Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Blat la bac
Blat la bac

 

     Încă de pe vremea comuniştilor profesorii de liceu aveau normă şi un anumit procent dintre elevi trebuiau să promoveze cu brio examenul de bacalaureat, pentru a arăta că tineretul este studios şi pregătit să construiască socialismul ştiinţific. După 1989 lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Presiunea de la organele centrale nu mai e la fel de puternică, dar în schimb a crescut presiunea din partea părinţilor. Aceştia se constituie în comitete ce au ca scop asigurarea unui ,,fond de protocol“ sau la colegile naţionale, a unui fond de premiere. Astfel, profesorii au ajuns să primească în fiecare an cadouri de mulţumire, în valoare invers proporţională cu pregătirea reală a elevilor. Banalele flori au fost înlocuite cu lănţişoare de aur şi alte lucruri cu o valoare perenă şi pînă şi clasicele porţelanuri au căzut în dizgraţie. Cu gîndul la cadouri, profesorii au devenit interesaţi în timpul examenelor de arhitectura pereţilor, permiţînd elevilor să copieze în voie. Cum la unele examene mai trebuie să ai şi de la cine copia, profesorii nu se dau în lături să rezolve chiar ei exerciţiile, greşind minor, ca să nu bată la ochi. Din fericire situaţia este pe cale să se rezolve, ministerul publicînd din timp subiectele şi rezolvările. Pentru elevi, bacalaureatul este acum un adevărat ,,examen al vieţii“ pentru că încep să vadă care sînt valorile lumii reale: şpaga, pilele, influenţa. Pentru cei care mai sînt inocenţi, liceul este ultima staţie înainte de realitatea dură a vieţii din România. Foştii elevi vor învăţa pe propria piele că zicala cu ,,Ai carte, ai parte“ se citeşte de fapt invers: ,,Dacă ai parte, faci rost şi de carte“. Notele de 10 din liceu sau de la bacalaureat nu vor conta nici cît negrul de sub unghie pentru angajatori, iar la facultate este doar un loc unde plăteşti taxe ca să obţii o altă diplomă ce îi va lăsa pe majoritatea angajatorilor indiferenţi.

Comments
Comentariu nou Cautare
carmen   |07-07-2009 17:30:25
Bine zis!!! ,,Gurile rele,, spun ca elevii din RN au dat peste o mie de euro pt
o media buna, iar cei din Senchea 600 de euro
mihai   |08-07-2009 09:25:51
si ti-e ciuda?
carmen   |08-07-2009 12:00:49
Mihai, ori esti un mare prost ori esti copil. Stai pe fundul tau frumos daca nu
ai nimic de spus
Mircea  - Parere   |08-07-2009 21:55:45
Carmen ... eu zic ca Mihai e totusi prost. Si inca unul cu "P" mare.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 146 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766024

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare