Un grav accident rutier s-a petrecut marţi, 2 iulie a.c., în jurul orei 6.30,  pe DN1, la ieşirea din localitatea Sâmbăta de Jos.  Un tânăr de 20 de ani a decedat pe loc după ce a pătruns cu autoutilitara pe contrasens, unde a fost spulberat de un TIR. Impactul dintre cele două vehicule a fost frontal, astfel că nu a fost posibilă evitarea lui. Şoferul autotrenului era conştient şi a fost transportat la spital  cu fracture. Traficul rutier a fost blocat până în jurul orei 11.30 pe ambele sensuri de mers. ,,Victima încarcerată, tânărul de 20 de ani, a fost declarată  decedată, a suferit leziuni incompatibile cu viaţa şi din păcate medicii nu au mai putut face nimic” a  spus cpt.  Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. La faţa locului  s-au deplasat 2 echipaje SMURD, unul de descarcerare şi altul cu apă şi spumă.

45 de permise  de conducere suspendate în 3 zile

 În perioada 28.06 – 30.06.2019, Serviciul Rutier  din cadrul IŞJ Brașov   a organizat și desfășurat activități specifice pentru depistarea conducătorilor auto  care depășesc viteza maximă admisă pe sectoarele de drumuri publice, precum și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.  Scopul acţiunii, aşa cum anunţă IJP Braşov, a fost:

  •   Creșterea încrederii populației și asigurarea vizibilității elementului polițienesc, prin prezența activă a lucrătorilor pe sectoarele de drumuri cu risc rutier ridicat;
  •  Combaterea nerespectării regimului legal de viteză;
  •   Impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule;
  •   Consolidarea autorității polițiștilor în relația cu participanții la traficul rutier și pe cale de consecință reducerea riscului rutier pe raza întregului județ.
  • ,,În cadrul acțiunii, polițiști au contolat aproximativ 1.650 vehicule și au aplicat 723 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea limitei legale de viteză, în valoare totală de aproximativ 170.000 lei. De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 45 permise de conducere, dintre care 26 pentru consumul de  băuturi alcoolice și 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză” se arată în comunicatul IJP Braşov.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here