Ingrediente: 1,5 kg pulpă de curcan, 2 linguri muştar cu boabe, 5 căţei de usturoi, 50 g bacon/slănină, 2 crenguţe de rozmarin, 5-6 linguri ulei de măsline, 170 ml vin alb demisec, sare, piper, 1 kg cartofi noi
Mod de preparare: Încingem cuptorul. Pulpele de curcan spălate şi curăţate, se frecă cu muştar, se condimentează cu sare şi piper şi se pun într-un vas termorezistent. Se pun slănina sau baconul, rozmarinul şi usturoiul tăiat în bucăţi mai mari peste pulpe, dar şi în vas. Se toarnă uleiul şi vinul în vas se acoperă cu o folie de staniol şi se dă pentru o oră la cutor. După ce trecut o oră îl scoatem din cuptor şi crestăm carnea din loc în loc cu un cuţit ascuţit. În aceste găuri introducem usturoi, bacon (slănină) şi rozmarin. Se acoperă cu folie şi se mai dă la cuptor pentru 1 oră şi 15 minute. După o oră scoatem vasul şi punem cartofii noi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi potrivite. Acoperim iarăşi cu folie şi dăm la cuptor. Cînd timpul a trecut scoatem friptura, dăm folia şi o mai lăsăm în cuptor pînă se rumeneşte deasupra. Se ornează cu ptrunjel verde şi se serveşte cu salată verde. Poftă bună!