Doi turiști din Sibiu, tată și fiu, au urcat duminică, 15 noiembrie 2020, pe Valea Viștea Mare cu intenția să ajungă pe Vârful Moldoveanu. Când au ajuns pe versantul nordic al Vârfului Viștea,  la cota de 2.200 metri altitudine, cei doi turiști au alunecat, prăbuşindu-se  zeci de metri.  În urma prăbușirii bărbatul de 42 de ani a decedat, iar fiul acestuia,  de 15 ani, a fost salvat.

  • ,,Evenimentul a fost anuntaț prin apel unic 112 de un grup de trei turiști printre care se afla şi un salvamontist de la Târgul Mureș,  care cobora de pe Valea Viștea Mare. Aceștia și-au dat seama de pericolul de alunecare când au văzut stratul de zăpadă înghețat și nu au mai continuat traseul.  Ei s-au întâlnit  cu turiștii sibieni și i-au sfătuit să renunțe întrucât  pericolul de alunecare era foarte mare.  Deși au fost avertizați cei doi turiști, tată și fiu, nu au renunțat şi şi-au continuat traseul.  Nu după mult timp,  ei  au văzut tragedia și au sunat la 112.   Au fost văzuți când au alunecat, dar minorul a avut mare noroc  că elicopterul a ajuns la timp, altfel  murea de hipotermie. În jurul orei 16.30 un elicopter SMURD de la Târgul Mureș a aterizat pe stadionul din orașul Victoria, le-am spus coordonatele și au survolat în zona respectivă de unde au preluat victima de 15 ani. Băiatul era conștient, a cooperat,  dar acuza dureri de spate. Victima a fost preluată de asistenții  de la Ambulanță și transportat de urgență la Spitalul Municipal Făgăraș” a spus Romică Ramba, jandarm montan la unitatea mobilă din zona turistică Sâmbăta de Sus.

Corpul neînsuflețit al bărbatului de 42 de ani va fi preluat luni, 16 noiembrie 2020, tot de un elicopter. În acest an au decedat trei turiști în Munții Făgărașului, primul caz înregistrat a fost în luna iulie, ultimele două în această săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here