Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Concediu cu tine
Concediu cu tine

 

     Aş vrea să scriu în acest editorial despre vară, concedii, relaxarea de după un an de muncă, şi să le recomand făgărăşenilor locuri minunate în care ar putea merge. Asta nu este greu pentru că sînt destinaţii superbe atît în ţara noastra făra infrastructură şi servicii turistice cît şi la vecinii bulgari sau la grecii care trăiesc în mare parte doar din meseria de ,,a fi prietenoşi cu turiştii“. Problema este însă că nu prea am pentru cine să scriu. Făgărăşenii care au ştiut să se ,,orienteze“ fie ca privilegiaţi ai sistemului bugetar, fie ca intreprinzători care au făcut afaceri profitabile cu statul, sînt deja la a doua tură de Maldive, Canare, Mallorca, Tenerife şi alte destinaţii de fiţe. Majoritatea făgărăşenilor sînt săraci, aşa că preferă un concediu la ţară pigmentat cu munci agricole de sezon. Puţina clasă de mijloc, pentru care ar trebui să vorbesc de destinaţii turistice superbe şi rezonabile la preţ, probabil că acum este împovărată de rate, facturi şi spectrul crizei. Aşa că singura variantă pentru mulţi făgărăşeni este de fapt să îşi petreacă vacanţa acasă şi să încerce să îşi încarce bateriile în Ţara Făgăraşului. Din păcate, deşi pe hîrtie zona este una cu ,,potenţial turistic imens“ în realitate mai mult de două săptămîni nu ai ce vizita pe aici. Şi asta doar dacă incluzi în sejur o săptămînă la una din cabanele de pe văile din zonă, unde de fapt principala atracţie sînt grătare. Obiectivele turistice au ofertă săracă, neatrăgătoare şi chiar şi Cetatea Făgăraşului, piesa de rezistenţă, o epuizezi în maxim 2 ore. Pe partea de costuri, poţi să ai surpriza să constaţi că de fapt ieşeai mai ieftin în Grecia sau în Bulgaria deoarece cabanele din zonă percep în medie 100 de RON pe noapte, o masa copioasă costă în jur de 40 de RON/persoană, o zi la ştrand 50 RON şi aşa mai departe. Dacă îţi place agitaţia poţi să aştepţi ,,Zilele Făgăraşului“ , unde o să te simţi ca pe litoral, înconjurat de tarabe, kitch-uri, muzică din toate părţiile, romtaliană şi feţe bronzate. Orice ai alege să faci în concediul petrecut acasă sau aiurea, singurul lucru care contează este de fapt să îţi iei o vacanţă de la tine însuţi, de la muncitorul din tine care nu are niciodată timp să cîştige, să uiţi de servici, de telefoane, de facturi şi bănci. Să te bucuri de familie, de prieteni, de iarba care creşte sau de răsăritul soarelui. Aceste lucruri sînt cele mai ieftine şi aduc de fapt cele mai mari bucurii.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 86 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

11.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4798699

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare