Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Buruienile care ne întunecă cerul
Buruienile care ne întunecă cerul

 

     Marele actor Dorel Vişan a spus zilele trecute nişte vorbe care valorează cît 10 analize ale sociologilor sau ale analiştilor politici. ,,România este o grădină fără grădinari. Nu a mai plivit nimeni buruienile şi aceste au împresurat trandafirii, ba chiar au crescut mai mari ca ei“. În mod logic, statul ar trebui să fie grădinarul care să aibă grijă de dezvoltarea trandafirilor, de punerea lor în valoare. În România însă tocmai buruienile, tenace, lipsite de scrupule, disperate să ajungă cel mai sus, sînt protejate. Doar din cînd în cînd mai sînt speriate cu ierbicid îndoit cu apă de genul DNA, PNA, ANFP. Toate aceste buruieni, cu rădăcini gigantice, înfipte adînc în bugetele locale sau guvernamentale, au ajuns să ia tot oxigenul şi soarele restului de flori, plante sau trifoi din grădina României. Ţara s-a cufundat într-o adîncă umbră, unde nimic nu mai contează şi pînă şi soarele apare doar plătit. Orice scandal, orice deturnare de fonduri, orice contract neperformant cu valenţe de ,,tun“ sînt uitate a doua zi, fără ca nimeni să fie tras la răspundere. Am ajuns cu toţii să ne uităm indiferenţi în sus la buruieni şi să vedem cum se îmbuibă cu hrana noastră şi otrăvesc speranţele noastre, viitorul copiilor noştri născuţi sau nenăscuţi. Politicienii s-au transformat de mult în afacerişti veroşi, care fac cel mai profitabil comerţ din lume. Nu produc nimic, dar iau comision din orice. O replică, cenzurată în filmul ,,Ticăloşii“, reprezintă perfect ceea ce sînt de fapt majoritatea oamenii politici. ,,Dacă aduni la un loc toţi hoţii din România şi bagi mîna între ei, ai foarte mari şanse să dai mîna cu primul ministru“. Ieşirea din comunism, unde totul era ,,al nostru şi al statului“ şi trecere în capitalism unde eşti proprietar şi patron pe bucăţica ta, a însemnat în România cel mai mare jaf din istoria recentă, pe lîngă care ocupaţia germană din timp de război e o glumă. Istoria şi-a făcut în sfîrşit datoria, şi după ce sute de ani în am fost jefuiţi, umiliţi şi suprataxaţi de turci sau austro-ungari, a venit momentul să fim priviţi şi trataţi ca iobagi de proprii noştrii aleşi. S-a demonstrat astfel că de fapt noi sîntem proprii noştri duşmani, că somnul raţiunii şi a naţiuni naşte monştii, buruieni şi hoţi.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 132 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4765996

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare