dav

 

Prioritatea Primăriei Făgăraş s-a dovedit a fi amenajarea unei parcări  la Bl. 3 din strada Vasile Alecsandri.   Cu o grabă ieşită din comun,  joi, 4 iulie 2019,  primarul Făgăraşului a dispus începerea lucrărilor la această parcare.  O echipă de muncitori de la ADP, utilaje, două tractoare cu remorci,  s-au înfiinţat la locul cu pricina pentru a pune la pământ zona verde, ducând la îndeplinire sarcina dată de primar. N-au mai contat nici normele UE care impun 26 mp de spaţiu verde /cap de locuitor. Nimeni nu ştie cum va arăta parcarea, câţi copaci vor fi tăiaţi pentru a face loc bordurilor şi pavelelor.   Aşa cum au spus muncitorii, parcarea va fi construită de-a lungul blocului. Nu s-a început însă  lucrarea  dintr-un capăt al zonei, ci din mijloc, chiar la scara în care locuieşte un colonel pensionar.  Locatarii din acest bloc, revoltaţi că toată zona verde este distrusă,  susţin că a cerut parcare colonelul Lucian Belu, iar majoritatea locatarilor s-au opus.  Chiar şi aşa Primăria face parcare. O parcare cu dedicaţie!

Primarul refuză să le arate proiectul şi autorizaţiile

Reprezentanţii Asociaţiei de proprietari  din care face parte blocul 3, au cerut Primăriei Făgăraş în scris documentele în baza cărora se execută o astfel de lucrare. ,,Am cerut oficial primarului şi în luna februarie şi săptămâna trecută  să ne pună la dispoziţie proiectul lucrării, aprobările necesare, certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie. Ne-a refuzat şi nu ne-a prezentat niciun document. Nici la întâlnirea de miercuri seară, 3 iulie a.c., ora 18.00, primarul  nu a adus niciun document.  Nu suntem împotriva parcărilor, dar ceea ce face primăria nu este o soluţie. Trebuie să respecte distanţa de la bloc la parcare de minim 5 m. După cum se lucrează nu cred că se va respecta” au spus reprezentanţii asociaţiei.

Locatarii sunt total dezamăgiţi de atitudinea primarului

 •   ,,N-a ţinut cont că nu suntem de acord, nu ne-a ţinut de vorbă. Ne doare sufletul când vedem aceşti copaci tăiaţi. A spus că va fi replantat copacul care va fi scos cu rădăcini. L-au tăiat şi l-au aruncat. Cu acest utilaj au afectat   alţi doi copaci, care se vor usca. Vor distruge şi gardul viu. Era cea mai frumoasă zonă verde din oraş. În tot blocul sunt 10 maşini şi asta pentru că unii ţin la bloc 3 maşini. De la scara C sunt doar 3 maşini” au spus oamenii revoltaţi.
 •   ,,Să plece la Drăguşul lui şi să ne lase. Este ruşinea Făgăraşului ceea ce face acest primar. Trebuia să vină aici, la faţa locului. Drumurile sunt praf şi el face parcare, distrugând spaţiul verde la cererea unui colonel.  Dacă sunt bani de ce nu-i foloseşte pentru ceea ce are nevoie Făgăraşul, nu un individ” a spus un alt locatar.
 •   ,,Familia Belu a umblat cu tabele pentru a obţine semnăturile locatarilor, dar n-a explicat pentru ce sunt semnăturile. Mie mi-au spus să semnez pentru convocarea adunării generale a locatarilor, dar m-au minţit. Aflu acum că semnăturile erau pentru parcare” au mai spus unii locatari.
 • ,,La întâlnirea cu primarul au fost doar 10 persoane din cele 60 care locuiesc în bloc. Cum pot 10 persoane să decidă pentru tot blocul? De ce era aşa mare graba? Trebuia să se mai convoace o adunare, dar de asociaţia de proprietari, nu de un locatar care are interes. De unde a dedus primarul că  majoritatea a fost de acord?” au menţionat locatarii.
 • Şi la blocurile 4 şi 5 au fost amenajate parcări, iar copacii au fost băgaţi între pavele. ,,Se pare că şi la blocul 2 se va distruge spaţiul verde şi se vor pune borduri şi pavele. Nimeni nu şrie nimic” au mai spus locatarii. (L.B.)

6 COMENTARII

 1. Un articol mincinos, comandat de un locatar deranjat ca nu i se pune la dispoziție tot spațiul din fata blocului.
  În acea zona este imperios nevoie de parcare pentru mașinile locatarilor!

 2. Un primar PDL-ist/PNL-ist care se vrea independent, dar mai comunist decat rusii si Che Guevara sau Fidel Castro la un loc. Dictatorul Hitler din Dragus.

 3. Dacă faceți jurnalism, pai cereți și părerea celor care nu mai au unde sa-și parcheze mașinile!
  Respectați o lege de baza a jurnalismului cerând opinia ambelor părți!
  Multumim

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here