Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localeStart de business la #BusinessChallenge!

Email

 

 

     Cea de-a cincea ediție a conferinței Business Challenge a reunit antreprenori, reprezentanți ai IMM-urilor și cel mai important, oameni mânați de pasiune în domeniile în care activează. Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două sesiuni de discuții, iar invitații au abordat teme din contextul actual de business românesc.
În deschiderea discuțiilor, Jean-Luc Scherer, Founder & CEO, Innoopolis și-a îndreptat atenția către cum integrăm inovația în modelul de business pe care îl conducem. ‘În primul rând, când consider că e nevoie de o schimbare, analizez din exterior, dar și din interior. E important să ai privirea de ansamblu. Mă uit la ce e în piață, ce fac competitorii mei, regândesc strategiile și le aplic într-un mod diferit. Fac asta cu propria-mi companie la fiecare 3 luni.’ În ceea ce privește atitudinea pe care o avem față de eșecuri, Jean-Luc afirmă că eșecurile se datorează din cauza lipsei de experiență, de cele mai multe ori. Ceea ce este mai important, însă este să accepți eșecul. De fapt este vorba despre un proces de învățare.
     În continuare, invitații l-au ascultat pe Liviu Buligan, Director Executiv, SoftOne România, care a vorbit despre inovația în tehnologie și cum se pot adapta companiile mediului actual de business la aceste schimbări: ‘Ritmul în care tehnologia avansează este extrem de rapid, atât de rapid încât poate deveni amețitor. Uneori pare că nici nu ai terminat de implementat o noutate și deja a apărut o nouă generație: un computer mai performant, un telefon mai smart și așa mai departe. Totuși, ce trebuie să întelegem este faptul că adoptarea noilor tehnologii și implementarea acestora în business nu ține de a fi în trend si nici nu reprezintă un obiectiv final sau o destinație. Dacă păstrăm metafora, este vorba mai degrabă despre o călătorie continuă. Dacă un business vrea să crească, ar trebui să utilizeze tehnologii și sisteme ce creează un mediu care permite o reinventare constantă a operațiunilor, proceselor și a structurilor organizaționale, concentrându-se pe a oferi clienților o experiență unică. Mai mult, exploatarea unui sistem ce transformă o afacere precum un Cloud ERP multidimensional permite construirea unei relații mult mai eficiente între angajați, sistem, parteneri de afaceri și o cantitate imensă de date, îmbunătățind în mod direct performanța și productivitatea.’

Citeşte mai mult...
 

Prima victimă a zăpezii

Email

     Primul strat de zăpadă s-a aşternut în Munţii Făgăraşului în noaptea de 24/25 septembrie 2018. Zăpada şi frigul au surprins turiştii neechipaţi la cabanele şi refugiile din masiv. ,, Peste 20 de turişti români şi străini au fost surprinşi de zăpadă în masivul Făgăraş. Aceştia s-au cazaţi la Cabanele Turnuri şi Podragul, dar şi la refugiile montane. Temperaturile înregistrate au fost de -10 grade Celsius, iar stratul de zăpadă a depăşit 10 cm. În zona de creastă vîntul bate cu putere. Turiştii nu erau echipaţi de iarnă, însă s-au descurcat şi nu am înregistrat evenimente în zona noastră de intervenţie” a spus Tomas Bross. Salvamintiştii montani recomandă turiştii să amîne excursiile din zona alpină pentru că există pericol de alunecare. Un accident soldat cu victime a fost însă înregistrat tot în masivul Făgăraş, în zona de intervenţie a salvamontiştilor sibieni. Un voluntar SMURD din Sălaj a murit îngheţat, după ce a plecat într-o drumeţie împreună cu o prietenă. Cei doi au fost găsiţi de Patrula Salvamont de la Bâlea care a fost solicitată să intervină pentru salvarea lor. ,,Barbatul a fost adus în stare foarte gravă, cu hipotermie severă şi stop cardio respirator. Au fost efectuate manevre de resuscitare şi procedurile specifice în cazurile de hipotermie dar, în pofida eforturilor personalului medical, bărbatul nu a mai putut fi salvat, astfel ca marţi, 25 septembrie, în jurul orei 12:50, a fost declarat decesul acestuia. Femeia a fost diagnosticată cu degerături ale membrelor superioare", a spus purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean Sibiu.

 
Pagina 4 din 4

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 59 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

2.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843959

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare