Cine vrea să-l ajute pe micuţului Gabriel poate dona bani în conturile BCR pe numele Voicu Gabriel Iliuţă:

Cont în lei BCR – RO85RNCB0060161461750001

Cont în euro BCR – RO58RN

CB0060161461750002

 

Gabriel are doar 5 ani şi se luptă cu o boală gravă. Are zile mai bune, dar cele mai multe sînt la limita dintre viaţă şi moarte. Copilul trece prin suferinţe de nedescris atunci cînd stările de vomă îi slăbesc puterile şi speranţa.  Umple boluri cu sînge în timpul crizelor de vomă care se sfîrşesc întotdeauna pe patul de spital,  în perfuzii. Bineînţeles dacă are norocul să ajungă la timp într-o clinică  bine dotată şi în grija unor medici specialişti.  A ajuns la Cluj unde un medic a reuşit să-l salveze, pe moment. Dar a ajuns  şi la Bucureşti,  la ,,Marie Currie” sau la Braşov  unde în loc să-i fie alinată suferinţa s-a ales cu o septicemie.  Şansa  la viaţă a micuţului Gabriel este o intervenţie chirurgicală într-o clinică din străinătate. Medicul clujean a recomandat o clinică din Belgia. Tot prin grija acestui medic se va face şi programarea pentru operaţia lui Gabriel, dar pentru acest lucru este nevoie de o sumă mare de bani.  Părinţii copilului nu dispun de zeci de mii de euro, ei avînd un venit modest care le asigură un trai la fel de simplu şi fără pretenţii.  Monitorul de Făgăraş  vrea să-l ajute pe Gabriel, iar situaţia gravă a copilului să fie cunoscută de semenii noştri cu suflet mare.  Campania  caritabilă ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!”   completează lista lungă a campaniilor similare derulate de Monitorul de Făgăraş de-a lungul anilor.   ,,Ne-a impresionat Gabriel. Este un copil frumos, inteligent şi cu o dorinţă nebună de viaţă.  În perioadele lui bune, atunci cînd maladia vasculară care-l macină nu îşi arată colţii, copilul se joacă, discută, vrea să aibă în juru-i copii, îşi mîngîie părinţii.  Iar cînd crizele îl copleşesc  cade la pat, fără vlagă. Paloarea feţei lui nu e deloc o imagine plăcută la vedere.  Cît de greu poate fi pentru o mamă să-şi vadă copilul, unicul copil, suferind şi ea să nu poată face nimic. Ne-a impresionat  imaginea copilului ţinut strîns la piept de mama lui în timpul unei astfel de crize. ,,Atît pot să fac, să-i dau forţă de la mine, în rest medicii poate reuşesc să mi-l ţină în viaţă, să  ne bucurăm împreună”. România nu dispune de vreo clinică medicală în care astfel de cazuri să fie rezolvate, copiii să fie salvaţi de la moarte.  În Europa cu siguranţă sînt clinici în care se pot realiza intervenţii chirurgicale vasculare. Ce vină are Gabriel că s-a născut în România, că este fiul unor părinţi cu venituri modeste,  că a  fost născut cu o astfel de maladie?  Gabriel are dorinţă de viaţă, dar şansa i-o putem da noi, ajutîndu-l  să ajungă pe masa de operaţie a unei clinici din Belgia.  Şi asta cît mai curînd  pentru că clipele de răgaz sînt numărate” a spus redacţia Monitorul de Făgăraş.

Zeci de mii de cititori sensibilizaţi

Luminiţa Voicu,  mama lui Gabriel Iliuţă, s-a hotărît cu greu să facă public  dosarul  medical al fiului ei.  A fost măcinată de fel şi fel de idei  care  stagnau între bun simţ şi ruşine. Dar  cînd a pus mai presus de orice viaţa unicului ei copil  a crezut în  puterea  semenilor  de a dărui şi de  a se implica în cazuri disperate. Monitorul de Făgăraş  i-a ascultat strigătul plin de disperare şi  l-a dus mai departe.  În nici o săptămînă, zeci de mii de cititori au fost sensibilizaţi de cazul lui Gabriel şi s-au implicat  fiecare cu ce a reuşit.  S-au strîns şi bani în conturile deschise pe numele copilului, dar insuficiente la acest moment.  Lista samaritenilor rămîne însă deschisă, la fel ca şi şansa la viaţă a copilului din Victoria.

 

Mama lui Gabriel: Diagnosticul fiului meu, cea mai grea încercare a vieţii mele

,,Pînă să apară acestă problemă medicală ne-am descurcat bine financiar. Nu ne-a lipsit  nimic, dar acum avem nevoie de o sumă de bani de care nu dispunem. În momentul în care am aflat diagnosticul lui Gabriel am crezut că mor. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Doamne fereşte să ajungi în unele spitale din ţară şi să auzi medicul spunînd nu mai putem face nimic doar să-i prelungim viaţa cu cîteva luni. După ce am fost externaţi de la Clinica ,,Marie Currie” din Bucureşti, unde medicul mi-a spus că trebuie să-i scoată splina copilului să-i prelungim viaţa, am crezut că mor. Atunci am început să mă informez despre tratament, medici, dar şi despre alte cazuri medicale cu acest diagnostic. Prin reţelele de socializare am luat legătura şi cu medicul de la Cluj care se ocupă acum de cazul lui Gabriel.  În luna noiembrie a.c., acesta ne-a spus să ne pregătim  să plecăm în Belgia la operaţie.  Atunci m-am gîndit că trebuie să fac ceva pentru viaţa colilului şi m-am hotărît să cer ajutor de la comunitate” a spus Luminiţa Voicu, mama copilului.

 

,,Comunitatea m-a ajutat”

,,În seara de luni, 26 noiembrie a.c., după ce a fost publicat materialul pe site-ul ziarului  Monitorul de Făgăraş şi pe pagina de facebook a ziarului  a început să-mi sune telefonul. Foarte multă lume  m-a întrebat despre boala lui Gabriel şi cum se manifestă. În seara respectivă  nu am putut dormi, am plîns şi mi-am făcut fel şi fel de gînduri.  Săptămîna trecut m-am şocat cînd  la uşa noastră  au venit  multe persoane care ne-au donat bani. Nu mă aşteptam ca oamenii să reacţioneze atît de repede. Am strîns peste 3.000 de  lei, 50 de euro şi 100 de dolari.  Localnicii ne-au urat sănătate şi mulţi mi-au spus să am puterea să trec cu bine peste această perioadă. Angajaţii de la anumite firme ne-au ajutat şi au venit la noi acasă. Banii respectivi i-am depus în contul deschis la Sucursala BCR din Victoria, unde s-au mai strîns 2.350 lei şi 755 euro. Le mulţumesc  din inimă tuturor” a spus mama lui Gabriel, Luminiţa Voicu.

 

Gabriel s-a săturat de spitale

Gabriel îşi cunoaşte diagnosticul pe dinafară, atît în termeni medicali, dar mai ales  cum se manifestă. Îl spune cu lejeritate oricui, dar nu mai vrea ca spitalul să fie casa lui.  ,,Nu mai vreau medicamente, perfuzii! Nu mai vreau în ambulanţă, mami! Nu mai stau în spital!” sînt dorinţele unui copil care vrea să ducă o viaţă normală, la fel ca şi ceilalţi copii de vîrsta lui.  ,,Nu mi-a fost uşor să vorbesc despre diagnosticul şi suferinţele copilul meu, unii oameni care au venit la noi acasă mi-au spus că băieţelul arată bine. Boala lui Gabriel nu este vizibilă şi nu se vede fizic. Au fost persoane care se aşteptau să-l vadă pe Gabriel în pat, Gabriel se joacă nu este imobilizat la pat. El are probleme interne. Vreau să precizez un lucru, nu am nevoie de niciun leu în plus, am spus la toată lumea care m-a ajutat. Dacă se strîng bani mai mulţi, prin intermediul ziarului ,,Monitorul de Făgăraş” vom direcţiona suma către un alt copil care are nevoie de ajutor financiar. În această perioadă Gabriel mi-a pus multe întrebări, una din ele a fost de ce ne dau oamenii bani? I-am spus că trebuie să plecăm în Belgia la o clinică pentru intervenţie chirurgicală, iar aceşti oameni ne ajută să putem ajunge acolo. Gabriel nu mai vrea să audă de spital, medici, medicamente, ambulanţă, s-a săturat” a mai spus Luminiţa Voicu.

 

Strîngere de fonduri pe Facebook

O tînără mamă din Victoria a citit materialul ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!” şi a propus o campanie de strîngere de fonduri on line pe Facebook. A postat campania ,,Monitorul de Făgăraş” cu materialul ,,Ajutaţi-l pe Gabriel!”  şi aşa a început o altă campanie:  ,,Împreună îl putem ajuta pe Gabriel”. ,,Eu am o idee cum îl putem ajuta pe Gabriel să strîngă suma necesară pentru operaţie,  însă aveam nevoie de cineva din afara ţării. Pe Facebook există în meniu obţiunea strîngere de fonduri şi se poate creea on line,  astfel cazul lui ar fi mediatizat în ţară şi peste hotare să strîngem suma mai repede. Am nevoie de cineva care se află în una din următoarele ţări: Austria, Australia, Belgia, Canada, Germania, Italia, Portugalia, Spania şi Suedia. În România din păcate nu se poate organiza o strîngere de fonduri pe Facebook” a scris Ioana Georgiana Iosipescu pe grupul ,,Sunt din Victoria” . Prin  campania ,,Împreună îl putem ajuta pe Gabriel”  s-au strîns 1.273 euro din cei 20.000 euro propuşi. Din păcate contul de pe Facebook a fost închis în ziua de 30 noiembrie 2018 în urma unor probleme.  (M.F.)

Cine vrea să-l ajute pe micuţului Gabriel poate dona bani în conturile BCR pe numele Voicu Gabriel Iliuţă:

Cont în lei BCR – RO85RNCB0060161461750001

Cont în euro BCR – RO58RNCB0060161461750002

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here