Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Zeii sînt muritori
Zeii sînt muritori

 

     Cel puţin şapte oameni s-au sinucis la aflarea veştii că Michael Jackson a murit. Acesta este un prim bilanţ al isteriei care s-a produs după dispariţia  ,,regelui muzicii pop“. Pentru unii oameni a fost uşor să confunde un artist genial  cu un zeu, fără de care viaţa lor nu a mai putut  continua. Astfel se continuă o tradiţie milenară, în care omenirea a crezut orbeşte în unii oameni,  i-a ridicat pe piedestaluri, i-a făcut  zei  şi a uitat că pînă la urmă toţi  sînt simplii muritori, cu toate slăbiciunile aferente. Toată societatea umană se bazează de fapt pe acest principiu. Se găseşte cîte un conducător, care este lăsat apoi să  hotărască în numele celor mulţi. Acest principiu se aplică la fel de bine şi la  Făgăraş. Sînt aleşi locali în care unii făgărăşeni cred orbeşte, fără măcar să se  mai obosească să se gîndească ei înşişi la binele lor, sau cum ar proceda într-o anumită situaţie. Astfel, chiar şi cele mai ilogice hotărîri sînt de multe ori acceptate sub sintagma ,,sînt oameni deştepţi, lasă că ştiu ei ce fac acolo“. Făgărăşenii au uitat, şi mulţi nu au ştiut niciodată, că pot să aibă o opinie şi  trebuie să facă orice pentru a se  face auziţi şi luaţi în seamă.  In mod ironic, tocmai acum, în democraţie,  aproape nimeni nu se mai revoltă, nu ia atitudine, nu gîndeşte pentru el. Opinile personale contradictorii celor oficiale  se dezbat doar după cîteva beri sau  la colţ de stradă cu cîte un cunoscut. Aceleaşi opinii dispar brusc în momentul cînd făgărăşeanul se întîlneşte cu  conducătorii. Simpla prezenţă a unui primar sau  a unui consilier local  intimidează, face nemulţumirile să dispară, şi revoltaţii  ajung să se muleze  după discursul oamenilor puternici, pentru că nu este înţelept să te pui rău cu ei. Astfel, orice matrapazlîcuri la nivel înalt s-ar face în Făgăraş, sînt acceptate fără prea mari proteste. Localnicilor le este încă frică de zei, chiar dacă oamenii din funcţia de ,,zeu“  nu şi-au  cîştigat pe drept această titulatură şi doar ocupă postul temporar. Făgărăşenii ar trebui să înţeleagă că fiecare dintre ei este de fapt consilier local şi primar, iar în momentul cînd se face o nedreptate, cînd se ia o decizie greşită au dreptul  să meargă în plenul consiliului local şi să îşi spună opinia. Doar atunci ,,zeii“ vor redeveni muritori de rînd, fără  ,,înţelepciune din oficiu“ şi interese cu titlu de lege.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 132 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

9.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766041

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare