm că aceştia fac şi o grămadă de bani din vînzările de cărţi. Aşa că vă prezentăm în continuare c]teva dintre cele mai bizare teorii cu privire la anul 2012. Deşi există o mulţime de teorii bizare despre sfîrşitul lumii, una dintre cele mai cunoscute este legată de calendarul maias. Potrivit predicţiilor bazate pe acest calendar, mulţi se întreabă dacă lumea se va sfîrşi pe 21 decembrie 2012, cînd va avea loc şi solstiţiul de iarnă.

     Un cutremur devastator, un meteorit care se îndreaptă cu viteza luminii către Pămînt, valuri tsunami gigantice, continente care apar şi dispar peste noapte, un virus mortal care străbate de la un capăt la altul pămîntul, omenirea la un milimetru de autodistrugere, omenirea înfrîntă de propriile creaţii sau de roboţi umanoizi, planeta înghiţită de o gaură neagră sau topită de soare, lumea întoarsă cu fundul în sus, poli care se inversează haotic în cîteva secunde – pe piaţa speculaţiilor despre anul 2012 au fost aruncate mai toate scenariile posibile şi imposibile. Ce se va întîmpla însă în 2012? Ştie cineva sigur? Ne interesează ce se va întîmpla cu omenirea, cu noi oamenii. Ne interesează ce se va întîmpla cu viaţa planetei care ne acceptă trupurile. Închidem însă ochii în faţa dimensiunii spirituale a acestui an. Sau ne prefacem că nu ne interesează. Cum arată 2012 privit dintr-un unghi spiritual? Ce transformări va aduce 2012 la nivelul conştiinţei generale? Anul 2012 este cu siguranţă un an atipic, un an cardinal, un an cu o încărcătură extraordinară. În ciuda fluctuaţiilor haotice de energie, este foarte posibil să se realizeze o evoluţie spirituală a omenirii prin care condiţia spirituală tinde să se apropie de cea afectivă şi emoţională, iar dorinţele de natură imaterială, cerinţele şi nevoile superioare spirituale să le înlocuiască pe cele materiale.Al Patrulea Destin
 

     Conform previziunilor maiaşe, planeta va renaşte într-o altă dimensiune spirituală, însă una mai elevată. Planeta va trece într-o nouăa fază a evoluţiei şi a dezvoltării sale cunoscută sub denumirea de Al Patrulea Destin. Pe lîngă faptul că unii oameni deja s-au panicat cînd au auzit de sfîrşitul lumii, cel mai ciudat este faptul cum au distorsionat oamenii informaţiile din calendar, scrie science.howstuffworks.com. În primul rînd maiaşii aveau mai multe calendare, fiecare cu un scop diferit, iar cel în cauză, care este cunoscut drept „Calendarul cel Lung“, este un calendar la fel ca oricare altul care are ca scop măsurarea timpului. Singura excepţie a acestuia, şi care a panicat o lume întreagă, este că acest calendar implică un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfîrşi în 21 decembrie anul viitor. Această perioadă este cunoscută drept Marele Ciclu, însă, pentru maiaşi, sfîrşitul unui astfel de ciclu este prilej de sărbătoare, nu de teamă. Cu toate acestea, unele teorii susţin că maiaşii au putut face şi previziuni astrologice. De exemplu, ei au prevăzut că începutul solstiţiului de iarnă va coincide cu momentul în care toate planetele din sistemul nostru solar se vor alinia cu Soarele. Astronomii spun că nimeni nu poate prezice cu exactitate cînd va avea loc acest fenomen.
Schimbări pozitive pentru planetă, dezastruoase pentru rasa umană

     Conform unor interpretări mai sumbre ale previziunilor maiaşe, schimbările vor fi pozitive pentru planetă, însă dezastruoase pentru rasa umană, pusă în pericolul dispariţiei ei. Aceste interpretări sînt însă nefondate. Dezastrele de proporţii colosale care pot ameninţa pămîntul şi umanitatea (inversarea polilor, coliziunea planetară etc.) nu înseamnă însă distrugerea vieţii de pe pămînt, ci evoluţia ei într-un grad mai înalt şi mai profund al existenţei spirituale. Nu vine sfîrşitul lumii. Vine începutul transformării ei. Maiaşii au văzut ceea ce nouă ne scapă şi ne-au dat şanse pe care noi refuzăm să le vedem. În profeţiile lor, lumea existentă la momentul actual va fi substituită printr-una nouă, bazată pe iubire, unitate, integritate, solidaritate, comunicare şi înţelegere universală. La rîndul lor, structurile mentale vor fi şi ele supuse transformării.

