Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Ne plac băieţii ,,de gaşcă“
Ne plac băieţii ,,de gaşcă“

 

     Stirea care a zguduit România la sfîrsitul saptamînii trecute se referea la tragicul accident din localitatea Scînteia, unde un pusti teribilist si iresponsabil a condus un microbuz peste linia de cale ferata fara sa tina cont ca trecea în acel moment si un tren pe acolo. Nu mai putin de 13 pasageri au murit pe loc si nimic nu îi mai poate aduce înapoi. Acest caz este doar unul din nenumaratele cazuri similare din România, în care oamenii ajung în niste pozitii carora nu le constientizeaza responsabilitatea. Cînd eram copil, poate si datorita sistemului comunist, priveam spre institutii cu mare respect, iar cei care lucrau acolo erau un fel de semi zei. Aveam la fel de mare respect atît pentru doctori cît si pentru soferi sau frizeri. Sînt convins ca si ei aveau în acel moment un respect mare pentru profesia lor si poate de aceea aveau si o anumita morga si seriozitate cînd era vorba de munca. În România de acum, în plina democratie salbatica, aproape nimic din responsabilitatea cu care îti faci propria meserie nu a mai ramas. Am constatat ca în institutii care guverneaza destine de fapt lucreaza oameni normali, chiar mediocrii, ca si soferii beau pîna la 5 dimineata chiar daca merg în cursa, ca orice pusti teribilist din spatele blocului poate sa devina fara efort sofer de microbuz, ca preotii pipaie fetele în altar. Cu totii stim cîte un politist ,,prost îngramadit“, un judecator ramolit si senil, un functionar care nu e în stare sa îsi repare acoperisul daramite sa gîndeasca pentru un oras întreg. De fapt asistam la un întreg fenomen în care conteaza mai mult popularitatea, sa fi de gasca, decît competenta si seriozitatea. Iar asta începe de la presedintele tarii, care nu este un intelectual sau un profesionist ci ,,un baiat de gasca simpatic“. Probabil ca si pasagerii microbuzului gîndeau despre tînarul sofer ca ,,e baiat bun chiar daca se mai da în spectacol si face raliuri cu un mijloc de transport în comun“. Realitatea este însa ca ,,baietii buni si simpatici“ sînt valorosi doar la cîte o chermeza sau chef pe cînd cei morocanosi dar profesionisti, pe care nu îi suporta nimeni, au mai mare valoare într-o societate normala.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 131 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

6.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4766042

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare