Municipiul Făgăraş este chemat în instanţă de un angajat care îşi cere drepturile şi daune morale de 100.000 de lei. Diana Gribincea, directoarea Casei Municipale de Cultură Făgăraş, s-a adresat Tribunalului Braşov reclamînd CL Făgăraş în dosarul nr. 1767/25 mai 2018, prin care cere obligarea Municipiului Făgăraş şi Consiliului Local să-i plătească suma de 5.076 lei reprezentînd consultaţii, analize şi asistenţă pe parcursul naşterii şi încă 1000.000 de lei pentru ,,încălcarea dreptului la onoare”. Plata acestor sume, dacă procesul va fi cîştigat de Gribincea, va fi suportată de la bugetul local.

 ,,Nu sînt de acord să plătim din banii publici onorariile avocatului, în acest sens interesele noastre contravin. Îi vom pune în garanție pe cei zece consilieri care au generat această criză“ a spus în plen Gheorghe Sucaciu, primarul Municipiului Făgăraş.

Onorariul avocatului, 6000 lei 

     Subiectul a fost dezbătut în şedinţa de îndată a CL Făgăraş desfăşurată în data de 27.08 a.c., avînd un proiect de hotărîre iniţiat chiar de primarul municipiului prin care s-a propus angajarea unui avocat care să reprezinte ,,interesele Consiliului Local Făgăraş în Dosarul nr. 17167/62/2018 în care Consiliul Local Făgăraş are calitatea de pîrît, aflat pe rolul Tribunalului Braşov“. Toți cei 16 consilieri locali reuniți în plen au votat în unanimitate ca interesele Consiliului Local să fie reprezentate de către avocatul Pernicek Călin, iar onorariul acestuia, suportat din bugetul local să fie de 6000 de lei. ,,Avocații pe care i-am consultat ne-au sfătuit să continuăm procesul pentru că vom avea cîştig de cauză. La următoarea şedință avocatul se va prezenta în plen şi îşi va spune opinia“ a spus consilierul local Florin Alexandru. Premergător acestei şedinţe, prin HCL nr. 233/2018 a fost constituită o comisie în vederea angajării acestui avocat. Patru consilieri locali s-au ocupat de acest subiect, Valentin Clonţ, Cătălin Cârje, Alexandru Mazilu şi Florin Alexandru. În acţiunea iniţiată de directoarea Casei de Cultură Făgăraş sînt nominalizaţi 10 consilieri locali.

Scandalul de la conducerea Casei de Cultură

    Reamintim că în cazul Casei de Cultură s-a creat o criză cauzată de nerespectarea regulamentelor şi termenelor impuse pentru organizarea concursului de ocupare a funcţiei de management, în condiţiile în care la începutul lunii noiembrie 2017, se încheia mandatul de manager, 2014-2017, al Dianei Gribincea. Prin urmare, UAT Făgăraş avea obligaţia să evalueze activitatea unităţii şi implicit a managerului Diana Gribincea, iar Consiliul Local Făgăraş a adoptat HCL nr. 190 în şedinţa ordinară din 31 august 2017 care stabilea c omisia de concurs şi Regulamentul de desfăşurare şi de organizare a concursului. Dar pentru că nu s-a aplicat HCL, în plenul CL Făgăraş din 31 octombrie 2017, s-a revenit la concursul pentru managementul Casei de Cultură, pentru a nu fi afectată activitatea instituţiei din cauza neorganizării concursului. O altă comisie şi un alt regulament au fost stipulate într-un alt proiect HCL care supus la vot nu a trecut, 10 consilieri au votat ,,împotrivă”, (Florin Alexandru , Andreea Suciu, Lucian Lup, Ion Negrilă, Alexandru Motoc, Sorin Mănduc, Antoniu Gabor, Remus Mogoş, Alexandru Mazilu, Cătălin Cârje ), trei s-au abţinut şi doar patru au fost ,,pentru”. Cei 10 aleşi locali sînt citaţi acum în dosarul aflat pe rol la Tribunalul Braşov. În luna decembrie, Diana Gribincea a intrat în şomaj şi în concediu de maternitate, iar funcţia de manager al Casei de Cultură a fost ocupată pe perioadă determinată, 120 zile, prin dispoziţie semnată de primar. ,,Mandatul managerului Diana Gribincea s-a încheiat la 6 noiembrie. Avînd în vedere situaţia creată în Consiliul Local prin neîndeplinirea procedurilor de concurs pentru funcţia de manager, legislaţia mă obligă să numesc o altă persoană la conducerea instituţiei. Prima condiţie era ca persoana numită să nu facă parte din vreun partid politic. L-am desemnat pe Bogdan Unureanu care şi-a dat demisia din PNL ” a spus atunci primarul Gheorghe Sucaciu. Managerul interimar, Bogdan Ungureanu şi-a început activitatea după data de 7 noiembrie. În răstimpul celor 120 de zile a fost organizat concursul, iar singurul candidat a fost Diana Gribincea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here