Înapoi la maiaşi
 

     Oracolele au prezis o apocalipsă care va avea loc în timpurile noastre, centrată în jurul anului 2012. Toate sugerează că ceva se va întîmplă în acea zi. Chiar dacă majoritatea au fost scrise în urma cu sute de ani, acurateţea lor interesează în mod special lumea modernă, deoarece previziunile apocaliptice pe care le conţin se referă în mod special la perioada pe care noi o trăim în prezent. Este o profeţie sau doar o coincidenţă? Maya a fost una dintre cele mai cunoscute civilizaţii din Mezoamerica. Istoria maya cunoaşte trei faze: perioada preclasică, care începe în jurul anului 2600 î.Chr., clasică şi postclasică, perioadă care s-a încheiat cu cîteva secole în urmă, deşi sînt voci care susţin că populaţia maya nu a dispărut cu adevărat niciodată. Perioada cuprinsă între anii 250 e.n. şi 900 e.n., cunoscută şi sub numele de perioada clasică, avea să însemne apogeul culturii maiaşe. Domeniile vaste pe care aceştia le ocupau, incluzînd teritoriul actual al Mexicului, Guatemalei, nordul Belizelor şi vestul Hondurasului, au contribuit la supravieţuirea şi perpetuarea acestei civilizaţii pentru o lungă perioadă de timp.

Cîte ceva despre maiaşi
 

     Deşi nu maiaşii au fost cei care au pus bazele astrologiei, epigrafiei, scrisului sau sistemelor calendaristice, ci le-au preluat de la o puternică civilizaţie antecesoare, olmecii, aceste ştiinţe au fost desăvîrsite de către maiaşi. Nici cunoştinţele de arhitectură şi inginerie nu le erau străine. Mărturie a acestui fapt stau construcţiile care le-au supravieţuit timp de secole: arhitectura ceremonială, incluzînd piramide care serveau drept temple, palate şi observatoare astronomice, rezervoare subterane în care colectau şi păstrau apa de ploaie, toate construite fără ajutorul uneltelor de metal. În jurul anului 300 e.n., maiaşii au adoptat un sistem de conducere ierarhic, condus de regi şi de nobili. Civilizaţia s-a dezvoltat într-un regat foarte bine structurat în timpul perioadei clasice. Societatea lor era formată din mai multe state independente, fiecare dintre ele avînd atît o societate agricolă rurală, cît şi întinse localităţi urbane, construite în jurul lăcaşurilor de cult. Declinul a început după anul 900 e.n., cînd, din motive încă rămase neînţelese, maiaşii din regiunile sudice şi-au abandonat oraşele. Ulterior, formaţiunile nordice au fost integrate în civilizaţia toltecă, ceea ce le-a prelungit existenţa şi cultura pînă în jurul anului 1200. Cîteva formaţiuni periferice au continuat să existe pînă la venirea conquistadorilor, la începutul secolului XVI.

 

Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!

 

Calendarul cel lung, la final
 

     Conceptul de calendar maiaş în sine este unul complex, asta deoarece nu există doar unul, ci trei astfel de calendare. Primul dintre ele este calendarul religios, care are nevoie de 260 de zile pentru a completa un ciclu religios. Cel de-al doilea este cel solar, care are 365 de zile, numit Haab. Echivalentul a ceea ce cunoaştem noi în prezent a fi un an, însemna la maiaşi echivalentul unui Tun, 20 de Tun înseamnă un Katun, 20 de katun este echivalentul unui Baktun (aproape 400 de ani), iar 13 Baktun înseamnă Marele Ciclu de 1.872.000 zile sau 5.200 de Tun, adică 5.125 de ani. Primele două calendare erau folosite pentru a prezice influenţe care puteau schimba destinul, preziceri personale sau evenimente apropiate. Însă niciunul dintre ele nu conţine teribila sentinţă care dă naştere unor dezbateri din ce în ce mai aprinse, pe măsură ce momentul se apropie. Toate acestea sînt prevăzute de un al treilea sistem, cel numit „Calendarul cel lung“.

