Pînă cel tîrziu 6 noiembrie 2028 se pot înregistra cereri pentru Programul de Imigrare Diversity Visa 2020 (DV-2020)

Detalii se pot obţine aici: www.usvisas.state.gov/dv/instructions.

Pentru anul fiscal 2020, vor fi disponibile 50.000 de vize “Diversity Visas” (DV). Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV. Participanţii care sunt selecţionaţi în cadrul programului de loterie (“selectees”) trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecționate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de 7 procente din numărul total de vize DV.

 Cînd se pot depune cererile

Perioada de înregistrare pentru DV-2020 va începe la orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri, 3 octombrie 2018 şi se va încheia la orele 12:00 la amiază, ora de iarnă a Coastei de Est a Statelor Unite (EST)(GMT-5) ale zilei de marți, 6 noiembrie 2018.  În fiecare an, milioane de oameni trimit înregistrări.   Stabilirea perioadei de înscriere între aceste date dă posibilitatea celor selecţionaţi să fie anunţaţi în timp util şi acordă suficient timp solicitanţilor de vize şi ambasadelor şi consulatelor noastre pentru a pregăti şi completa cazurile pentru eliberarea vizelor. Este bine să vă înscrieţi la începutul perioadei de înscriere. Cererea excesivă către sfârşitul perioadei de înscriere poate încetini sistemul. Nicio cerere de înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 la amiază, ora de iarnă a Coastei de Est a Statelor Unite, ale zilei de marți, 6 noiembrie 2018.

Două condiţii

Legea de imigrare a Statelor Unite şi reglementările cer ca fiecare aplicant DV să fie cel puţin absolvent de liceu, adică să aibă diplomă de bacalaureat, sau să aibă cel puţin doi ani de experienţă în muncă, în ultimii cinci ani, într-o meserie care necesită cel puţin doi ani de pregătire sau experienţă. Aplicanţii trebuie să fie absolvenţi de liceu, adică absolvenţi a douăsprezece clase elementare şi secundare în S.U.A. sau, într-o altă ţară, absolvenţi ai unor cursuri formale elementare şi secundare comparabile cu liceul în S.U.A. (diploma de bacalaureat). Numai cursurile formale îndeplinesc aceste cerinţe; cursurile prin corespondenţă sau certificatele de echivalare nu sunt acceptate. Dovezile referitoare la educaţie sau la experienţa profesională trebuie prezentate ofiţerului consular la data interviului pentru viza de imigrare. Nu există o vârstă minimă pentru a aplica, dar cerinţa de a avea o diplomă de bacalaureat sau experienţă profesională pentru fiecare solicitant principal la momentul la care face aplicaţia va descalifica efectiv majoritatea persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Nu toate ocupaţiile se califică în programul DV. Pentru a vă califica în programul DV pe baza experienţei profesionale, trebuie ca în ultimii cinci ani, cel puţin doi ani să fi lucrat într-o ocupaţie care este clasificată ca Pregătire Profesională Specifică (SVP) clasa 7.0 sau mai mare.

Cum se transmite formularul

Formularul de Înregistrare Electronică (formularul de înregistrare E-DV sau DS-5501) se va transmite online la dvlottery.state.gov.  Nu există nicio taxă pentru transmiterea formularului de înregistrare în programul DV. Utilizați un browser actualizat la trimiterea cererii; browserele mai vechi (de exemplu Internet Explorer 8) vor întâmpina probabil probleme cu sistemul DV online.  Este  important să rse reţină  pagina de confirmare şi numărul unic de confirmare. Fără aceste informaţii nu veţi putea accesa sistemul online care vă va informa despre statutul înregistrării dvs.  Fotografiile sau imaginile dvs. digitale trebuie să fie:  color, clare, dimensionate astfel încât imaginea capului persoanei din poză să fie între 22 mm și 35 mm sau să fie  între 50% şi 69% din înălţimea totală a imaginii de la bărbie până la creștetul capului, făcute în ultimele șase luni pentru a reflecta aspectul dvs. Actual, făcute în fața unui fundal alb, în ţinută normal, de zi cu zi, fără  ochelari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here