Grupul de Comunicare Strategică a confirmat primul deces din Brașov al unei pacient infectat cu COVID 19. Este vorba despre un bărbat de 81 de ani, care a fost internat la Spitalul Clinic Județean Brașov în data de 30 martie pentru alte afecțiuni. În 7 martie el a fost mutat la Secția ATI, iar conform informațiilor oficiale, pacientul și-a pierdut viața în 8 aprilie, dată la care a și fost confirmată infecția cu noul coronavirus. Potrivit aceleiași surse, bărbatul suferea de diabet zaharat tip II, obezitate, insuficiență mitrală. Pacientul era din comuna Bran, internat în urmă cu 9 zile în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov. El a fost operat în urma unei necroze la un deget al unui picior, iar din cauză că starea lui s-a înrăutățit a fost intubat. Până acum reprezentanții spitalului nu au precizat dacă pacientul a fost internat în „sectorul COVID-19”, sau în altă zonă. Surse neoficiale atată că bătrânul a fost operat, dar nu nu se știe dacă intervenția s-a realizat într-o sală de operație   destinată pacienților cu noul coronavirus, sau într-o zonă non-COVID.

Ce spune familia

Bunicul meu, in data de 30.03.2020, a fost internat la Spitalul județean de urgență Brasov, secția Chirurgie 2, urmând a fi operat la un deget necrozat. La momentul internării se afla într-o stare buna, neavând probleme grave de sanatate. Vineri, 03.04.2020, a fost operat de Dr Maier. Sâmbătă seara am vorbit cu el si ne-a spus că nu se simte bine, ca are probleme de respiratie. Am luat legatura cu medicul, solicitând sa i se faca testul tinand cont ca era de 8 zile în spital. AM FOST REFUZATI pe motiv că nu prezintă simptome specifice Covid19. Luni starea lui s-a agravat, iar marți a fost mutat din salon 306 secția Chirurgie 2 , in Terapie intensivă. Ieri am fost anunțați că a decedat în urma unui stop cardiac.  SOCUL a venit aseara, cand am aflat din presă că a decedat în urma infectarii cu Covid 19, in ziua de marți astăzi am reusit sa luam legatura cu Dr MAIER care ne a confirmat rezultatul testării si a recunoscut că este acasa si nu mai lucrează. Cei de la Terapia Intensivă ne-au informat in urma cu putin timp faptul că Dr. Maier se află în izolare !  Ajutati-ne sa facem public acest caz . Poate cunoașteți pe cineva internat acolo in perioada 30.03-09.04.2020  orice informatie ne poate ajuta ! Din toata povestea reiese că toata secția Chirurgie 2 a Spitalului județean Brașov ar putea fi un focar, spune nepoata bunicului, citată de newsbv.ro    

Bilanţul la nivel naţional:  227 decese

Bilanțul deceselor provocate de coronavirus în România a urcat azi la 227, potrivit datelor oficiale. Ultima raportare a numărului de cazuri, cea de miercuri la prânz a anunțat 344 de noi cazuri, totalul infecțiilor cu Sars-Cov-2 ajungând la 4.761.
Vârsta celor decedați este între 64 și 88 de ani, decedații fiind din județele Alba, Hunedoara, Brașov, Mureș și București.

 

 

 

  

 

 

 

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here