•    Membrii asociaţiei se declară nemulţumiţi, dar nu se prezintă la AGA

Duminică, 11 noiembrie a.c., în jurul orei 15.00 la Căminul Cultural  din Olteţ a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor de la asociaţia ,,Comuna Politică Olteţ”. Doar 30 de persoane s-au prezentat la adunare, motiv pentru care aceasta nu a fost declarată statutară. Membrii asociaţiei au cerut socoteală de la fostul preşedinte Olimpiu Stanislav şi de la casier pentru suma de  17.000 lei  dispărută  din cont.

Adunare fără membri

,,Ședinţa nu este statutară şi nu va fi niciodată pentru că prezenţa lasă de dorit. Adunarea a fost anunţată de mai bine de o săptămînă pe toate străzile din sat. Nimeni nu poate să spună că nu a ştiut.  Oamenii s-au obişnuit să comenteze pe stradă, dar nu vin să-şi spună punctul de vedere în cadrul şedinţelor. Vom stabili o altă zi cînd ne vom întîlni, dar  indiferent de numărul membrilor  adunarea se va desfăşura, dacă este cazul şi cu doi membri. Și în anii trecuţi am întîmpinat această problemă, membrii asociaţiei nu vin la şedinţe” a spus Greavu Octavian.

,,Unde sînt banii?”

Cel mai discutat subiect a fost ,,gaura” de 17.000 lei. Fostul preşedinţe Olimpiu Stanislav a fost luat la întrebări de localnicii prezenţi la şedinţă. ,,Unde sînt banii? Cine i-a luat? Trebuie să daţi socoteală ce aţi făcut cu ei. Să vină ANAF-ul să vadă unde sînt banii. Vrem să ştim adevărul” a spus Gheorghe Costea. Fostul preşedinte, Olimpiu Stanislav,  l-a acuzat pe casier de lipsa banilor, dar casierul a explicat că de fapt o de mare parte din baii care lipsesc s-au făcut unele plăţi la negru, iar factura de la firma Janmar a fost făcută pentru acoperirea unei sume de bani. ,,Toată lumea a ştiut cum s-a făcut plata către paznici.  De comun acord am  hotărît să mai astupăm din gaură şi aşa am luat o factură pentru materiale de construcţii de la o firmă să mai acoperim din gaură. Nu s-a furat, dar s-au făcut plăţi la negru” a spus casierul, Octavian Cârje.

,,Vrem să recuperăm banii”

,,Pe noi nu ne interesează ce aţi făcut,  noi vrem să recuperaţi banii asociaţiei. Din cîte am înţeles din 2012 există această problemă şi vreau să o rezolvaţi. Dacă este cazul apelaţi la instanţă. De un an de zile ne întîlnim şi discutăm acest subiect, dar nu aţi adus acte justificative să vedem negru pe alb. Vreau să recuperăm banii pentru că nu sînt puţini şi să răspundă în faţa legii cei care au semnat” au spus sătenii.

Nemulţumiţi că nu primesc cotă de lemne de foc

În această iarnă o parte din membri asociaţiei nu a primit lemne de foc, iar cei în cauză au cerut explicaţii conducerii asociaţiei.  Conform conducerii, cota de lemne a fost în 2018 de  doar de 146 mc, pe cînd  în anii 2014, 2016 şi 2017 cota a depăşit 500 mc şi în 2015 a fost de 479 mc. În această iarnă asociaţia a hotărît să împartă cele 45 de porţii către membrii care locuiesc în sat.  ,,Lemne pentru oameni nu sînt, banii nu mai sînt, de fapt  nu mai avem ce împărţi. Ce rost mai are asociaţia?  Se spune că în asociaţie toţi sînt egali, dar unii au primit lemne şi alţi nu” au mai spus membri asociaţiei. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here