O singură dată, două calendare
 

     Calendarul gregorian, pe care îl folosim în prezent, a fost introdus în Europa în 1582. Conform acestuia, Pămîntul face o orbită completă în 365,25 de zile, cu o eroare de 0.0003 %, o măsurătoare destul de exactă, avînd în vedere că a avut loc în urmă cu 400 de ani. Calendarul maiaş este derivat din cel al predecesorilor lor, olmecii, a căror cultură datează cu 3.000 de ani mai devreme. Aceştia, fără a avea la îndemînă instrumentele secolului XVI european, au reuşit să aproximeze un an în 365,2420, deci cu o eroare de 0.0002%, o măsurătoare mult mai precisă şi, mai ales, făcută mult mai devreme. Oamenii de ştiinţă au încercat să coreleze sistemul de numerotare al calendarului maiaş cu calendarul gregorian, încă de la începutul acestui secol. Această corelaţie, cunoscută sub denumirea de corelaţia GMT, a fost finalizată în 1950. Astfel, începutul Marelui Ciclu sau ziua 0.0.0.0.0. îi corespunde datei de 11 august 3114 î.Chr. şi se termină în 13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012. De-a lungul decadelor ce au urmat, multe dezbateri s-au focusat pe găsirea corelaţiei exacte dintre cele două calendare. Majoritatea cercetătorilor din domeniu sînt de acord însă ca această echivalare este cît se poate de exactă, ceea ce înseamnă că într-adevăr, sfîrşitul calendarului maya corespunde datei de 21 decembrie 2012. În 21 decembrie, în timpul solstiţiului de iarnă, o conjunctură planetară mai puţin obişnuită va avea loc: Pămîntul se va alinia cu Soarele, care se va afla în mijlocul ecuatorului galaxiei Căii Lactee, alcătuind ceea ce vechii maya numeau „Copacul sfînt“. Ciudata aliniere nu va fi bruscă, ci este pregătită de cîteva mii de ani, pentru a avea loc în data de 21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT. Conform credinţei maiaşe, centrul galaxiei este uterul cosmic: loc al morţii, al transformării, al regenerării şi al renaşterii. Acest moment marchează finalul calendarului.

2012: oracole, vrăjitori, prezicătoare, hexagrame, calendare, internet
 

     Nu doar maiaşii sînt de părere că ni se pregăteşte ceva. Numeroase documente, cărţi sau mărturii păstrate par să vină în susţinerea teoriei sabiei lui Damocles. Cu puţin timp înaintea erei noastre, trăia într-o peşteră vestită Sybilla, prezicătoarea lui Apollo, care îşi scria viziunile, după ieşirea din transă, pe frunze de stejar. O parte dintre acestea au fost colecţionate şi păstrate în ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. După una dintre viziuni, prezicătoarea a anunţat că viaţa pe Pămînt va avea 9 perioade a cîte 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traversează ultima perioada. Pe lîngă asta, ea a mai prevăzut ascensiunea Împăratului Constantin şi naşterea lui Iisus cu 20 de ani înainte, ceea ce i-a îndreptăţit pe mulţi să o considere o precursoare a creştinismului.
- Ching sau „Cartea schimbărilor“ era folosită în general pentru previziuni şi sfaturi de natură personală. Citirea se făcea pe baza unor hexagrame, formate din linii continue sau întrerupte, existînd 64 de combinaţii posibile. Însă de la un oracol personal, I Ching a devenit în ultimele decade un soi de carte a apocalipsei. Totul a pornit de la controversatul cercetător Terence McKenna, care a realizat o reprezentare grafică matematică a celor 64 de hexagrame care compuneau I Ching, din care a reieşit un soi de hartă a timpului. Acesta a recunoscut un tipar în cele 64 hexagrame, pe care le-a transpus într-un grafic, în care se regăseau date importante ale istoriei omenirii. Diagrama începe din anul 1000 î.Chr., momentul creării cărţii I Ching. Printre altele, McCanon a observat că anul căderii imperiului roman sau cele două războaie mondiale sînt marcate grafic cu o linie descendentă, în vreme ce în dreptul datei descoperirii Lumii Noi există o linie ascendentă. Însă curiozitatea acestui tabel grafic este dată de faptul că se încheie în dreptul datei care-i corespunde calendaristic lui 21 decembrie 2012.
     O altă prezicătoare care a trăit în Anglia la începutul anilor 1.500, denumită mama Shipton, despre care se spune că ar fi fost jumătate umană şi jumătate fiinţă supranaturală, vine să susţină prezicerile altor oracole, adăugînd chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciumă sau ororile celor două războaie mondiale şi apocalipsa, cînd conform viziunilor acesteia, jumătate din populaţia planetei va pieri.
     Una dintre cele mai exacte surse privitoare la ipotetica apocalipsă este calendarul maiaş, deoarece oferă o dată concretă a ceea ce va să fie sfîrşitul lumii: anul, luna şi ziua. Este o predicţie exactă venită de la o civilizaţie care îşi lua calendarul în serios, obsedată de ţinerea socotelii timpului, într-atît de exact, încît au putut prezice eclipse în viitorul îndepărtat. Calendarul este şi profetic: 5 martie 1519 este data exactă la care maiaşii au prevestit sosirea conquistadorilor conduşi de Cortes. În acea zi, istoria consemnează debarcarea căpitanului spaniol pe ţărmurile Lumii Noi. În 21 decembrie 2012 calendarul maiaş îşi încheie un mare ciclu, căruia, cel puţin în aparenţă, nu-i mai urmează nimic.
- Astronomii moderni confirmă calculele maiaşilor. Pămîntul se va afla într-un aliniament exact cu Soarele şi cu centrul Căii Lactee, un eveniment galactic care are loc o data la 25.800 ani. Nimeni nu ştie exact care vor fi efectele acestui aliniament asupra Pămîntului, însă geofizicienii au o teorie care vine în susţinerea prezicerilor maiaşe: este vorba despre fenomenul inversării polilor, în cadrul căruia aceştia îşi inversează poziţiile, cauzînd catastrofe naturale în lanţ care vor zgudui lumea întreagă: cutremure, tsunami, incendii care vor avea ca rezultat pagube materiale şi pierderi importante de vieţi omenesti. Aceasta ar fi totodată şi ultima catastrofă pe care omenirea ar trebui să o înfrunte. Albert Einstein este unul dintre primii oameni de ştiinţă care au susţinut această teorie încă din 1955. Un nou studiu al Universităţii Princeton dezvăluie faptul că Pămîntul nu se confruntă cu această schimbare dramatică pentru prima dată. În urmă cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla în mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator. Mişcarea nu s-a petrecut brusc, ci de-a lungul unei lungi perioade de timp.
     Dincolo de oracole, calendare şi magicieni, ştiinţa modernă vine cu propria sa previziune asupra datei la care lumea se va sfîrşi. Este vorba despre world wide web, care a reuşit să creeze un circuit de comunicare fără precedent în istoria omenirii. Internetul poate fi mai mult decît un simplu punct de referinţă al previziunilor apocaliptice. Acesta a devenit chiar mijlocul de transmitere al unui astfel de mesaj, care de această dată nu aparţine unei vrăjitoare care trăieşte într-o peşteră şi nici unei cărţi chinezeşti. Profeţii înspăimîntătoare au început să apară dintr-o direcţie care nici măcar nu este umană, un „oracol“ numit „web-bot”. Programul scaneaza world wide web-ul pentru a sorta informaţiile legate de viitor, avînd ca rezultat o serie de profeţii, care sînt în final, la fel de ambigue ca şi oracolele lumii antice. Acesta îincearcă să citească stările inconştiente ale omenirii, scanînd masiv limbajul folosit în mii de site-uri web. Procesul implică mai multe programe numite „păianjeni“ sau „agenţi”, care citesc tot internetul, în căutarea unor anumite cuvinte-cheie. Programul a fost conceput iniţial pentru realizarea unor previzuni financiare, legate de bursă şi de investiţii. În 2001, unii programatori au observat că rezultatele obţinute erau mai mult decît simple informaţii financiare. Frazele au început să se lege, să se combine cu anumite date din calendar, începînd să primească un sens. Specialiştii şi-au dat seama că ar putea avea de-a face cu nişte predicţii legate de evenimente viitoare. Unul dintre evenimentele majore pe care dezlegarea acestor fraze le-a putut prezice sînt chiar atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001. Dacă într-adevăr acest sistem funcţionează, atunci viitorul nu arată prea roz: pe lîngă calamităţi naturale, conflicte armate, apare şi data de 2012. Web-Bot prezice că anumite catastrofe vor lovi Pămîntul la acea dată, ca urmare a unei alinieri stranii a planetelor.

Lumea după 12.12. 2012
 

     Sînt voci care susţin că maiaşii nu au mai înregistrat nimic dincolo de această dată fatidică, însă există documente care par să contrazică acest lucru. Anumite rămăşiţe ale culturii maiaşe vorbesc şi despre alte evenimente care au loc după 2012. Multe dintre acestea sînt prezentate sub forma unor date foarte îndepărtate. Într-una dintre tăblitele inscripţionate de la Palenque, apare o altă dată a calendarului, 1.0.0.00.8 5 Lamat 1 Mol, echivalentul datei de 21 octombrie 4772, cu aproape 3.000 de ani în viitor. Regele Pacal din Palenque a prezis că la această dată un important eveniment maiaş îşi va sărbători a 88-a aniversare, sugerînd astfel că acesta nu credea că lumea se va termina în 2012.
     În ciuda imensei publicităţi şi discuţiilor care se desfăşoară pe seama acestui eveniment ce se apropie, Susan Milbrath, curator la Muzeul de Istorie Naturală din Florida, a declarat îin numele comunităţii arheologice că nu a fost descoperit, pînă în prezent, vreun document care să ateste că maya credea că lumea se va sfîrşi în 2012, ci doar că în acel moment se va încheia un mare ciclu calendaristic, care fără îndoială va avea şi urmări la nivel planetar, dar nu neapărat apocaliptice. „Pentru vechii maya, data reprezintă o mare sărbătoare de încheiere a unui întreg ciclu”, declară Sandra Noble, director executiv la Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies din Florida. În viziunea acesteia, întreaga isterie mediatică declanşată în jurul acestui eveniment, nu este decît o ocazie de cîştig pentru anumite părţi. Părerea acestora este susţinuta şi de E. Wyllys Andrews, director la Universitatea Tulane: „Va fi un alt ciclu. Ştim cu siguranţă că civilizaţia maya ştia că mai fusese un astfel de ciclu înainte, ceea ce implică şi faptul că ştiau că va urma un altul“.

Îndoieli
 

     Unii oameni de ştiinţă sînt de acord asupra faptului că, în ciuda metodelor şi mijloacelor ştiinţifice de care dispunem, nu putem prevedea viitorul întocmai. Pentru aceştia, mesajul profeţiilor este că trebuie să ne păstrăm o atitudine optimistă în ceea ce priveşte viitorul. Tot timpul oamenii s-au gîndit că sfîrşitul lor este aproape, l-au anticipat şi l-au asteptat. Pînă în prezent, însă, s-au înşelat de fiecare dată.

Cărămida de la Comalcalco
 

     Institutul de Arheologie din Mexic a recunoscut luna trecută existenţa celui de-al doilea artefact maiaş pe care este inscripţionat un text ce face referire la data de 21 decembrie 2012. Oficialii mexicani resping, însă, orice teorie care sugerează că maiaşii ar fi prezis că această dată va aduce sfîrşitul lumii. Pînă acum, majoritatea experţilor cunoşteau o singură inscripţie maiaşă ce făcea referire la această dată, o tabletă de piatră din situl arheologic Tortuguero. Acum, însă, Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic a dat publicităţii un comunicat în care se precizează că o altă inscripţie, găsită în situl arheologic Comalcalco (foto), face referire la controversata dată. Arturo Mendez, purtătorul de cuvînt al instituţiei mexicane, a afirmat că fragmentul de cărămidă ce conţine respectiva inscripţie a fost descoperit acum cîţiva ani, fiind studiat intens de specialiştii institutului. Acum, inscripţia este păstrată într-o colecţie privată a institutului, la care publicul nu are acces. „Cărămida de la Comalcalco”, cum este supranumit artefactul, datează de acum 1.300 de ani. Anumite pasaje sînt dificil de citit, însă ultimele simboluri au fost interpretate de cercetători. Astfel, inscripţia se încheie cu fraza „Va coborî din cer”. Experţii spun că este cel mai probabil vorba despre Bolon Yokte, un misterios zeu maiaş asociat atît cu războiul, cît şi cu creaţia. Arheologii spun că poziţia în care a fost găsită cărămida, cu inscripţia spre interiorul zidului, sugerează că maiaşii nu au intenţionat ca mesajul înscris pe ea să fie citit. Cercetătorii institutului resping teoriile conform cărora data inscripţionată reprezintă momentul de start al apocalipsei. „Gîndirea mesianică occidentală a răstălmăcit cosmogonia civilizaţiilor străvechi, precum civilizaţia Maya”, anunţă comunicatul Institutului. Experţii institutului afirmă că maiaşii considerau că timpul parcurge o serie de cicluri care încep şi se termină cu regularitate, fără a crede că finalul unui ciclu are consecinţe apocaliptice. Deoarece zvonurile care sugerează că maiaşii ar fi prezis un eveniment apocaliptic în 2012 continuă să circule pe Internet, institutul va organiza o întrunire a celor mai importanţi 60 de experţi în cultura Maya, pentru a „limpezi incertitudinile care există referitor la calendarul maiaş”. Evenimentul va avea loc la Palenque, un important sit arheologic din Mexic

Alte sfîrşituri ipotetice
 

     8 septembrie 2040 - Aliniere planetară, despre care se crede că va avea efecte nefaste asupra Pămîntului, provocînd, în mod special, cutremure foarte puternice
2076 - sfîrşitul calendarului musulman
2240 - sfîrşitul calendarului evreiesc

Nicio supererupţie vulcanică în 2012
 

    Deşi există dovezi care atestă că supervulcanii au erupt de mai multe ori de-a lungul celor 4,5 miliarde de ani ai Pămîntului, NASA susţine că în 2012 nu va avea loc un astfel de eveniment. Termenii de „supervulcan” şi „supererupţie” sînt relativ noi şi se referă la un vulcan a cărui erupţie explozivă ar elibera de 10 mii de ori mai multă lavă decît erupţia catastrofală a Muntelui Saint Helens în 1980, una din cele mai mari erupţii recente. De-a lungul istoriei sale, Pămîntul a fost supus mai multor supererupţii, dovadă fiind păturile de cenuşă care au acoperit suprafeţe mari ale continentelor şi craterele uriaşe de pînă la 100 de kilometri rămase în urma erupţiilor din Indonezia, Noua Zeelandă, Statele Unite şi Chile. Cea mai mare supererupţie din istorie se pare că a avut loc în Sumatra. Acum 74.000 de ani, Muntele Toba a erupt şi o acoperit cu lavă o suprafaţă mai mare de 28.000 de kilometri pătraţi. Prin comparaţie, magma care a ieşit la suprafaţă în 1883 din Muntele Krakatau s-a aşternut peste doar 12 kilometri pătraţi. Deşi vulcanologii încă mai efectuează cercetări pentru afla ce anume provoacă o supererupţie, ei spun că datele pe care le au indică faptul că un astfel de eveniment nu va avea loc prea curînd. Încercînd să determine frecvenţa cu care au loc aceste supererupţii, specialiştii au concluzionat că o dată la un milion de ani au loc 1,4 supererupţii. În ciuda acestor calcule, oamenii de ştiinţă spun că nu este neapărat necesar ca la fiecare milion de ani să apară o supererupţie. Multe milioane de ani pot trece pînă cînd un supervulcan să erupă. Vulcanologii nu pot prezice cu acurateţe momentele în care un supervulcan va erupe, dar monitorizarea vulcanilor activi le indică faptul că omenirea nu va fi martora unei supererupţii în 2012.

O apocalipsă mai puţin pentru 2012
 

     Cea mai celebră predicţie apocaliptică din 2012 este cea inspirată de calendarul mayaş. Totuşi, nu este singura prevestire de acest tip. Alte anunţuri de apocalipsă sînt desprinse din Biblie, din intrepretări ale scrierilor lui Nostradamus şi din astrologie. Jurnaliştii de la Brevard Times s-au întrebat dacă nu cumva ar trebui să ne temem şi de o altă apocalipsă, cu origini ştiinţifice de această dată. Vorbim de furtunile solare din 2012 şi efectele lor asupra planetei noastre. În 2012, Soarele va atinge un maximum de activitate, eveniment care are loc o dată la circa 11 ani. Jurnaliştii i-au luat un interviu unui expert NASA în fizică solară, Alex Young. „Am învăţat foarte multe despre furtunile solare. Ştim din timp cît de puternice vor fi, ce zone ale Globului pot fi afectate. Dacă le tratăm cu atenţia pe care o acordăm unui uragan, putem preveni efectele lor”, a spus Young. „Trăim pe o planetă cu o atmosferă destul de subţire. Cunoaştem efectul furtunilor solare de-a lungul a mii de ani, aşa că putem spune că acestea nu pot distruge complet atmosfera, care să ne lase neprotejaţi”, a adăugat omul de ştiinţă. El a spus că, dacă într-o zi se produce o erupţie solare mai puternică, asta nu înseamnă neapărat că sîntem în pericol. „Vom fi martorii unei aurole spectaculoase”, arată el. Alex Young ţine să contrazică scenariul apocaliptic ce se bazează pe furtunile solare. „Cunoaştem destul de bine Soarele. Îl monitorizăm 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămînă. Şi putem să spunem că o super furtună solară nu va distruge planeta”.

