INGREDIENTE

1 kg spată de porc

10 felii subţiri prosciutto

5 smochine

o mînă de nuci coapte

2 căţei usturoi

o chiflă

1 linguriţă salvie

1 linguriţă rozmarin

ulei de măsline

3 morcovi

1 ţelina

3 cepe

Sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Spală bine bucata de carne şi indepartează eventualele pieliţe. Curăţă şi spală legumele. Taie legumele în bucăţi medi.
  2. Întinde carnea pe tocator şi „desfă-o“. Secţioneaz-o cu cuţitul pe aproape toată suprafaţa, mai puţin una din margini, încît să îi poţi dubla mărimea şi să o poţi subţia în acelaşi timp.
  3. Separat, combină smochinele mărunţite cu nucile tocate la cuţit. Adaugă usturoiul tocat fin, salvia şi rozmarinul, chifla ruptă bucăţele mici, precum şi uleiul de măsline, piper şi puţină sare.
  4. Pe o foaie de copt întinde feliile lungi de prosciutto încît să se suprapună puţin una peste cealaltă. Deasupra feliilor aşază spata de porc, iar pe carne pune umplutura cu smochine.
  5. Rulează carnea uşor cu ajutorul foii de copt, pînă obţii o ruladă strînsă. Leag-o cu sfoară de bucătărie, inclusiv la capete.
  6. Unge rulada cu ulei de măsline din belşug, iar în tava în care o dai la cuptor aşază un alt strat de ulei de măsline, urmat de pat de legume şi 200 ml apa.
  7. Dă rulada de porc cu smochine şi nuci la cuptor pentru 60-70 de minute. Pe parcurs mai poţi adăuga puţină apă la baza tăvii, pentru a preveni uscarea ruladei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here