Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Editoriale Directori cu pretenţii
Directori cu pretenţii

 

     Clinchetul clopoţelului va aduna iar copiii în şcoli pentru a începe un nou an şcolar. Şcolile autorizate sanitar, dascălii instruţi titulari sau suplinitori pe posturi îi vor aştepta pe elevi. Au fost sute de milioane de euro cheltuite în ultimii doi ani pentru reabilitarea şi dotarea şcolilor din mai toate localităţile, dar şi pentru instruirea profesorilor. Analizînd scriptele şi facturile MCT nu putem decît să ne declarăm mulţumiţi de situaţie. Iar dacă urmărim, în teren, aceste cheltuieli, rămînem ca în faţa unei pierse de teatru cu homosexuali. Adică şocaţi. Şcoli cu devize de miliarde şi ele mai că pică pe elevi, iar la catedră îşi vor prezenta „abilităţile“ profesionale acei dascăli care n-au reuşit nici măcar să obţină cîteva zecimi peste nota dată din oficiu de evaluatorii lor. La ceas de bilanţ, ministerul de resort ridică din umeri cerînd îngăduinţa primarilor pentru a le plăti facturile uriaşe înghiţite slugarnic la poala algoritmului politic. Se vrea, de ceva vreme, ca şcolile de orice nivel să nu mai fie înregimentate politic. Şi acestea sînt vorbe frumoase cum numai politicienii le pot spune. Pentru că nu s-a implementat vreun proiect de genul acesta de 20 de ani. Parcă şi mai abitir se politizează învăţămîntul. Mare zarvă s-a instalat în ultima săptămînă în ograda PDL şi PSD. Tocmai pentru a transforma învăţămîntul preuniversitar într-un suport sigur al politicului. Sfidînd orice prevedere legală şi de bun simţ, cele două partide au numit directori în şcoli. Au fost călcate în picioare criterile profesionale, abilităţile manageriale ale profesorilor, prevederile legale în favoarea clientelei politice. Liderii politici au abramburit încă odată învăţămîntul. Învăţători au ajuns directori de grupuri şcolare, profesori cu definitivatul conduc şcoli din municipii, dascăli din sate administrează cele mai bune şcoli de la oraş, profesori făcuţi la apelul de seară s-au trezit cu nesimţire în fotoliul unei astfel de funcţii. Nu cred că doar liderii politici sînt vinovaţi pentru dezastrul din învăţămînt, ci şi profesorii care au cerut să ajungă în astfel de funcţii. Tupeul, orgoliul şi grandomania le-au luat minţile şi i-au aruncat în mlaştina mizeriei personale. Săracii elevi, dar şi părinţi care îşi pun speranţele în şcoala care trebuie să le educe odraslele. În astfel de condiţii va începe anul şcolar 2009-2010.

Comments
Comentariu nou Cautare
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 138 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

10.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4765990

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utile



Ziare