Comments
Comentariu nou Cautare
Iniţiatul Român  - Mesaj de Anul Nou   |17-12-2011 15:46:17
INIŢIATUL ROMÂN
Mesajul Divin şi Sfânt al Iniţiatului, pentru anul
2012:
I. Semeni ai mei, Forme Fiinţe ale Domnilor Sfinţi Unici şi ale
Domnilor Sfinţi Unici şi Universali, din universul divin energobiologic, vă
urez vouă, Românilor şi întregii Umanităţii a celor ce ne numim
Semioamenii Ylfy, o caldă binecuvântare părintească şi multă sănătate,
din partea Creatorilor vieţii vii şi a vieţii vii raţionale, Cei ce sunt
Domnii „DUMNEZEEU – Dumnezeeu”// Dumnezeei ai Dumnezeeilor şi Domnii
„DUMNEZEEU – Dumnezeeu”.
II. Cu permisiunea, Onorabililor Taţi Divini,
vă aduc la cunoştinţă o parte din evenimentele hotărâte să se
împlinească, pe planeta Vieţii Vii Terra, în anul 2012:
a. Continuarea,
peste Timpul Istoric Trecut, a Războiului nuclear început şi neterminat, în
anul 1986, de către Semioamenii de pe Planeta Terra;
b. Readucerea Timpului
Istoric Viitor în Timpul Istoric Prezent, începând cu primele zile ale lunii
februarie 2012, dată la care, în România, va avea loc un cutremur de
pământ, eveniment ce va deschide dezastrele ce vor urma (Războiul
nuclear);
c. Se îngăduie de către Inteligenţa Divină accesul într-o nouă
cunoaştere, într-o nouă Credinţă Divină transmisă, prin Revelaţie
Sfântă, Iniţiatului Român, ales de Divinitate ca Fiu şi Reprezentant Divin
al Ei, în acest Sistem Solar. Toate Religiile cunoscute şi practicate de
Semioameni, până acum, au fost inspirate de Inteligenţa Divină şi au fost
căi de cunoaştere primitivă a Adevărurilor Creaţiei şi Autocreaţie
Domnilor Sfinţi. Prin Cartea „Divina Carte” se vor uni toate Credinţele
voastre, întruna singură: Credinţa în Domnii „DUMNEZEEU – Dumnezeeu”//
Dumnezeei ai Dumnezeeilor şi în Domnii „DUMNEZEEU – Dumnezeeu”;

d. S-au ales două Popoare Sfinte, care să vă conducă până în anul 2033,
Poporul Român şi Poporul Rus. Aceste Popoare vor fi apărate împotriva
orişicărei agresiuni de către Fiii Divini Semioamenii Cosmici
(Extratereştrii) şi de către Domnul „DUMNEZEEU – Dumnezeeu”, Sfânta
Coroană Solară Fotonică, Super Fotonică şi Super Super Fotonică, Tatăl
Divin al Sistemului nostru Solar.
Iniţiatul Român  - Mesajul Iniţiatului către Poporul Român   |17-01-2012 19:25:32
INIŢIATUL ROMÂN
Domnul „DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR,
prin Revelaţiile Sfinte ale Cărţii „Divina Carte”, a binecuvântat
România.
1. Noi, toţi Românii să venim în întâmpinarea acestei
bunăvoinţe divine şi să devenim Poporul cel mai credincios;
2. Fiecare
dintre noi să împlinească fapte de caritate cu profund caracter spiritual,
generate de credinţă, dreptate, bunătate, respect şi iubire faţă de
semenii noştri;
3. Cel bogat să-l ajute pe cel sărac, direct prin donaţii,
sau indirect, prin impozitul progresiv pe salarii, către stat;
4. Cel ce
Guvernează, cel ce face Legile, cel ce veghează la împlinirea Legilor şi cel
ce Judecă să facă lucrul acesta cu competenţă, corectitudine şi
devotament.
5. Apel către Preşedintele României:
a) Să nu împartă
poporul său în prieteni sau supuşi ai săi şi în duşmani, opozanţii
principiali ai săi.
b) Să fie sincer, bun, drept, cinstit şi cu Conştiinţa
curată. Să fie credincios faţă de Domnul Dumnezeeu ce i-a îngăduit
mărirea, şi să-i îndemne pe toţi românii să se gândească la poruncile
divine. Lui nu-i este îngăduit să fie rău, să-i spioneze prin Serviciile
Secrete pe semenii săi şi să-i şantajeze. Aceste păcate nu aduc răul doar
asupra lui, ci şi asupra ţării prin încurajarea Codurilor Divine Diavoli să
producă durere, nesiguranţă, ateism, derută şi duşmănie făţişă între
semioameni.
c) Prin răutatea sa dovedită, prin spiritul de gaşcă, prin
necunoaşterea legilor divine ale iubirii şi ale credinţei, el s-a
discreditat. Divinitatea îi retrage sprijinul divin şi îl îndeamnă să se
retragă în meditaţie şi singurătate. Comportamentul său neadecvat
situaţiilor de criză i-a condamnat pe români la sărăcie şi suferinţă. El
a devenit un dictator. România nu este un vapor din metal, este o umanitate
care i-a încredinţat destinul ei. Noi l-am votat pe el pentru că nu am vrut
să-l votăm pe Mircea Geoană, nu pentru că era mai bun, ci pentru că asta a
fost singura soluţie. Argumentul, că poporul l-a ales, este un motiv
infantil, în mod normal, Preşedintele trebuia să fie Teodor Stolojan. În
primii săi ani de mandat, nu şi-a arătat răutatea şi incompetenţa, acum,
însă, îi vedem adevărat faţă de dictator nemilos cu duşmanii săi şi
generos cu slugile sale corupte. Codurile Divine Diavol l-au transformat,
gândirea lui este la un pas de paranoia. Fără credinţă în Dumnezeeu, el
şi-a pierdut busola, navighează pe suferinţa şi durerea sărmanului român,
care a început să nu-l mai suporte. El l-a supărat pe Domnul DUMNEZEEU –
Dumnezeeu şi va plăti aici pe Pământ, cât şi la Judecata
Divină.
6. Români! vă aşteptă şi alte nenorociri. Vedeţi Mesajul
Iniţiatului Român de Anul Nou. Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că
nici o faptă a Semiomului fiinţă fizică raţională, nu va fi uitată la
judecata de apoi. Pedeapsa divină va dura trei miliarde de ani tereştri.
Această viaţă a noastră este o Experienţă de viaţă vie fizică Semiom.
Adevărata viaţă divină începe după ce trece această viaţă.
7. Domnul
DUMNEZEEU – Dumnezeu să ne ajute să ne trezim şi să-l iubim pe El ,
Creatorul nostru, prin credinţă faţă de El, şi printr-o nouă viaţă
spirituală.
Iniţiatul Român  - Mesajul Iniţiatului pentru luna februarie 2012   |14-02-2012 14:26:29
INIŢIATUL ROMÂN
Mesajul din luna Februarie 2012
Domnul „DUMNEZEEU –
Dumnezeeu // DUMNEZEEUL DUMNEZEEILOR, prin Revelaţiile Sfinte ale Cărţii
„Divina Carte” (Site: http://armagheddon.ro.), a binecuvântat România.

