dig

 

Miercuri, 31 iulie a.c., era o activitate intensă la   Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul spitalului din Făgăraş. O situaţie obişnuită aşa cum a explicat medicul specialist Delia Dragoş. Neobişnuit este însă faptul că secţia este deservită doar de un singur medic specialist  care se afla la serviciu de 36 de ore.  Medicul Delia Dragoş a intrat de serviciu marţi dimineaţa la ora 8.00 şi pleca acasă miercuri la ora 15.00. Un program prelungit, inuman, solicitant  şi epuizant din toate punctele de vedere.  Medicul Delia Dragoş a acordat asistenţă medicală în cele 36 de ore la peste 100 de pacienţi. Nici asistentele medicale nu au un program normal,  acestea lucrează 12 ore.  O altă problemă cu care se confruntă personalul de la UPU se referă la  organizarea turelor medicilor şi asistenţilor medicali care sunt total diferite, în sensul că medicul intră în tură de 8 ore când asistentul se află la finalul serviciului, tura fiindu-i de 12 ore. Deşi au fost depuse pe masa conducerii numeroase solicitări  care să rezolve problema medicilor de la UPU, acestea au rămas fără răspuns. ,,Am semnalat situaţia avertizând faptul că în perioada concediilor vor fi probleme, dar nu am primit răspuns” a spus medicul Delia Dragoş. Am încercat să obţinem o explicaţie de la  managerul spitalului, dar  n-a fost de găsit în spital în acea zi.  La UPU Făgăraş sunt încadraţi 5 medici, dar sunt la program în această perioadă doar doi, unul pe tură. Şi asta pentru că  doi sunt la cursuri, iar al treilea este în concediu de odihnă.

Concursuri la spital orchestrate de Primăria Făgăraş

O problemă gravă a spitalului este lipsa medicilor. Pe site-ul spitalului din Făgăraş majoritatea anunţurilor se referă la angajări. Un lucru bun de altfel, unitatea având posturi vacante care nu sunt ocupate şi de un deceniu. Acum acestea se ocupă prin concursuri organizate săptămânal, dacă nu mai des. Din păcate însă, posturile ocupate se referă la personalul administrativ, financiar-contabil, registrator, muncitor, şofer, nicidecum la personalul medical sau la medici.  Cum au afirmat angajaţii mai vechi ai spitalului, proaspeţii lor colegi ,,sunt de acum ca lăcustele” prin birouri.  Un concurs organizat luna trecută a mărit personalul de la UPU. Comisia de concurs care a evaluat concurenţii n-a avut în componenţă nici pe şeful de secţie de la CPU, nici pe asistenţa şefă de aici, nici pe directorul medical, ci doar angajaţi din Primăria Făgăraş, doar secretarul comisiei a fost un angajat oarecare din spital.

 

1 COMENTARIU

  1. Propun ca urgentele care se prezintă la UPU sa fie dirijate spre Primaria Fagaras! Dacă oamenii sunt competenti, de ce sa nu le fie exploatate caltatile ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here