1/5 kg carne vită sau oaie mai grasă, 1/2 kg iaurt gras, 2 ouă, 1/2 kg orez, 250 g tăiţei subţiri cu ou, 3-4 frunze de mentă, 2 linguri ulei, sare, piper, şofran.
Mod de preparare:
Este un preparat arab tradiţional. Se fierbe carnea în 1,5 l apă pînă se înmoaie. Se scoate din apă şi se taie în bucăţi potrivite. În apa rămasă se adaugă 1/2 kg iaurt amestecat cu 2 ouă şi lasă la fiert la foc mic. Cînd amestecul se îngroaşă se adaugă carnea tăiată şi se mai lasă la foc mic 5 minute. Cînd este gata se adaugă sare şi frunze de mentă. Separat se prepară un amestec din orez şi tăiţei subţiri. Se prăjesc tăţeii în puţin ulei pînă devin rumeni apoi se adaugă orezul, apă şi se pune un capac şi se lasă la fiert la foc mic pînă toată apa disprare. Se poate aromatiza acest amestec cu şofran, sare şi piper. Supa se serveşte în bol, iar separat în alt bol se pun 3-4 linguri de orez cu tăiţei.