Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Ecologie şi administraţie
Ecologie şi administraţie

 

      Trăim într-o lume în care politicile de protecţie a mediului au devenit o realitate. Dar o realitate de cele mai multe ori nedreaptă şi dureroasă pentru noi, care facem parte din ţările sărace ale Uniunii Europene. De cele mai multe ori istoria ne-a predat lecţia supravieţuirii prin propriile mijloace, iar acest lucru este elocvent şi pentru vremurile pe care le trăim astăzi. Este foarte greu să ceri unei naţiuni cu 60 % din gospodării fără apă curentă şi canalizare să se conformeze la o serie de directive europene pretabile civilizaţiilor avansate. Doar dorinţa de a rezolva problemele nu este suficientă, ea trebuie armonizată cu inteligenţă şi seriozitate şi nu în ultimul rînd cu educaţie. Ca un exemplu în acest sens, constatăm faptul că sume importante de bani, colectate prin intermediul taxelor de mediu şi ajunse la Fondul de Mediu sînt cheltuite pe programe şi proiecte care nu ţin strict de evoluţia firească a nivelului de civilizaţie socială. Administraţia publică locală este fundamentul unei comunităţi. Dacă priorităţile şi acţiunile ei sînt indreptate mai intîi spre cetăţean, atunci este posibil să reducem decalajul social între cei care dispun de condiţii decente de trai şi cei care trebuie sprijiniţi să le obţină.
     Este foarte important să ne informăm în legătură cu starea mediului înconjurător şi cu măsurile care se iau , în acest fel, putînd să-i motivăm pe semenii noştri să treacă la acţiuni concrete. Ii putem motiva pe vecini, colegi, colaboratori, să înţeleagă că trebuie să ne impunem o eco-atitudine în cartier, la şcoală, la serviciu. În calitate de cetăţeni ai oraşului, putem sprijini candidaţii care ne dovedesc că privesc chestiunile mediului cu responsabilitate şi ne putem exercita drepturile, pentru a vota în favoarea celor dedicaţi acestor probleme. România este, conform unui studiu publicat de Comisia Europeană, ţara care stă, e adevărat după Bulgaria, cel mai rău în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor municipale dintre toate ţările Uniunii Europene. Raportul, publicat la Bruxelles în data de 16 aprilie 2012, ne face de râs ca naţiune. Ne aşteptam ca unele modele europene privind gestionarea deseurilor, care şi-au dovedit eficienţa să fie implementate şi la noi. Avem o ţară frumoasă unde, după raportările ministerului mediului , se reciclează doar 2% din deşeuri iar restul se depun în gropi "ecologice" unele teoretic inchise. Pentru rezolvarea acestor probleme trebuie în principal ca administraţia locală să fie alcatuită din profesionişti, care gîndesc în echipă şi au o viziune clară asupra problemelor comunităţii. O astfel de echipa PERmanent alături de cetăţeni este la dispoziţia alegătorilor din Făgăraş. Trebuie doar să-i daţi startul în 10 iunie 2012. (Ing. Ciprian Ţeţiu, PER Făgăraş) 09.05.2012

 

 

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4765991

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare