Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Reportaje Clubul Bilderberg - stăpînii lumii
Clubul Bilderberg - stăpînii lumii Email
Marţi, 15 Septembrie 2009 11:26

 

     Un scurt popas în culisele celui mai ocult club din lume risipeşte orice fel de îndoială faţă de soarta pe care o va avea întreaga omenire în viitorul apropiat. Artizanii Noii Ordini Mondiale ar fi însăşi membrii temutului Club Bilderberg. Diverşii analişti politici avansează tot mai des ideea conform căreia această organizaţie domină lumea şi controlează vieţile a miliarde de oameni. Grupul Bilderberg este considerat de majoritatea experţilor în politici oculte, drept cel mai înalt for de conducere al „Marilor Preoţi ai Capitalismului”.

 În acest club exclusivist pînă la absolut, nu ar avea acces oricine, chiar dacă persoana în cauză este foarte influentă sau potentă în plan financiar sau politic. În fiecare an, un misterios „Comitet de Conducere” emite cîte o listă de invitaţi pe care figurează maximum 130 de nume. Numele lor este ţinut în mare secret. Din puţinele informaţii care au „scăpat” presei de-a lungul timpului, reiese că pe lista celor 130 de persoane se regăsesc bancheri internaţionali, baroni ai trusturilor de presă, miniştrii guvernamentali din diverse ţări, prim-miniştrii, capete regale şi lideri politici. Clubul Bilderberg nu este singura instituţie secretă din subordinea Illuminaţilor, dar prin raza de acţiune şi dimensiunile obiectivelor sale, este cea mai ambiţioasă şi extinsă alianţă secretă din întreaga lume. Omenirea a perceput confuz ceea ce i se întîmplă cu adevărat, complăcîndu-se astfel în pasivitate socială. Opinia publică mondială a fost ameţită magistral datorită aplicării perceptelor haosului ideatic şi a dezordinii regizate cu scop precis. De-a lungul existenţei sale, deşi îşi neagă cu vehemenţă responsabilitatea pentru desfăşurarea istoriei, Clubul a avut cuvîntul decisiv în evenimente ca războiul din Vietnam, crearea organizaţiilor CECA, Euratom şi CEE, precursoare ale Uniunii Europene, războiul de Yom Kippur, loviturile de stat din Brazilia, Indonezia, Chile, Argentina, Honduras, Guatemala, debarcarea trupelor americane în Panama, bombardarea Ceceniei, războiul din Golf, inventarea şi susţinerea euro, conflictele nesfîrşite dintre Israel şi Palestina.
Unii critici nu ezită să-i considere pe bilderbergeri direct răspunzători de atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA. Clubul Bilderberg este pretutindeni.

Istoria şi ţelurile clubului
 

     Elita politică a lumii se întîlneşte anual, aproape ca într-un ritual al cărui sens scapă celor mulţi, în cele mai luxoase hoteluri şi reşedinţe private din Europa, iar odată la 4 ani, undeva în Statele Unite sau Canada. De la aceste întîlniri anuale şi-a tras numele probabil cea mai puternică organizaţie “vizibilă” implicată în conducerea întregului mapamond plitic. Istoria Clubului Bilderberg se confundă cu aceea a planetei noastre după cel de-al Doilea Război Mondial. Prima reuniune oficială a avut loc între 29 şi 31 mai 1954, în localitatea olandeză Oosterbeek. Atunci a şi împrumutat numele Hotelului Bilderberg, amfitrionul întîlnirii, al cărui proprietar era Prinţul Bernhard, tatăl actualei Regine Beatrix a Olandei. Originea Prinţului Bernhard era cel puţin interesantă dacă este să dăm crezare propriilor afirmaţii în care acesta pretindea că avea o ascendenţă directă nu doar în rîndul impăraţior Romei, ci şi în stirpea biblicului rege David. Scriitorul canadian Daniel Estulin afirma în lucrarea sa despre Clubul Bilderberg, că organizarea acestui for elitist ar fi fost sprijinită direct de către C.I.A., de unele societăţi secrete cu tentă mondialistă şi de Consiliul Afacerilor Externe (C.F.R.).Organizaţia este condusă de un for superior alcătuit din 39 de membri (24 americani şi 25 europeni) impărţiţi în trei comisii speciale, a cîte 13 membri fiecare. Comitetul de conducere are sediul în Elveţia şi stabileşte persoanele care vor participa la intrunirile anuale ale clubului.
     Motivele pentru care autori şi politicieni precum Cristina Martin, Jan van Helsing sau Daniel Estulin definesc Grupul Bildreberd drept „Guvernul Mondial Nevăzut” sînt strîns legate de cele trei mari ţeluri formulate de Prinţul Bernhard în anul 1954. Primul are în vedere crearea unui Guvern Mondial la începutul mileniului trei. Al doilea ţel vizează globalizarea economică mondială. Iar ultimul are în vedere crearea unei forţe armate globale care să reducă rapid la tăcere orice formă de opoziţie identificată oriunde pe planetă.

,,Ce urmăreşte cineva care are putere? Mai multă putere?”
 

     Acelaşi comitet special de conducere stabileşte de asemenea ce fel de politici şi planuri vor fi discutate în cadrul întrunirilor. La aceste consfătuiri secrete nu participă decît membrii care au dovedit loialitate totală şi necondiţionată intereselor oculte ale Caselor Rockefeller-Rotschild. Istoria recentă „neoficială” a demonstrat că orice plan al Grupului Bilderberg adoptat în decursul întîlnirilor anuale a fost pus în practică în maximum doi ani. În ultimii ani, printre invitaţii la întîlnirea anuală s-au numărat conducătorii unor trusturi şi companii multinaţionale precum IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia şi Daimler, după cum afirma agenţia de presă PR Newswire for Journalists. În afara fondatorilor oficiali, reprezentaţi de Printul Bernhard şi Joseph Retinger, adevăraţii stăpîni care au finanţat Clubul Bilderberg au fost multi-miliardarii David Rockefeller alături de membrii familiei Rotschild. Eminenţele cenuşii care au ţinut şi încă ţin frîiele politicii Grupului, sînt nimeni alţii decît Henry Kissinger şi Zbigniew Brzezinski, consideraţi de majoritatea analiştilor politici internaţionali drept adevăraţii stăpîni ai Americii în ultimii 50 de ani. Autori precum Jan van Helsing consideră, spre exemplu, că Zbigniew Brzezeinski este „naşul” tuturor preşedinţilor americani, niciunul dintre aceştia nefiind instalat la Casa Alba, dacă nu prezenta girul lui Brzezinski.

Baruch, cel mai important om de pe planetă
 

     O funcţie deosebit de importantă în structura de conducere a întregii lumi a deţinut-o figura temutului Bernard Baruch. Acesta a fost un personaj cu realizări aproape incredibile chiar şi pentru lumea în care trăim. Pînă la data oficială a morţii sale, 20 iunie 1965, Bernard Baruch a fost „neoficial” recunoscut în cercurile puterii oculte drept cel mai puternic om de pe planetă. De origine germană, Baruch a fost un finanţist, speculant, om de stat, şi consilierul secret al preşedinţilor Woodrow Wilson şi Franklin D, Roosevelt. În timpul celor două Războaie Mondiale care au măcinat omenirea în secolul trecut, Bernard Baruch a fost sfătuitorul preşedinţilor americani. Datorită sfaturilor sale (unii autori le denumesc ordine…), Statele Unite s-au angrenat în cele două conflagraţii mondiale.
     În lumea finanţiştilor americani a fost poreclit „Lupul Singuratic de pe Wall Street” deoarece era complet independent de piaţa financiară, şi totusi nimeni nu-şi putea explica cu exactitate sursa averii sale incomensurabile. El este artizanul „Razboiului Rece” desfăşurat între cele două superputeri mondiale. De fapt însăşi termenul de Razboi Rece-i aparţine cu exclusivitate, fiind folosit în premieră de Bernard Baruch în cadrul unei conferinţe din data de 16 aprilie 1947.

David Rockefeller, creierul clubului
 

     După mulţi ani de tărăgănări şi refuzuri, „creierul” oficial al Clubului Bilderberg, multimiliardarul David Rockefeller, şi-a publicat în anul 1999 un volum autobiografic în care recunoaşte voalat că face parte din Clubul Bilderberg şi din Comisia Trilaterală. Cea mai puternică armă a Grupului, aşa numita Comisie Trilaterală, este o formă superioară de conducere inter-statală pe lîngă care O.N.U. şi N.A.T.O. par nişte simple O.N.G.-uri care militează pentru protecţia frunzelor moarte din parcuri… Comisia Trilaterală, după cum sugerează şi denumirea sa, este un for superior de conducere care concentrează în el întreaga putere politică, militară, economică şi administrativă a Europei Occidentale, Statelor Unite ale Americii şi Japoniei. Există totuşi unele caracteristici comune ale aşa-zişilor “bilderbergeri”. Cu toţii fac parte din cele mai bogate familii ale lumii, au studiat în aceleaşi universităţi în scopul formării unei optici identice referitoare la lumea înconjurătoare, marea lor majoritate sînt membri în organizaţia cu caracter ermetic-conspirativ Skull and Bones. Mulţi dintre ei sînt proprietarii celor mai complexe şi prospere afaceri din întreaga lume, alţii îşi exercită influenţa cu ajutorul funcţiilor de conducere în cadrul celor mai influente guverne de pe glob.

Guvernul Mondial suntem noi… Că ne descurcam mai bine!
 

     “Fie că vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial. Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus” – James P. Wartburg, bancher american şi consilier financiar al Presedintelui Franklin D. Roosevelt. ,,În timp ce negau furios faptul că guvernează lumea în secret”, declară jurnalistul britanic Jon Ronson, ,,Membrii Grupului Bilderberg pe care i-am intervievat au recunoscut că deseori marile scandaluri, conflicte sau probleme internaţionale au fost influenţate de intrunirile lor”. Un astfel de exemplu evident a fost legat de Războiul din insulele Malvine dintre Marea Britanie şi Argentina. Atunci, cererea iniţială a guvernului britanic în care acesta solicită O.N.U. aplicarea de sancţiuni internaţionale Argentinei a fost respinsă. Enervat, Dawid Owen, pe atunci Ministrul de Externe al Marii Britanii, s-a ridicat şi a ţinut un discurs electrizant la una dintre întrunirile Grupului Bilderberg. În cel mai scurt timp, Comunitatea Internaţională a votat în majoritate impunerea sancţiunilor economice Argentinei. Clubul Bildeberg pare a urma cu stricteţe maxima Illuminaţilor de acum 300 de ani: „Totul pentru popor, dar fără popor”.

Trei ierarhii ca în Evul Mediu
 

     Păstrînd totuşi proporţiile, sistemul social prin care se autodefinesc membrii Clubului Bilderberg, pare a fi un fel de versiune updatată a piramidei sociale din Evul Mediu european, structurată în trei trepte ierarhice. Astfel, în vîrf găsim Iniţiaţii, cei care au primit o parte din secretele Illuminaţilor, urmaţi de membrii de rang secund care implementează şi conduc principiile şi ordinele în cadrul guvernelor ţărilor vasale. Pe ultima treaptă s-ar regăsi restul lumii, adică mai mult sau mai puţin de 7 miliarde de locuitori. După părerea lui Jan Udo Holey, această ordine de comandă ar replica întocmai simbolul piramidei deasupra căruia se află ochiul atotvăzător al Illuminaţilor, desen prezent pe bancnota americană de un dolar. Cei mai vehemenţi critici sînt grupaţi în Societatea John Birch şi beneficiază de ajutorul oferit de jurnalistul canadian Daniel Estulin, scriitorul britanic David Icke, autorul american Jim Tucker şi realizatorul de emisiuni radio, Alex Jones. Acesta din urmă avertizează că Grupul Bilderberg intentionează ca în următorii ani să dizolve treptat suveranitatea Statelor Unite, Canadei şi Marii Britanii pentru a crea o structură supra-naţională, denumită Uniunea Nord-Americană, similară cumva Uniunii Europene.

Autorii globalizării
 

     Riscîndu-şi propria viaţă, jurnalista independentă Cristina Martin argumentează o teză atît de simplă, încît pare de necrezut. În ultima jumătate de secol, sensul omenirii a fost decis şi drămuit exclusiv dintr-un singur centru de putere ocult, ce reuneşte elita economică, financiară, politică, militară şi intelectuală a lumii. Nu din filantropie, ei întruchipează cinismul perfect. Nici pentru bani pentru că banii sînt la ei.
     Ci numai pentru singurul ţel care-i ţine în viaţă, puterea absolută. Ei sînt autorii şi propovăduitorii globalizării şi ai Noii Ordini Mondiale. Ai trîmbiţatei şi falsei democraţii care le intinde la picioare popoare, ţări şi resurse. „În spatele lumii, ascuns de ochii oamenilor de rînd, într-o îngrijorătoare tăcere sepulcrală, un grup de taină se străduieşte să proiecteze şi să conducă destinele tuturor fiinţelor de pe planetă. (...) În decursul a trei zile din luna mai sau iunie (...) se întrunesc, cu cea mai mare discreţie, într-unul dintre hotelurile cele mai luxoase de pe planetă", descrie Martin, adăugînd: „Ei vor transforma Naţiunile Unite într-un guvern planetar, omogen, care nu va face diferenţă între ţări, ci între regiunile de pe glob, şi va impune aceleaşi legi unor culturi diferite. (...) Lumea unică de sub controlul acestor „stăpîni" trezeşte fiori, din cauza asemănării ei cu sistemul imaginat de către George Orwell în "Ferma animalelor" şi în "1984"".

Instituţii secrete care deţin puterea pe glob
 

     Pentru ca mecanismul să funcţioneze fără sincope, bilderbergerii se află în contacte neîntrerupte cu „activiştii" altor instituţii secrete care au monopolizat puterea şi influenţa pe mapamond.
     „Skull & Bones" este o societate masonică autonomă, adică neafiliată la nicio Mare Loja obişnuită, care contează azi pe 900 de membri. Printre ei se află si George W. Bush, care a aderat în 1968, fără a se feri să-şi recunoască public apartenenţa. „Mesele Rotunde", iniţiate de Cecil Rhodes, discipolul masonului englez John Ruskin, propovăduitorul teoriei impunerii unui control strict al statului prin intermediul unui dictator sau al unei clase conducătoare speciale, constituie astăzi un labirint de companii, instituţii, bănci şi sisteme educative „care ar avea nevoie de o muncă de un an pentru a i se stabili structura" (dr. Coleman, fost agent de spionaj britanic). Consiliul Afacerilor Externe (CFR), de fapt guvernul real al SUA, este o solidă grupare paramasonică, cu peste 3.500 de membri, care încearcă să sustragă băncile oricărei puteri, pentru ca acestea să ajungă sub controlul Guvernului Mondial. Nucleul dur al CFR este condus de fraţii Rockefeller. Acelaşi clan care „trage aţele" Comisiei Trilaterale, „...o grupare de persoane din SUA, Europa Occidentală şi Japonia, legate de marile finanţe, lumea afacerilor şi politică, ce oferă elitei provenite din masonerie posibilitatea de a se întîlni, în scopul unei colaborări secrete".
     I-a furnizat Americii doi preşedinţi: Jimmy Carter şi Bill Clinton. Masa Rotundă a industriaşilor europeni (ERT), un grup de presiune ale cărui propuneri şi indicaţii devin automat legi comunitare, pe care guvernele continentului le aprobă fără crîcnire. Dacă se confirmă coexisteţta a două masonerii - una vizibilă şi alta ascunsă (Masoneria celei de-a Patra Coloane), atunci Clubul Bilderberg se pare că acţionează chiar din interiorul acesteia din urmă.

Nume sonore ale lumii
 

     Numai simpla enumerare a identităţii cîtorva dintre personajele care au avut fie calitatea de fondatori, fie pe cea de membri ai Comitetului Înţelepţilor ori ai celui Director, fie pe cea de simpli membri activi ori participanţi periodici ar putea să confere dimensiunea influenţei de neînchipuit pe care Clubul o exercită şi a uriaşei sale puteri decizionale. Cităm la întîmplare: David Rockefeller, familia Rotschild, Henry Kissinger, Romano Prodi, prim-ministru al Italiei, regele Juan Carlos şi regina Sofia ai Spaniei, prinţul Charles al Angliei, Javier Solana, Bush-tatăl şi fiul, Donald Rumsfeld, Bill şi Hillary Clinton, Bill Gates, Jose M. Durao Barroso, preşedintele CE, George Soroş, Margaret Thatcher. La care mai pot fi adăugaţi, de pildă, reprezentanţi ai băncilor şi marilor concerne multinaţionale, baronii marilor trusturi de presă ai lumii, academicieni sau laureaţi ai Premiului Nobel. Cel mai bun argument pentru a demonstra importanţa pe care o are acest grup este o trecere, selectivă, în revistă a personalităţilor care au participat la una sau mai multe reuniuni Bilderberg: preşedintele Bancii Chase-Manhattan, David Rockefeller, fostul director CIA, John Deutch, fostul secretar de stat Henry Kissinger, foştii secretari generali ai NATO, Javier Solana si George Robertson, preşedintele Bancii Mondiale, James Wolfensohn, directorul FMI, Stanley Fischer, Bill Clinton (în 1991, cu puţin înainte de a se lansa în cursa pentru Casa Albă), răposatul patron de la FIAT, Gianni Agnelli, preşedintele Ford, Alexander Trotman, şi lista ar putea continua. Chiar daca e vorba de „reuniuni informale", este clar că atunci când se adună la un loc atâtea personaje de mare calibru nu o fac pentru a discuta despre vreme. Prinţul Bernhard spunea la întîlnirea de la Sresa: „E greu să reeduci oameni crescuţi în spiritul valorilor naţionale, astfel încât ei să accepte ideea cedării suveranităţii, fie şi parţial, unui organism supranaţional“.

Domină finanţele lumii
 

     Grupul Bilderberg este acuzat de manipularea finanţelor mondiale, prin stabilirea unor norme şi rate de schimb rigide, care afectează întreaga lume. Un astfel de argument e greu de contrazis ţinînd cont că la Stresa au fost prezenţi 15 mari bancheri, inclusiv cei de la Banca Mondială şi Banca Centrală Europeană. Este firesc ca aceste personalităţi să se întîlnească periodic, dar de ce în secret? Adepţii teoriilor conspiraţioniste spun că pe agenda Bilderberg se află eliminarea monedelor naţionale din toată lumea, pe modelul euro. Următorul pas ar fi instaurarea dolarului ca monedă de schimb pe teritoriul celor două Americi, iar apoi crearea unei devize unitare pentru zona asiatică. Aceasta ar permite un mai bun control asupra fluxurilor monetare internaţionale şi, implicit, a guvernelor. „Daţi-mi controlul asupra finanţelor unei naţiuni şi nu-mi pasă cine face legile“, spunea cu multă vreme în urmă Mayer Rothschild, întemeietorul uneia dintre cele mai puternice dinastii financiare.
    Nu în ultimul rând, Bilderberg este acuzată că îşi promovează interesele prin manevrarea iţelor politice, asigurând alegerea celor pe care îi doreşte în funcţii de conducere şi îndepărtarea de la putere a celor incomozi. Mulţi dintre participanţii la reuniunile Bilderberg se regăsesc şi în componenţa altor grupuri, dintre care unele operează la vedere, despre care se crede că ar sluji aceloraşi interese oculte de stabilire a unei noi ordini mondiale, în care omenirea să fie condusă de un guvern unic.
     Printre acestea, multe suspiciuni trezeşte Consiliul pentru Relaţii Externe (Council on Foreign Relations) din SUA, înfiinţat in 1921, care are corespondenţe cu nume similare şi în multe ţări europene. Spre deosebire de misteriosul grup Bilderberg, CRE are o bogată activitate publică, editând reviste şi organizând seminarii. Adversarii spun însă că rolul său este acela de a manipula opinia publică, pentru a netezi calea în vederea acceptării ideilor celor care se află în culise. Printre cei care au acuzat CRE de urmărirea unor interese oculte figurează şi un fost membru al Consiliului, amiralul Chester Ward. Potrivit acestuia, în interiorul organizaţiei există „un grup mult mai mic, dar mai puternic, alcătuit din bancheri de pe Wall Street şi principalii lor agenţi. Scopul lor principal este acela de a obţine un monopol bancar mondial de la indiferent ce putere va ajunge să controleze guvernul global. Această facţiune este condusă de fraţii Rockefeller“. Din rândurile CRE provin numeroşi demnitari din ultimele administraţii americane şi un fost preşedinte, George Bush, tatăl fostului lider de la Casa Albă. O organizaţie similară este Comisia Trilaterală, care se deosebeşte de cele prezentate mai sus prin aceea că are şi o importantă componenţă asiatică.

„Illuminaţi“ americani
 

     Multe dintre numele menţionate anterior sînt deseori amintite şi în legătură cu aşa-numiţii „Illuminaţi“, un grup extrem de obscur, despre care se afirmă că îşi are rădăcinile într-un ordin vechi de sute de ani, cu vagi legături masonice. Mişcarea secretă a fost creată în 1776 de un fost iezuit, Adam Weishaupt, profesor de drept canonic, în Bavaria. Acea grupare de republicani liber-cugetători nu a avut o existenţă prea lungă, guvernul bavarez interzicînd societăţile secrete în 1784. În ciuda existenţei efemere, grupul „Illuminaţi“ a câştigat faima, graţie, mai ales, numeroşilor detractori. Illuminaţii au fost acuzaţi că ar fi conspirat în vederea înlocuirii tuturor religiilor cu umanismul şi unirea tuturor ţărilor sub un guvern planetar. Unii spun că grupul „Illuminaţi“ şi-a continuat existenţa în diferite ţări, sub alte nume, printre care şi societatea secretă „Skull and Bones“ (Craniul şi oasele), de la Universitatea Yale, din care au făcut parte atît George W. Bush, cât şi contracandidatul său, democratul John Kerry.

Ceauşescu a refuzat Grupul Bilderberg

     Veteranul serviciilor de informatii externe, Stelian Octavian Andronic, aflat la post la Amsterdam în anii '70, este ofiţerul care l-a informat pe Nicolae Ceauşescu, în 1973, la vizita sa oficială din Olanda, asupra existenţei unei societăţi secrete, asa-numitul "Grup Bilderberg", al cărui fondator era chiar prinţul Bernard, soţul reginei Iuliana. Grupul se înfiinţase în secret, în 1954, la hotelul Bilderberg din localitatea Oosterbeek, de lngă oraşul Arnhem. Sinteza realizată de ofiţer, în exemplar unic, cuprindea şi declaratia prinţului privind intenţia Grupului de a înfiinţa un "Guvern Mondial" pînă în anul 2000. Andronic, dezvăluie, în exclusivitate pentru ZIUA, o informaţie nouă: Bilderberg a încercat recrutarea lui Ceauşescu încă din 1971!La întîlnirea cu aghiotantul lui Ceauşescu, un general al DSS, acesta i-a înmînat informarea în plic dîndu-i ordin să ardă nota şi toate materialele legate de aceste aspecte. La deschiderea plicului, ofiţerul a constatat că nota specială transmisă preşedintelui român, invitatul de onoare al familiei regale olandeze, era plină de sublinieri sub cuvintele "Bilderberg" şi "Bernard". Ceauşescu s-a reîntîlnit cu cuplul regal olandez la Bucureşti, în 1975. In cartea sa de memorii, "36 de ani în serviciile secrete ale Romaniei - din respect pentru adevăr" Octavian Stelian Andronic afirma că, reîntîlnindu-se la Bucureşti cu generalul care l-a însoţit în misiune pe Ceauşescu la Amsterdam, acesta i-a sugerat să păstreze tăcerea asupra notei "Bilderberg". Stelian Octavian Andronic, care de atunci a supravegheat activitatea societatilor secrete internaţionale, .,,În 1971, înainte de constituirea Trilateralei, în 1973, cineva care făcea parte şi din serviciile secrete, şi membru al Grupului Bilderberg, a încercat să-l racoleze pe Ceauşescu. Nu pot să dezvălui identitatea acestuia, dar este o persoană foarte cunoscută pe plan mondial", spunea fostul spion. ,,Reacţia lui Ceauşescu a fost categoric împotrivă. Dacă ar fi fost de acord soarta lui şi a României, poate, ar fi fost cu totul alta. El a fost lichidat, exclus de pe scena istoriei, chiar de către Trilaterală. Informaţiile noastre au fost clare: în ianuarie 1989, reprezentanţii Trilateralei, America - Henry Kissinger, Europa - Valery Giscard díEstaing, şi Asia - Yasuhiro Nakasone, s-au întîlnit la Moscova cu Mihail Gorbaciov. După care Gorbaciov, la ultima întînire cu Ceauşescu, i-a spus: <<ne vedem în decembrie... dacă ne mai vedem!>>". ,,Şi Ceauşescu o trăgea cu 'noua ordine economică mondială, dar ce se întamplă azi este cu mult mai mult: s-a revenit la malthusianism", afirma ofiterul. Din informatiile lui Stelian Octavian Andronic, din Bilderberg nu face parte nici un român, spre deosebire de Clubul de la Roma, un fel de anticamera a Trilateralei şi Grupului, din care fac parte doar trei români: academicianul Mircea Malita, ca membru de onoare, Mugur Isărescu, ca membru plin, şi dr. Ildiko Tulbure, de la Universitatea Tehnică Clausthal, ca membru asociat, .Grupul ARCOR. La Bucureşti fiinţează o Asociaţie Română pentru Clubul de la Roma (ARCOR), cu 80 de membri, la care între vice-preşedinţi sînt Mircea Malita şi Sergiu Celac, iar secretar general un anume Călin Georgescu. Printre membrii asociaţiei se găsesc personalităţi şi foşti preşedinţi şi primminiştri ai României - cum ar fi Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Petre Roman - dar şi, ultimul pe lista, cu voia lor, magnatul Dan Voiculescu. ARCOR este partenera a mai multor initiaţive instituţionale care se ocupă de "dezvoltarea durabilă" a României, inclusiv cu sprijin guvernamental. Printre acestea se regăseşte şi Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID) din al cărui Consiliu Director fac parte atît Malita, Celac sau Georgescu cît şi Ecaterina Andronescu, Daniel Dăianu sau Dan Puric. Mircea Malita, fost demnitar comunist de rang înalt remarcat pentru operaţiunea de cosmetizare a imaginii regimului în lume, un apropiat al lui Ion Iliescu, s-a raliat şi iniţiativei acestuia din urma pentru un "Club de la Bucureşti".

Comments
Comentariu nou Cautare
leone   |16-09-2009 09:22:23
Bildenberg a fost menit sa inlocuiasca surogatul anacronic al celor doua
ornaduiri politice, capitalismul si socialismul. Acest grup mai canta pe
ultimile note, iar sunetul va dura pana cand masele populare vor realiza ca
politica de stanga au de dreapta nu mai exista. Primele semnale inspre declin au
fost clare cu ceia ce s-a intamplat in Tibet si Georgia. Acele comflicte au fost
gestionate cu raspundere umanitara de catre China si respectiv Rusia. Aceste
doua tari au trecut deja la noul sistem politic al viitorului, iar
perspicacitatea conducatorilor aduce cu ea sperante mari omenirii. Desigur ca
Bildneberg inca mai are o oarecare putere dar care incet se va restrange la o
loja de loby preistorica.
Bildenberg arata tot mai mult precum cainele acela
imbatranit care a ramas fara dinti,...mai musca doar din instinct si pe urma
ramane o amintire.
FANICA TIRLE   |01-11-2009 10:02:01
doresc mai multe informatii despre ´´´CLUBUL BILDERBEG ´´
leone  - ptr. fanica tirle   |02-11-2009 09:53:55
Daca vå intereseaza trecutul grupului Bildenberg, aveti in mare la dispozitie
internetul. Acolo incercati sa nu va lasati dus in eroare de teoria conspiratiei
pentru a putea intelege ce si cum a fost.
Daca doriti sa aflti despre viitor,
imvatati intai trecutul care va va calauzii in viitor.
In linii mari insa, va
pot spune ca Bildenberg va continua sa se intruneasca si sa ajunga la numitoare
comune in chestiuni importante ale treburilor privitoare la planeta noastra, pe
urma este la latitudinea mai multor factori daca se iau si masuri. Evolutia
fantastic de rapida a surprins in mare masura si organizatii precum Bildenberg.
Nu sunt sigur daca in forma actuala mai au prea multa putere de comvingere,
avand in vedere ultimele hotarari care au fost depasita de evenimentele in
sine.
Daca sunteti curios pur si simplu doar, aveti posibilitatea de a contacta
pe cei care comenteaza grupul Bildenberg si veti gasii o oarecare
edificare.
Leone
Anghel  - Binele omenirii?   |16-10-2010 17:33:14
Dacă aceste organizații secrete,probabil și altele ,doresc puterea
financiară, militară,conducerea întregului mapamond,...
.....nu le vor fi
ușor ,deoarece factorul uman, genomul uman nu poate fi schimbat atât de ușor
.
Forțele binelui ,indiferent cu ce sacrificii,vor schimba și vor conduce
lumea. Important este ca aceste forțe să dețină secretele științelor mai
presus de cei care vor răul omenirii.
Cei racolați de aceste organizații
secrete ,este bine să pună mai presus de interesul personal,INTERESUL
GENERAL....probabil că atunci
GLOBALIZAREA va fi favorabilă dezvoltării
UMANITĂȚII ÎN SENS BENEFIC.
CU STIMĂ
aol  - bildeberg= crima , teroare si prostie   |09-04-2011 17:02:13
Istoria acestei secte ? nu ne intereseaza pentru ca sfarsitul ii va fi tragic.
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
 
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 157 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

3.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4660824

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare