Complexul de servicii sociale AVIV din Făgăraş a primit o donaţie importantă de bunuri de la o asociaţie din Germania luni, 5 august a.c.  Delegaţia germană a ajuns la AVIV în jurul orei 12.00 însoţită de familia făgărăşeanului Mircea Suciu, cea care a direcţionat ajutoarele pentru azil. ,,Johan Wolf este din Bruiu şi a plecat în Germania prin 1990. Nu şi-a uitat locurile natale şi ocupând o poziţie bună la primăria oraşului  Neuental din regiunea Hessen  a trimis deseori donaţii în România, în special în Bruiu şi în judeţul Sibiu. Mama soţiei mele, Valeria Curta, dar şi soţia mea, Felicia, fiind din Bruiu au ţinut legătura cu Wolf. Pe această filieră au ajuns ajutoarele şi la Făgăraş. Era normal  să le direcţionăm spre azilul AVIV unde vârstnicii internaţi aici au mare nevoie de bunuri şi de medicamente”  a spus făgărăşeanul Mircea Suciu.

Georgeta Cornea: ,,Sunt bunuri necesare pentru AVIV”

Donaţiile ajunse la AVIV au conţinut: paturi, saltele, medicamente, obiecte de uz sanitar, sonde, cărucioare pentru persoanele cu dizabiităţi, lenjerie de pat, pampers,  soluţii perfuzabile, tot felul de creme pentru persoanele imobilizate la pat, încălţăminte. ,,Toate aceaste bunuri sunt foarte utile centrului nostru şi persoanelor internate aici.  Sunt foarte necesare paturile, saltele, medicamentele. Centrul are nevoie de echipamente medicale,  trusă de oxigen, un aparat EKG, tensiometre. Le mulţumim  atât celor de la asociaţia din Germania  pentru această donaţie, dar şi familiei Suciu Mircea pentru că a direcţionat  ajutoarele spre AVIV. În  această perioadă la centrul AVIV se desfăşoară lucrări de renovare, se vor schimba uşile, se zugrăvesc bucătăria, clubul, sala de mese, holurile” a spus Georgeta Cornea, administratorul centrului AVIV.

,,Cu siguranţă vom reveni la AVIV”

Reprezentanţii asociaţiei  germane  au venit în România cu ajutoare  de 73 de ori, asociaţia având şi  un punct de lucru la Bruiu (Brauli). Delegaţia care a ajuns la AVIV a fost formată din  Hubert Schauberich, Otman Kramer, Hanssel Krauss, Dietmar Kestner, Wilfried Ziegler şi Manfred Rau. Reprezentanţii asociaţiei au participat şi la descărcarea transportului alături de soţii Felicia şi Mircea Suciu şi de angajaţii de la AVIV. ,,Am fost de 72 de ori cu ajutoare în România numai în ultimii ani, dar la acest azil din Făgăraş am venit prima dată. Cu siguranţă vom reveni şi cu alte transporturi. Suntem o asociaţie privată care se ocupă de astfel de acţiuni. Totul se face voluntar, la noi se foloseşte denumirea de  muncă de onoare” a spus Hubert Schauberich, şeful delegaţiei. Familia Suciu a invitat un translator pentru a intermedia dialogul cu delegaţia germană şi pentru a explica utilitatea unora dintre bunurile primite de AVIV.  Astfel, Sanda Maria Nagl (Hârceagă) a fost un alt ajutor în această acţiune.  (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here