Selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a convocat 25 de fotbalişti pentru partidele primei reprezentative cu Muntenegru (7 septembrie) şi Serbia (10 septembrie) din Liga Naţiunilor. Lotul naţionalei României este următorul:

Portari – Tătăruşanu (FC Nantes), Pantilimon (Nottingham), Niţă (Sparta Praga);
Fundaşi – Benzar (FCSB), Manea (CFR), Săpunaru (Kayserispor), Chiricheş (Napoli), Bălaşa (FCSB), Toşca (PAOK), Bancu (U Craiova);
Mijlocaşi – Răzvan Marin (Standard), Pintilii (FCSB), Băluţă (Viitorul), Adrian Stoian (Crotone), Anton (Krylia Sovetov), Chipciu (Sparta Praga), Rotariu (Alkmaar), Stanciu (Sparta Praga), Bicfalvi (FC Ural), Budescu (Al-Shabab), Maxim (Mainz), Mitriţă (U Craiova);
Atacanţi – Keşeru (Ludogoreţ), George (CFR), Drăguş (Viitorul).

     Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, la 7 septembrie, de la ora 21,45, la Ploieşti, selecţionata Muntenegrului, în prima partidă din cadrul Grupei a 4-a Ligii Naţiunilor, care se va disputa fără spectatori. La 10 septembrie, de la ora 21,45, România va întâlni pe stadionul Partizan din Belgrad, selecţionata Serbiei în aceeaşi competiţie. Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară. Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Cele şase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanţelor din grupele Ligii Naţiunilor. În seria României, câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.Preliminariile Euro 2020 se desfăşoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020).

     Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Cîştigătoarea se califică la Euro 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here