8. Semeni ai mei, fraţi români, sunt pe punctul de a finaliza „Divina
Carte”, al cărei Cod Divin Final este „God Ou Die”. Acest Cod, al
cunoaşterii divine, reprezintă limita maximă de cunoaştere pentru o Fiinţă
Semiom de gradul trei, aşa cum sunt Fiinţele Semiom de pe planeta Terra.
9.
Ultima Revelaţie Sfântă, primită de la Domnul Sfânt Unic şi Universal
Cercul Divin Magic Suprem „Y • y”, ne spune că viaţa Semiomului Ylfy, pe
planeta Terra,
aşa cum o ştim acum, va mai dura 6 ani. În acest timp, în
România, va fi un cutremur de pământ de peste 7,0 grade, pe scara Richter,
limitat, ca expunere, de acum încolo, la timpul de doi ani şi patru luni, dar
posibil să se întâmple în orice moment.
10.Timpul Istoric Prezent,
începând cu data de 1.02.2012, se autocrează din Timpul Istoric Viitor, nu
cum aceasta s-a autocreat în ultimii 25 de ani. Nu mai pot fi activate
„Întoarcerile în Timpul Istoric Prezent” de către Domnii Sfinţi Unici
şi Universali, Taţii şi Creatorii noştri divini.
11.Începe lupta finală
între Fiinţele Întunericului şi Fiinţele Luminii. Ateii, fundamentaliştii
credincioşi criminali, fiinţele antisociale sunt Fiinţele Întunericului.
Polul acestei lumi este China, Coreia de Nord şi celelalte Ţări şi popoare
fără credinţă în Domnul Dumnezeu. Polul Fiinţelor Luminii este Poporul
American, jumătate din Poporul Rus şi celelalte Popoare care cred cu adevărat
în Domnul Dumnezeu.
12. Domnul DUMNEZEEU – Dumnezeeu // DUMNEZEEUL
DUMNEZEEILOR să ne ajute să ne trezim şi să-l iubim pe El, Creatorul nostru,
prin credinţă faţă de El, şi printr-o nouă viaţă spirituală.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 193 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

8.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4659870

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare