Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri locale,,Eram de accord cu misiunea lor şi i-am ajutat”

Email

 

  

Mărturiile Victoriei Trâmbiţaş, sora luptătorilor Andrei şi Gheorghe Haşu Andrei haşu a fost împuşcat, răstignit pe o scară şi depus în centrul satului Voivodeni pentru intimidarea sătenilor Luptătorii şi sprijinitorii din satul Pojorta


     Lupta împotriva comunismului a antrenat toată Ţara Făgăraşului încă din anul 1948. Tinerii curajoşi refugiaţi în munţi şi sătenii care s-au alăturat lor au pus comuniştii şi securitatea în alertă timp de 10 ani. Rând pe rând, au fost arestaţi şi supuşi la cele mai crunte pedepse cei care au avut curajul să se împotrivească regimului.

Citeşte mai mult...
 

De la bar la spital

Email

     În perioada 25 – 27 septembrie a.c., paramedicii din Victoria au fost solicitaţi la cinci intervenţii. Prima a fost înregistrată marţi, 25 septembrie a.c., în jurul orei 10.23 în localitatea Ucea de Jos, unde V. B. de 74 ani, a căzut şi a fost diagnosticat de paramedici cu suspiciune fractură membrul inferior stîng. În jurul orei 14.30, R.M. de 60 ani, din Victoria, de pe strada Chimiştilor, a căzut şi s-a ales cu multe excoriaţii fiind în stare de ebrietate. Victima a refuzat transportul la spital. Miercuri, 26 septembrie a.c., în jurul orei 00.25, F.V. de 62 ani, a căzut fiind în stare de ebrietate şi acuza dureri la membrul inferior stîng, dar a refuzat transportul la spital. Joi, 27 septembrie a.c., în jurul orei 21.10, C.I. de 57 ani, din Ucea de Sus a căzut cu bicicleta şi s-a ales cu excoriaţii la membre şi cu o tăietură la arcada dreaptă.

 

Investiţie franceză

Email

     Colegiul Tehnic ,,Dr. Alexandru Bărbat” din Victoria a beneficiat şi în acest an de o investiţie de 2.000 de euro din partea asociaţiei franceze Chevilly Larue. S-a achiziţionat un laptop, imprimantă şi aparatură pentru laboratorul instituţiei. ,,În ultimii ani, Asociaţia Chevilly Larue a finanţat multe proiecte, majoritatea fiind în şcoli. Mii de euro au ajuns la Victoria prin această asociaţie. Au fost reabilitate şi dotate cabinete şcolare, s-au cumpărat rechizite şcolare, s-au oferit mese calde pentru elevi, s-au donat cărţi, au fost proiecte precum ,,Cultură, bucătărie şi civilizaţie franceză” şi ,,Floare de colţ” a spus preşedintele asociaţiei, Marilena Constantin. În perioada 22-26 octombrie a.c., o delegaţie din cadrul Asociaţiei Chevilly Larue va veni la Victoria unde voa rămîne patru zile pentru a iniţia noi proiecte. Asociaţia a fost înfiinţată în urmă cu 28 de ani şi se poate lăuda cu 100 de membrii. Biroul Asociaţiei de prietenie Victoria Chevilly Larue este format din preşedinte Marilena Constantin, vicepreşedinte Angela Farcaş, contabil Camelia Ciobanu, cenzor Alexandrina Pasăre, casier Adriana Ciornei. De la înfiinţarea asociaţiei preşedinţi au fost: Ioon Baiulescu (1990 – 1991), Luminiţa Bucelea (1991 – 2001), Nina Ionescu (2001 – 2004), Doina Gheorghe (2004 – 2005), Olimpia Beca (2004 – 2016), Marilena Constantin (2016 – prezent).

 

Zece cercuri la Clubul copiilor

Email

     Deschiderea oficială a activităţilor de la Clubul copiilor din Făgăraş a avut loc joi, 27 septembrie a.c., cînd s-a organizat ,,Ziua porţilor deschise”. ,,Am organizat evenimentul ,,Ziua porţilor deschise” după începerea anului şcolar pentru ca elevii să-şi facă programul şcolar şi în funcţie de timpul liber să se înscrie la cercurile de la Clubul copiilor. În acest an, am înfiinţat un cerc nou de redacţie, presă, radio – TV, în locul cercului de muzeografie. Profesorul de la cercul de muzeologie a ieşit la pensie şi ne-am gîndit să schimbăm profilul, întrucît cercul respectiv nu era agreat de copiii” a spus directorul de la Clubul copiilor, Claudiu Molnar. De cîţiva ani, Clubul copiilor îşi desfăşoară activitatea în două locaţii, pe strada Doamna Stanca, în corpul A de la nr. 33 şi în corpul B de la nr. 28.

Citeşte mai mult...
 

Stiri pe scurt

Email

Mort în casă

     Pompierii din Victoria au fost solicitaţi, joi, 27 septembrie, la o deblocare pe strada Victoriei. Vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutor pentru că nu şi-au mai văzut vecinul de cîteva zile. Este vorba despre A. Mihai de 75 de ani care locuia singur. Pompierii au pătruns pe geam în locuinţa bărbatului de la parterul imobilului şi au deblocat locuinţa. Pensionarul a fost găsit decedat.
Alt consilier local
 

     Consiliul Local Victoria va avea un nou consilier local. Este vorba despre Ioan Dobrilă, PSD, care va fi validat pe funcţie în perioada următoare. Postul a rămas vacant în urma demisiei consilierului local Baiulescu Cristian. Acesta a înregistrat cererea de demisie în data de 18 septembrie 2018, conform adresei nr. 15.616. Baiulescu Cristian a făcut parte din comisia de învăţămînt, cultură, sănătate şi a fost membru în Consiliul de Administraţie de la Clinica Paltinul Victoria. Legislativul de la Victoria are în componenţă 15 consilieri locali.

Citeşte mai mult...
 
Pagina 3 din 4

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 112 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

1.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843969

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare