Pe stadionul din San Marino s-au auzit vocile miilor de români care au ţinut să fie alături de echipa de tineret a României. O delegaţie din Făgăraş a fost pe stadion, dar va fi prezentă la toate meciurile naţionalei de tineret.  Tricolorii au luptat până în ultimele secunde ale partidei, iar la fluierul de final, scorul era 4-1 pentru România.  În minutul 90+3, Adrian Petre a fost servit  de Cristi Manea în şase metri, de unde a pus talpa pentru 4-1. Iniţial s-a acordat ofsaid, dar după două minute de consultarea VAR, reuşita a fost validată.  În minutul 66, Tudor Băluţă dă al treilea gol pentru România. Fostul jucător al Viitorului a scăpat spre poarta apărată de Posavec, i-a fentat pe Benkovic şi Katic,  după care l-a executat pe portarul advers din şase metri. În minutul 18, Nikola Vlasic reduce din diferenţă,   după o pasă greşită la mijlocul terenului,   a şutat la colţul lung de la 20 de metri, iar mingea s-a oprit în plasa lateral. Ianis Hagi   a marcat după o nouă acţiune de excepţie a lui Puşcaş. Vârful lui Palermo a profitat de o neînţelegere a fundaşilor croaţi, a recuperat în careul advers, după care a trimis pe lângă Posavec. Croaţii au respins de pe linia porţii, dar   Ianis Hagi  a trimis cu putere în plasă, pentru 2-0. România a deschis scorul din penalty. George Puşcaş a marcat în minutul 11, după ce un jucător croat a atins mingea cu mâna în propriul careu. Jocul a fost întrerupt după consultarea VAR,  după care a indicat penalty. Puşcaş a transformat lovitura de la 11 metri şi a deschis scorul pe stadionul din San Marino.  Mirel Rădoi a anunţat la o conferinţă de presă că obiectivul echipei este calificarea în semifinalele turneului final din Italia şi San Marino. Pentru a obţine această performanţă, România trebuie să câştige grupa din care mai fac parte Croaţia, Anglia şi Franţa sau să se claseze pe cel mai bun loc doi de la turneul final. „E realist obiectivul, pentru că avem o generaţie bună, iar istoria ne obligă. Dacă ne prezentăm atât de rar, va trebui să facem lucruri măreţe. Să nu uităm că noi şi Anglia am avut cea mai bună apărare în campania de calificare. Ne putem gândi la o semifinală, fie de pe primul loc, fie de pe locul 2. Important e să mergem la Olimpiadă”, a declarat Mirel Rădoi

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru Campionatul European U21 din Italia şi San Marino

  • Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)
  • Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo)
  • Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Vlad Dragomir (Perugia)
  • Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here