Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Şi ce dacă au murit români?!
Şi ce dacă au murit români?!

 

      Cînd a fost ucis Gheorghe Ursu în sediul Miliţiei din Bucureşti bătut şi torturat din ordinul unui maior securist, nu i-a impresionat nici măcar pe colegii de celulă care şi-au dat mîna la teribilul omor. Era anul 1985. Lingăii lui Ceauşescu din Securitate, Miliţie, Justiţie, şi nu puţini la număr, aveau o plăcere nebună de a-l apăra pe dictator mai mult decît legile ţării şi pe cetăţenii ei. Atunci a murit un român. După ani şi ani, dosarul disidentului anticomunist Gheorghe Ursu, poetul opozant al regimului comunist, a fost redeschis la insistenţele fiului acestuia. S-a format în cele din urmă un dosar de urmărire penală care a fost plimbat pe la toate parchetele de la cel Militar pînă la General timp în care a fost schimbată încadrarea trecîndu-se prin toate infracţiunile posibile. Tocmai pentru a se evita infracţiunea care reflecta adevăratele fapte, ,,crimă împotriva umanităţii".

 

Scopul anchetatorilor şi al procurorilor a fost clar, să obţină prescrierea faptei şi să-l scape de pedeapsă pe cel care s-a făcut răspunzător de uciderea disidentului. Săptămîna trecută a revenit în actualitate cauza deşi în ochii noştri, ai profanilor, au fost condamnaţi pentru uciderea disidentului Ursu un fost infractor de drept comun – Marian Clită, şi doi ofiţeri superiori de Miliţie – Tudor Stănică şi Mihai Creangă. Niciun reprezentant al aparatului de stat comunist şi mai cu seamă al Securităţii, care comanda înainte de 1989 toate aceste anchete monstruoase, nu a fost măcar deranjat cu o întrebare de vreun procuror, pentru această crimă politică. Astăzi, torţionarii comunişti precum maiorul Pârvulescu în cazul Ursu sau Ficior sau Vişinescu sau alţii ca ei sînt bătrîni şi îşi duc bătrîneţile liniştiţi cu pensii foarte mari faţă de cele ale românilor pe care i-au torturat. Cine îşi asumă responsabilitatea morală şi juridică pentru crimele comise în apărarea regimului comunist? 

     În Ţara Făgăraşului au fost mii de fapte criminale de genul ,,Ursu" în care au murit români. Torţionarii n-au răspuns în faţa legilor şi pozează astăzi drept nişte bătrîni liniştiţi care inspiră milă. Cei pe care i-au torturat zac în cimitire comune sau în locuri neidentificate încă. Istoria, poate, îi va invoca drept eroi ai neamului dacă adevăraţii istorici îşi vor impune punctul de vedere. Dar pînă atunci asistăm la opiniile fiilor, nepoţilor de torţionari, securişti, informatori, turnători care ocupă astăzi funcţii cu putere de decizie din ţară.
     Într-un sat făgărăşean s-a ridicat un monument în memoria eroilor satului. Preotul i-a adunat pe săteni pentru a stabili numele eroilor ce urmau să fie trecute pe monument. S-a obţinut o listă lungă, eroi din primul şi al doilea război mondial. Cînd s-a ajuns la eroii anticomunişti, o voce din mulţime s-a opus printr-un răcnet ,,NU". Atît de simplu s-au scos din listă eroii anticomunişti. De bună seamă că vocea de răcnet era a unui fost turnător. Nu mai departe este exemplul unui primar dintr-o comună făgărăşeană care s-a opus cu vehemenţă amplasării unei plăci comemorative pentru un partizan din Munţii Făgăraşului executat prin împuşcare de Securitate în 1954. ,,NU, în niciun caz" a ţipat acel primar. Pe astfel de oameni trebuie să-i cunoască şi generaţiile de azi. Se ştie cu siguranţă că la fiecare a treia casă din satele făgărăşene a fost un turnător care are urmaşi. La cîrma acestor sate au fost aleşi şi realeşi de către neamul turnătorilor acei primari care să le propovăduiască metehnele vechi. De la nivel local s-a ajuns la nivel judeţean şi naţional. Astfel România se scaldă de cîteva decenii în mizeria unei istorii în care poporului nu i s-a dat şansa să-şi reconcilieze trecutul. În continuare rămîne pe poziţie de forţă întrebarea: ,,Şi ce dacă au murit români?" (Lucia BAKI)
  

Comments
Comentariu nou Cautare
Hultanul   |09-07-2014 00:02:20
Politruci adusi de armata rosie in 45 au actionat dupa metode experimentate de
KGB !Profilul celor alesi in functi de exterminare a elitei poporului roman era
bazat pe promovarea celor cu tenta criminala in comportament ,multi de alte
origini etnice decit cea romana !In primul regim de dupa 1945 ,cam 90% din
numiti in guvern si la securitate , nu erau romani ci evrei si alte
nationalitati conlocuitoare . !Scolarizarea in celebre institute de dezinformare
din Rusia , ca cea a lui Ion Ilici Iliescu ,pregatea rezerve de vinzatori de
tara si neam pt alte momente ale istoriei !
Muncitori batuti si arestati in
miscarea din Brasov din 1987 de securistul Ristea Priboi au ramas cu oasele
rupte , iar Priboi a fost numit consilier prezidential si apoi ambasador, dupa
simulacrul de revolutie din 89 ca un semn pertinent de regimul ce conducea tara
si orientarea lui !
La fel toti cei vinovati dupa 1945 de distrugerea in
inchisori fizic si moral a peste 2 milioane de romani din elita tari (doctori
,ingineri,ofiteri , intelectuali ) au incasat pensi prin reconcilierea
iliesciana din 1989 de la 1000 de € in sus lunar, iar in ultimi 25 de ani
din 1989 pina acum nimieni din guvernare nu a luat nici cea mai mica masura
impotriva pensilor lor nesimtite ce sfideaza bunul simt! Bataia de joc
,continua cu nepoti celor adusi de tancurile rosi la cirma tari !Ce popor al
lumi isi mai rasplateste tortionari lunar cu indemnizati cit 10 salari de
muncitor ?
Desteapta-te romane !
dan   |10-07-2014 10:43:27
Doamna lucia baki, declamati in articol ca trebuie stiuti cei ce se opun
amplasarii placilor comemorative pt acesti eroi--dar dumneavoastra nu îi
numiti...
zilnic mor oameni   |10-07-2014 16:26:51
Atunci mureau doar oamenii care nu doreau sa renunte la convingerile lor
politice sau religioase.Nu trebuiau sa fie omoriti pentru ca e inuman.
Astazi in
pseudodemocratie mor infinit mai multi oameni .Oameni fara convingeri politice
ori religioase,oameni nevinovati ignorati de catre stat ,ignorati de catre
biserica,oameni pe care istoria nu-i va aminti niciodata.
Pentru majoritatea
moartea va reprezenta speranza de a fi liberi cu adevarat.
Anonim   |12-07-2014 11:35:29
Convingeri pe dracu .Se vede ca nu esti fagarasan.
Lucia Baki   |10-07-2014 18:38:41
Le voi da numele fara nicio problema, dar nu intr-un editorial (opinie)ci in
articolul care va avea ca subiect actiunea legata de aceste placi comemorative.
Deci dupa ce le vom monta, actiunea ziarului Monitorul.
dan   |11-07-2014 00:56:14
Multumesc pentru raspuns, astept!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 130 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766038

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare