Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Babes: Stop morder
Babes: Stop morder

 

      Cîti dintre noi îsi mai amintesc de sacrificiul lui Liviu Cornel Babes? Rãspunsul pare sã fie clar: putini, foarte putini.
     La 2 martie 1989, brasoveanul Liviu Cornel Babes s-a învoit de la serviciu pentru a-si sãvîrsi crezul, de altfel unul deosebit de curajos pentru acea perioadã dominatã si controlatã de securitatea comunistã. Liviu Cornel Babes învinsese un întreg regim politic dictatorial. Si-a dat foc, iar torţa vie a trupului sãu a alunecat pe pîrtia din Poiana Brasov. A lãsat un îndemn natiunii noastre cu semne vãdite ale unui creier spãlat de comunisti: ,,Stop morder, Auschwitz-Brasov“. Oamenii cu parpalace negre si lungi, dar bine legati, au ascuns bine cazul. Noroc cã în acea zi de primãvarã timpurie pe pîrtie s-a aflat un cetãtean strãin, un scotian, care a asistat la întreg filmul derulat de curajosul brasovean si a încercat sã-i acorde ajutor. Scotianul a prezentat apoi sacrificiul românului în presa din tara sa, astfel cã întreaga Europã a fost încã o datã martorã la viata românilor sub regimul ceausit.

     La un sfert de veac de la moartea lui Liviu Cornel Babes, sînt organizatii care-l comemoreazã si care le amintesc românilor cã Babes a fost un martir. Dar o fac în stil românesc. Un erou, douã comemorãri, în aceeasi zi, dar la cîteva sute de metri distantã. O mînã de oameni la un parastas si cam tot pe atîtia la altul, fiecare însã cu politicienii lui. Octav Bjoza, presedintele AFDPR, a vorbit despre martirul Liviu Cornel Babes, dar si de unitatea românilor. ,,În astfel de momente ar trebui sã fim uniti. Ce exemplu dãm tinerilor nostri?“ spunea Bjoza, unul dintre miile de români luptãtori împotriva regimului comunist.
     Precum sacrificiul lui Liviu Cornel Babes au fost si altele, în decembrie 1989, dar sporadic si dupã aceea. Dar românul nu s-a trezit. Este motivul pentru care românii de astãzi îsi meritã viata. O viatã dominatã de sãrãcie, controlatã de oameni politici de proastã calitate, de oameni incompetenti la conducerea tãrii, de oameni care nu-si iubesc tara, dar care ocupã posturi cheie. Si încotro ne îndreptãm?
     Am stat recent de vorbã cu un om politic. Mare mi-a fost uimirea sã constat cã acesta trãieste într-o altã realitate. De fapt, România trãieste în douã lumi paralele. Una a românilor celor multi, sãraci, stresati, dar liberi si o Românie politicã, îmbuibatã, uzatã si smecherã. Cele douã nu mai au nimic în comun, sînt despãrtite total prin manipulare grosolanã, prin birocratie, prin limbaj de lemn, prin tot felul de interese strãine celui national. Cîtã dreptate avea pictorul spaniol Francisco de Goya spunînd ,,somnul ratiunii naste monstri!“. Eroi, martiri, sacrificii, libertate, istorie, cît mai reprezintã toate acestea pentru niste ,,monstri“ asa cum i-a numit cîndva maestrul Goya? (Lucia Baki)

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 139 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

7.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766093

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare