Numirea lui Sorin Melinte a şocat opinia publică, de la MAI la Direcţia de Sănătate Publică

În România orice este posibil

Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov şi-a schimbat directorul, după ce fostul şef, Cătălin Şeitan, şi-a dat demisia, pregătindu-se, potrivit unor surse, să ocupe un loc mai înalt în Ministerul Sănătăţii. Noul şef de la Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov este Sorin Melinte.  Este un nume cunoscut în Ţara Făgăraşului şi în judeţul Braşov, mai ales că în ultimii 10 ani, Sorin Melinte a primit doar promovări în funcţii. La Făgăraş a deţinut funcţia de commandant al Poliţiei Municipale, de unde ,,a urcat” la IJP Braşov pe funcţia de comandant adjunct al IJP.  Prin urmare numirea la CASJ Braşov nu ar mai părea  o surpriză, în condiţiile în care Melinte nu numai că nu are formare medicală, ci este fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pensionar al MAI din 2016

Fostul adjunct al şefului IPJ Braşov, Sorin Melinte, îndeplineşte cu titlu interimar această funcţie, după ce s-a pensionat în primăvara anului 2016, pe fondul scandalului provocat de dezvăluirile făcute de poliţistul Marian Godină, care semnalase mai multe cazuri de abuzuri venite din partea superiorilor săi. În 17 februarie 2016, Godină a scris pe Facebook cum a fost sancţionat un agent al Poliţiei Braşov pentru că amendase un şofer care a livrat un brad pentru un şef din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov. După ce a părăsit „pe uşa din spate“ IPJ Braşov, Sorin Melinte s-a angajat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov.

Transfer de la Direcţia de Sănătate Publică

Sorin Melinte îndeplineşte, se pare, criteriile pentru a ocupa funcţia de la CASJ Braşov. Şi asta pentru că, pensionat de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, el s-a angajat la Direcţia de Sănătate Publică Braşov (DSP), unde s-a ocupat de achiziţii publice. De aici a şi ajuns la CASJ, prin transfer. În ceea ce îl priveşte pe Cătălin Şeitan, care ocupa postul de preşedinte-director general al CASJ Braşov încă din 1 iulie 2014,  cînd a cîştigat concursul, acesta ar urma să ocupe o altă funcţie, în Ministerul Sănătăţii. Şeitan este un funcţionar cu ştate vechi în sistemul de sănătate, el ocupînd şi înainte de această dată postul din CASJ interimar. Cătălin Şeitan, membru al PSD, este şi om de afaceri, deţinînd 100% din părţile unei firme de publicitate şi panotaj şi 50% din părţile sociale ale unui cabinet stomatologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here