Monitorul de Făgăraș - Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Home Ştiri locale

Ştiri localePrima conferinţă a bucătarilor din România

Email

 

     Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) din România, membru cu drepturi depline WorldChefs, a organizat prima ediţie a Conferinţei Naţionale a Bucătarilor din România miercuri, 19 septembrie 2018, la Hotel ARO PALACE Braşov. Conferinţa a adus în atenţia participanţilor paneluri şi teme intens dezbătute şi cu impact în activitatea bucătarilor din România şi s-a bucurat de o participare peste aşteptările organizatorilor. Invitaţii speciali, reprezentanţi ai asociaţiilor de profil din Europa, au dat manifestării o notă aparte. Şi Făgăraşul a fost reprezentat la această conferinţă, prin chef Florin Baki, cîştigătorul concursului naţional ,,Arena Bucătarilor” şi chef Adrian Neag, preşedintele ANBCT din România. 

Citeşte mai mult...
 

De vorbă cu urmaşii dr. Ioan Şenchea

Email

 

Fraţii Ştefan şi Melania Copăla vorbesc despre personalitatea dr. av. Ioan Şenchea  În casa maicii Filofteia Şenchea de la Mănăstirea Agapia au ppoposit deseori Alexandru Vahuţă şi prietenii acestuia, mari personalităţi ale culturii române Malania Tudoran, născută Copăla, descrie serile literare petrecute de Vlahuţă şi prietenii lui în paravanul casei mătuşii sale, maica Filofteia Şenchea şi a stareţei Agafia Velasie

Citeşte mai mult...
 

Durnă se pensionează

Email

     Directorul general de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov (DGASPC) va părăsi instituţia de luna viitoare cînd se va pensiona. Gheorghe Durnă va avea intra începînd cu 12 octombrie a.c. în rîndul pensionarilor, funcţia rămînînd astfel vacantă. Gheorghe Durnă conduce DGASPC Braşov din iunie 2014, după ce o perioadă a fost director adjunct. Sub conducerea lui, unităţile din subordinea DGADCP Braşov au trecut printr-o serie de situaţii dificile, dar care au fost rezolvate. La centrul Azur Victoria şi la cel de la Dacia s-au înregistrat probleme penale şi administrative grave care s-au soldat cu schimbarea conducerii şi sancţionarea angajaţilor implicaţi în incidente. Tot la Azur era în proiect construirea de case de tip familial pentru copiii internaţi aici, dar acesta a fost eliminat din programul Direcţiei din lipsă de bani, fiind înlocuit cu desfiinţarea centrului şi mutarea copiilor la alte centre din judeţul Braşov. Conform proiectului demarat sub conducerea lui Gheorghe Durnă, sediul centrului ,,Azur” va primi o altă destinaţie, centru pentru adulţi cu dizabilităţi.

 

O zi de şcoală, din zori şi pînă-n seară

Email

 

O zi de şcoală pentru elevii navetişti de la CT ,,Dr. Alexandru Bărbat” are aproape 12 ore Elevii pleacă de acasă la ora 5.30 şi ajung acasă seara, după ora 17.00 Copiii din Cârţişoara ajung la şcoală cu 2 ore înainte de începerea cursurilor Doar un microbuz şcolar transportă elevii navetişti, al doilea din dotare zace în curtea şcolii Directorul instituţiei de învăţămînt, Marilena Constantin,

Citeşte mai mult...
 

Trei zile de teatru

Email

     Primul spectacol de teatru din această toamnă de pe scena Casei de Cultură din Făgăraş a avut ca protagonişti actori făgărăşeni. Codrina Anghel, Zsuzsa Dull şi Ionuţ Sas au adus un dram de bucurie spectatorilor prezenţi la spectacolul desfăşurat miercuri, 26 sepetembrie a.c., începînd cu ora 18.00, ,,Haide, ucide-mă dragoste“ de Aziz Nessin, în regia actriţei Maria Voronca. Joi, 27 septembrie, începînd cu ora 18.00, a avut loc spectacolul ,,Locuiesc în sensul giratoriu“, regie şi text Codrina Anghel, cu roluri interpretate de tinerii din cadrul trupei Evadart. Vineri, 28 septembrie, la ora 19.00, a avut loc ultima reprezentaţie din proiectul denumit ,,Uniţi în cult-iubire”. ,,Pentru că deja avem o trupă de teatru, aşa cum se obişnuieşte, deschidem în septembrie stagiunea de trei zile de spectacol. Avem speranţa că publicul făgărăşean va aprecia aceste reprezentaţii realizate cu mult suflet. Am readus pe scenă comedia ,,Haide, ucide-mă dragoste“ şi piesa ,,Locuiesc în sensul giratoriu“. În ultima seară a stagiunii i-am prezentat pe tinerii din trupa Evadart,

Citeşte mai mult...
 
Pagina 2 din 4

EDITORIAL

Cu spatele la altar!

 

      Oamenii bisericii privesc, aplaudă şi se complac în mocirla politică. Preoţi, primari, miniştri mint în faţa altarului. O şedinţă politică în faţa altarului. Au fost ingredientele unei acţiuni desfăşurate într-o biserică din judeţul Prahova, organizată de preoţi, parlamentari, primari, miniştri. Toţi s-au înşirat la o masă împodobită, amplasată în faţa altarului, dar cu spatele la altar. S-a vorbit mult şi degeaba. 

     S-a aplaudat, s-a bisat, iar la sfîrşit s-a trecut la îmbrăţişări şi pupături de mîini. Care pe care. Pe oameni îi pot înşela şi manipula, dar pe Dumnezeu, cu siguranţă, nu!Încă o dovadă că în ziua de azi religia şi biserica nu mai înseamnă credinţă. Aşa vor ei, tagma preoţească şi acei inşi care au impresia că stăpînesc lumea. În ziua de azi, omul trăieşte în nimicnicia lui, fără principii morale. Mare păcat!

Citește mai departe...

În ediţia tipărită

Făgărăsenii spun că s-au săturat de emisiunile politice de la TV

 

     Piaţa mass-media din România abundă de televiziuni şi de radiouri care completează presa scrisă ca formatori de opinie. Toate sînt urmărite, într-o măsură mai mare sau mai mică, de cetăţeni, pentru că le consideră surse de informaţii. Mai nou şi internetul sau reţelele de socializare sînt folosite ca surse de informaţii, deşi nu arată întotdeauna realitatea. În ultimii ani, cetăţenii s-au maturizat în ceea ce priveşte alegerea sursei din care obţin informaţiile care le arată ce se întîmplă în jurul lor, în oraşul, judeţul în care locuiesc sau în ţară. Tocmai de aceea, numărul celor care urmăresc emisiuni Tv sau radio este diferit. (Continuarea doar în ediţia tipărită)

Citește mai departe...

Caută in site ...

Vizitatori online

Avem 102 vizitatori online

Curs valutar BNR

Vremea in Fagaras

Poze din Făgăraş şi Ţara Făgăraşului

5.JPG

Cartea

Publicitate

Statistici

Membri : 14
Conţinut : 774
Număr afişări conţinut : 4843294

FaceBook

Horoscop zilnic

Informatii utileZiare