sdr

Fotoliul de director general la SC Salco Serv SA este ocupat încă de luni, 27 mai 2019, de Florin Dorin Bica. Făgărăşeanul îl urmează în această funcţie pe Dragoş Bârsă care şi-a dat demisia, deşi o obţinuse în urma unui concurs.  Florin Bica va conduce societatea de salubritate timp de 4 luni, atât cât a fost stabilit interimatul  de către consiliul de administraţie.  Bica vine din domeniul asigurărilor, acolo unde a lucrat 21 de ani, ultima firmă la care a activat fiind Groupama.  Făgărăşenii îl cunosc atât ca semnatar al poliţelor de asigurare de orice fel, dar şi de pe platforma UPRUC, în vremurile în care aceasta a funcţionat. În perioada 1990-1998  a activat  la serviciul marketing -investiţii de la UPRUC, fiind absolvent al TCM Braşov (1986). Am stat de vorbă cu directorul interimar Florin Bica pentru a vedea motivul pentru care a  acceptat numirea la  conducerea Salco.

R: Ce vă recomandă la conducerea Salco Serv SA?

Bica Florin: Vin dintr-un domeniu diferit, asigurări, unde am lucrat peste 20 de ani. Am lucrat cu oamenii, cu societăţiile comerciale de tot felul, am avut o bună relaţionare.

R.: Nu preluaţi o societate într-o situaţie tocmai bună din punct de vedere economic. În plus avem taxa  de salubritate impusă de acţionarul unic al societăţii care  este piperată. Ce vă propuneţi?

B.F.: Nu este o situaţie atât de dezastruoasă cum se vorbeşte.  Nici salariile din societate nu sunt mari, mult mai mici decât în domeniul public. Mă voi  axa foarte mult pe colectarea selectivă care poate compensa o parte din taxa de salubritate. În condiţiile în care cetăţenii, abonaţii noştri, vor preda la punctele noastre de colectare deşeurile selectate care le vor fi plătite.

R.: Unde depozitează Salco gunoiul menajer?

B.F.:  Gunoiul menajer este transportat la depozitul de la Săcele. Nu se depozitează pe platforma de la fostul combinat.  Circulă pe facebook tot felul de filmuleţe şi poze, dar nu este aşa. Ştiţi cum este, cineva vede un coş de gunoi plin, la un moment dat, îl fotografiază şi pune poza pe reţelele de socializare. Poate a fost ceva de moment, nu putem generaliza. Încercăm să ne facem treaba bine, astfel ca lumea să fie mulţumită.

R.:  Vă putem însoţi pe platforma de la fostul combinat să  vedem situaţia reală?

B.F.: Da, după ce mă voi familiariza cu problemele societăţii, chiar vă invit.

R.: S-a reuşit  plata amenzii primite recent de la Mediu?

B.F.: Da, s-a plătit jumătate din minim (jumătate), adică 25.000 de lei.

R.: Ce obiective v-aţi mai propus, pe lângă colectarea selectivă?

B.F.: Dotarea parcului auto al societăţii. Avem promisiuni că vom face investiţii în dotare chiar din această vară, de fapt în buget sunt prinse aceste investiţii. Parcul auto este învechit şi pentru buna desfăşurare a activităţii se impun achiziţii de maşini noi.

R.: Cine a venit cu propunerea de a prelua dumneavoastră conducerea Salco Serv SA?

B.F.:  De la Primăria Făgăraş  mi s-a propus, apoi am stat de vorbă   cu dl primar şi cu membrii consiliului de administraţie.

Bica Florin Dorin  are 57 de ani, este căsătorit, are 2 fete, Iulia este medic rezident la Tg. Mureş, iar Silvia a absovit în acest an CN Radu Negru şi vrea să devină tot medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here