Ingrediente

  •   2 linguri chimen
  •   1 morcov mare
  •   1 gogoşar
  •   2 cepe
  •   2 căţei de usturoi
  •   2 cartofi
  •   1 leg. ţelina frunze
  •   2 linguri făină
  •  1 linguriţă boia roşie de ardei
  •   100 ml ulei
  •  sare, piper
  •   zeama de la 1/2 lamaie
  •   crutoane de pâine

Mod de preparare

Se prăjeşte chimenul în ulei peste care se adaugă 3-4 l apa şi se lasă la fiert. Se strecoară. Ceapa, gogoşarul şi usturoiul se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Se înăbuşe în ulei, se adaugă făina şi se amestecă până făina devine aurie. Se stinge cu zeama de chimen şi se adaugă boia de ardei. Se adaugă morcovul răzuit, cartofii tăiaţi în cubuleţe mici şi se lasă la foc mic până ce legumele sunt fierte. Se adaugă frunze de ţelina şi codiţe de ceapă verde tăiate mărunt. Se drege cu sare, piper şi zeama de lămâie. Se serveşte cu crutoane de pâine prăjită în cuptor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here